Cara nandur tomat pot

Tomat sing ditemtokake cocog kanggo tanduran pot

Salah sawijining panganan sing paling akeh dikonsumsi yaiku tomat, mula bakal nerangake cara nandur tomat ing pot. Bisa dikonsumsi mentah lan dimasak. Kajaba iku, gampang digabungke ing macem-macem panganan, kayata saos, salad, panggang, lsp. Tomat duwe akeh sifat sing migunani kanggo kesehatan, amarga sugih ing sawetara vitamin antioksidan kayata, contone, A, C lan E. Uga ngemot level vitamin B, asam folat lan mineral sing beda banget.

Yen sampeyan wiwit nandur sayuran lan woh-wohan ing omah, kita bakal menehi tips babagan cara nandur tomat pot. Nduwe tanduran dhewe duwe macem-macem kaluwihan: Kita entuk woh-wohan lan sayuran sing seger, priksa manawa ora nggawa produk sing mbebayani, kita ngirit dhuwit lan ngasilake rasa marem banget.

Kepiye cara nandur tomat ing pot?

Kanggo nandur tomat pot, kita kudu motong tomat saka supermarket dadi irisan

Sadurunge nerangake cara nandur tomat ing pot, penting supaya kita ngerti cara mbedakake antarane rong klompok tomat sing gedhe:

  1. Tomat sing wis ditemtokake: Tanduran bercabang lan kompak sing ora prun kudu dipotong. Wutahé diwatesi. Iki cocog kanggo pot ing omah.
  2. Tomat sing ora ditemtokake: Dheweke duwe pertumbuhan tanpa wates lan butuh papan sing amba banget. Biasane ditandur ing kebon.

Langkah pisanan

Kita bisa nandur tomat pot liwat wiji sing dituku utawa malah nggunakake tomat sing wis tuku ing supermarket. Sabanjure, kita bakal nerangake langkah-langkah kanggo ngetutake sayuran iki ing pot:

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe kebon ing omah
  1. Pisanan sampeyan kudu ngisi pot kanthi landasan sing lembab.
  2. Yen pengin tuku wiji tomat sing dituku ing supermarket, kita kudu ngiris irisan setengah sentimeter.
  3. Irisan-irisan kasebut dilebokake ing pot sing diisi kanthi landasan lembab kanthi kapisah.
  4. Sawise irisan dipasang, Kita nutupi substrat liyane.
  5. Yen substrat ora lembab, kudu disiram.
  6. Luwih becik ditinggalake pot karo wiji ing cedhak jendhela kanggo menehi sinar srengenge.

Wiji individu

Sawise njupuk langkah pertama, sawise limang nganti pitung dina, wiji bakal mulai germin. Sawise kedadeyan iki, kita kudu nandur tunas kasebut ing wiji individu supaya bisa tuwuh kanthi bener. Saiki kita bakal menehi komentar babagan langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo kegiatan iki:

  1. Kaping pisanan kita kudu ngisi wiji kanthi landasan.
  2. Banjur kita bakal nanem tunas siji-siji.
  3. Pungkasane, kita kudu nambah landasan anyar ing ndhuwur bibit. Tujuane yaiku kanggo mesthekake manawa kabeh oyot lan batang tetep ana ing njero.
Artikel sing gegandhengan:
Tomat jambon

Kanthi iki kita wis siyap tomat pot. Siji-sijine sing isih ana nyedhiyakake perawatan tanduran sing apik lan ngenteni supaya tuwuh bisa ngrasakake tomat krasan sing enak.

Kapan waktune nandur tomat?

Sing paling disaranake yaiku nandur wiji tomat awal spring. Ing wektu iki, suhu ora cenderung mudhun maneh ing ngisor 11ºC, sing penting amarga tanduran iki ora bisa urip ing suhu ngisor nalika tuwuh.

Apa pot kanggo digunakake kanggo nandur tomat?

Kanggo nandur tomat pot, jinis pot iku penting

Aspek penting sing kudu dipikirake nalika ngerti cara nandur tomat pot yaiku jinis pot sing kudu digunakake. Temenan, saya gedhe, luwih apik kanggo tanduran. Nanging, ukuran minimal sing disaranake diameteripun 30 inci lan ambane 45 inci.

Disaranake uga supaya pot kasebut digawe saka bahan abot, mula angel banget kanggo mindhah. Mangkono, pot plastik minangka pilihan sing apik. Kajaba iku, luwih becik nyelehake piring tartamtu ing sangisore banyu sing dikuras tetep ana sawise irigasi. Supaya banyu bisa dikuras, pot kudu paling ora siji bolongan ing sisih ngisor. Yen ora, tanduran pungkasane bakal bosok amarga kakehan banyu.

Cara Nandur Tomat ing Panci: Perawatan

Tomat pot butuh perawatan tartamtu

Pungkasan, kita kudu ngomong babagan perawatan sing kudu diwenehake kanggo tanduran. Saiki kita ngerti kapan lan cara nandur tomat pot, ayo bahas babagan perawatan sing dibutuhake.

  • Irigasi: Sampeyan kudu ngindhari manawa bumi tetep garing, nanging kanthi ati-ati, kita uga ora kudu melu banyu supaya ora klelep tanduran. Minangka aturan umum, yen saya panas, luwih akeh banyu sing dibutuhake tanduran tomat.
  • Hama: Kabeh palawijine duwe risiko wabah. Iki bisa disebabake dening serangga, parasit, siput, virus utawa jamur. Penting, kanggo nemtokake sababe supaya bisa nemokake solusine.
  • Sinar srengenge: Sanajan penting banget kanggo perkembangane, srengenge bisa ngobong tanduran yen sampeyan suwe banget nandhang tanduran.
  • Angin: Kita kudu ngindhari tanduran ing papan sing akeh angin.

Saiki sampeyan wis ngerti kabeh sing dibutuhake kanggo nandur tomat pot, mula sampeyan kudu kerja. Sampeyan bisa ngerti manawa minangka tugas sing gampang kanggo nyedhiyakake tomat sing enak. Good luck lan seneng!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.