Cara mulihake tanduran sing ana ing omah nalika plancongan

pulih tanduran

Sampeyan bisa uga wis nggunakake kabeh cara kanggo nyirami tanduran nalika plancongan nanging, nalika bali, sampeyan nemokake sawetara ora nolak, bisa uga amarga wis garing lan katon mati, utawa amarga ana keluwihan banyu sing pungkasane bisa mateni. Apa sampeyan wis kelakon? Dadi, tinimbang mbuwang, wektu kanggo sampeyan ngerti cara mulihake tanduran sing ana ing omah nalika bali saka plancongan.

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu tliti karo kabutuhan saben tanduran lan solusi sing bisa diwenehake supaya bisa disimpen. Sadurunge menehi upaya, sampeyan bisa nyoba nyimpen (wis diwartakake manawa sawetara wong bisa pulih kanthi gampang).

Apa sing kudu ditindakake nalika mulih njupuk tanduran

Apa sing kudu ditindakake nalika mulih njupuk tanduran

Babagan sing sampeyan tindakake nalika duwe tanduran lan mulih yaiku mriksa statuse, bener? Sampeyan bisa uga wis nggunakake sarana supaya ora nemoni bencana ing omah, nanging sampeyan kaget karo musibah sing ora sampeyan ngarepake lan sampeyan mikir wis kasep, nanging kasunyatane ora.

Ing kasus duwe sawetara tanduranSampeyan luwih gampang analisa siji-siji, apa ana cabang garing, godhong lsp. saliyane hama utawa penyakit. Gawe rong klompok, sing katon sehat lan sing ora bisa ngatasi wektu plancongan sing wis ditindakake kanthi apik.

Apa sing kudu ditindakake karo tanduran sing sehat

Tanduran sing katon sehat sawise bali saka plancongan ora bakal nemoni masalah nalika dina-dina. Nanging gampang wae. Yen sampeyan wis ngiwa ing njero ruangan lan ora duwe padhang sing apik, sampeyan ora bisa ndadak nggawa akeh cahya, luwih-luwih aja nganti sinar srengenge langsung. Iki bisa mbukak tanduran.

Sampeyan kudu miwiti kanthi nyelehake ing semi-shade banjur pindhah menyang lokasi sing ideal. Kanthi iki sampeyan bisa adaptasi luwih apik lan tanduran ora stres.

Coba disiram kaya biasane, nanging priksa ing dina sabanjure yen ana indikasi manawa garing banget utawa disiram banget. Wiwitane luwih becik nganti kurang nyiram, sanajan tegese luwih asring mbanyoni, tinimbang sampeyan dhewe.

Pulih tanduran sawise preinan

Pulih tanduran sawise preinan

Sayange, lan apa sing kudu sampeyan lakoni nalika bali saka plancongan, dadi paling ala. Bakal ana tanduran sing ora tahan, sanajan sampeyan wis nindakake, dina yen sampeyan ora ana ing kono kanggo ngrawat, lan nalika tekan kono sampeyan bakal weruh manawa tanduran sing sampeyan tresnani banget bakal salah. Sawetara sing ditindakake langsung dibuwang, nanging sejatine isih ana sing bisa sampeyan lakoni.

Cut godhong garing lan kembang

Langkah pertama sing kudu sampeyan lakoni kanggo mbalekake tanduran sing durung berhasil yaiku preinan yaiku copot loro godhong lan kembang sing garing. Ya, ora prelu sampeyan kepingin, sampeyan ora bakal bisa ngasilake, lan ora ngasilake tanduran sing apik.

Nyatane, nalika tanduran nuduhake dehidrasi, apa sing ditindakake yaiku garing godhong kanggo nyoba njaga banyu sithik sing isih disimpen ing batang lan oyot, mula ora disaranake motong batang utawa cabang, nanging mung godhonge. lan kembang.

Penting, yen nglereni, sampeyan ora nggunakake gunting. Duwe tanduran khusus kanggo tanduran sing wis diasah kanthi apik, lan sadurunge dipotong, uga sawise disiksa, disuntik karo alkohol supaya ora kena infeksi sawetara tanduran kanthi penyakit wong liya.

Priksa hama

Langkah sabanjure sing kudu sampeyan lakoni yaiku mriksa manawa tanduran ora duwe hama. Umume nalika musim panas, lan ing mangsa preinan, yaiku nalika kita ora kasedhiya kanggo mriksa saben dina, luwih akeh pengaruh kasebut. Dadi analisa batang, lemah, godhong lan cabang ing loro-lorone (ing godhong ing sisih ndhuwur lan sisih ngisor) kanggo nggoleki kewan omo sing bisa ngrusak tanduran sampeyan.

Yen sampeyan nemokake, coba duwe insektisida sing cocog ing tangan.

Hama sing paling umum yaiku laba-laba abang, mealybug, aphid ...

Sawise nambah produk, 24 jam mengko sampeyan kudu menehi sikat untu lawas kanggo ngilangi sisa-sisa (lan, umume, sampeyan kudu mbaleni perawatan seminggu mengko).

Mbanyoni tanduran

Saiki kita lunga menyang mbanyoni tanduran.

Kesalahan sing asring digawe yaiku ngombe tanduran nalika tekan lan ndeleng wis garing. Nanging, sampeyan bisa uga ngerteni manawa banyune metu kanthi cepet kaya nalika diwutahake, lan amarga lemah garing banget mula ora rendhem. Yaiku, sanajan jumlah banyu sing ditambahake, ora bakal menehi nutrisi. Ing prekara iki, luwih becik nyelehake pot ing wadhah liya kanthi banyu lan tinggalake udakara 10 menit supaya banyune rendhem ing saindenging bumi, banjur ya, bisa digunakake kanggo ngombe. Nanging, sanajan iki bisa uga dadi kesalahan kanggo sawetara tanduran sing ora butuh banyu (kayata, anggrek).

Yen angel banget, utawa garing banget, sampeyan bisa milih opsi liyane sigra ganti lahan. Kanthi cara iki, sampeyan ora mung yakin bakal duwe banyu, nanging uga nutrisi sing dibutuhake kanggo maju. Uga, kanthi cara iki, sampeyan bisa mriksa oyod lan ndeleng kahanan apa sing bakal ditemokake manawa tanduran duwe pangarep-arep bisa disimpen utawa wis tilar donya.

Semprotake godhonge

Semprotake godhonge

Saliyane hidrat nganggo banyu irigasi, mesthine kudu gunakake botol semprotan banjur godhong nganggo banyu (Yen tanduran sing ngidinke iki, amarga ana sing ora seneng, apamaneh yen duwe kembang).

Yen sampeyan nyemprot, loman, kaya yen udan, amarga tanduran bakal seneng, apamaneh yen wis ngentekake wektu ing njero omah.

Kepiye ngerti yen tanduran pulih

Wangsulan sing paling apik yaiku observasi. Sajrone dina sawise bali saka plancongan, sampeyan kudu mirsani pangowahan sing ana ing njero. Yen godhong lemek mundhak maneh, yen wiwit thukul, gagang tetep tetep ora gampang rusak, mula ana pangarep-arep lan bisa uga cepet utawa mengko bakal urip maneh.

Saliyane, yen ora ana wangsulan lan weruh yen gagange gampang pecah, sampeyan bakal nindakake kabeh kemungkinan kanggo tanduran, nanging tanpa sukses.

Apa sampeyan wis kedadeyan? Kepiye sampeyan nemokake tanduran sawise preinan?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.