Cara nandur stroberi?

Stroberi ing tanduran

Apa sampeyan seneng stroberi? Yen mangkono, sampeyan mesthi bakal tuku sawetara ing supermarket, bener? Nanging… aku bakal menehi usul sing luwih apik: tandur supaya sampeyan bisa ngrasakake rasa asli, rasa alami, rasa sing durung kena kontaminasi karo produk kimia.

Dadi yen sampeyan ngrasakake, terusake lan siyap-siyap ngrasakake pengalaman megah sing nunggu sampeyan. Temokake cara nandur stroberi kanthi langkah demi langkah. 🙂

Apa sing dibutuhake kanggo nandur stroberi?

Baki plastik

Kanggo nyebar stroberi, penting yen sampeyan duwe sadurunge:

  • Baki wiji. Sing diwenehake ing nursery kanggo nggawa tanduran sing paling apik uga valid, kayata ing gambar ing ndhuwur.
  • Baki tanpa bolongan. Ing kono, kita bakal ngenalake wiji wiji kasebut.
  • Substratum. Bisa dadi sing universal, nanging sampeyan bisa nyampur 60% gambut ireng + 30% perlite + casting cacing 10%.
  • Mbanyoni bisa lan nyemprot banyu. Penting kanggo nggawe lembab landasan lan, uga, winih.
  • Wiji stroberi. Dheweke kudu dituku luwih awal, ing pungkasan mangsa adhem, amarga nalika semana bakal ditandur.

Kepiye carane disebar?

Stroberi

Langkah-langkah kanggo tindakake ing ngisor iki:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngisi nampan bibit kanthi substrat sing wis dipilih.
  2. Sawise iku, bibit dilebokake ing tray tanpa bolongan, lan substrat bakal dibasahi kabeh.
  3. Banjur, maksimal rong wiji dilebokake ing saben soket.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  5. Pungkasane, disiram maneh, wektu iki nganggo sprayer.

Saiki mung bakal dilebokake ing njaba, ing semi-shade, lan njaga landasan lembab (nanging ora dibanjiri). Mangkono, wiji bakal germin ing 2-3 minggu, lan cepet utawa mengko bakal katon ayu kaya tanduran stroberi ing gambar ing ndhuwur.

Wis tanduran sing seneng banget!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ameth ngandika

    Pandhuan sing apik banget kanggo tanduran strawberry, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan. 🙂

  2.   canlofer ngandika

    Sugeng siang. Aku nembe nggawe langganan dadi efektif. Aku seneng banget karo sing dakwaca.
    Matur nuwun kanggo informasi kanggo wong-wong sing seneng karo aku seneng tetanen "domestik" lan duwe masalah kekurangan lan penyakit ing tanduran sing kita jaga lan tresnani.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kelangan Muga-muga sampeyan seneng karo blog

  3.   LEONEL GRAJEDA ngandika

    KONGRATULASI ARTIKEL TANAMAN STRAWBERRY, nanging aku kudu menehi komentar marang sampeyan sajrone katemtuan umum, yen kabeh wong sing nerbitake penanaman strawBERRY, ORA WIS INFORMASI ING FERTILIZER APLIK APIK APIK, APLIKASI APLIKASI ARTIKEL PHOTOS CANTIK. Matur Nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Leonel.
      Aku seneng sampeyan seneng.
      Tanduran, umume, wiwit disebar nganti germin, ora butuh pupuk amarga wiji kasebut dhewe ngemot nutrisi sing dibutuhake kanggo njupuk "langkah pertama."
      Sanalika godhong pertama metu, mula sampeyan bisa mbayar pupuk ekologis.
      A Salam.