Kepiye cara nandur wortel?

Wortel

Apa sampeyan kepiye cara tuwuh wortel? Kasunyatane yaiku salah sawijining sayuran sing paling menarik lan gampang ditanam, yen sampeyan duwe lahan kanggo nandur ... utawa gagal, pot sing jero banget (lan sapa wae sing ujar yen pot ujar kubus daur ulang, wadhah digawe saka ban lawas, utawa apa wae sing anti banyu lan uga bisa duwe bolongan kanggo mbuwang banyu).

Nanging sadurunge mikir babagan tanduran diwasa, elinga nyebar wiji. Dadi, yen sampeyan ora mangu-mangu babagan kapan sing bakal ditindakake lan apa bahan sing sampeyan butuhake, mula ayo ngobrol babagan topik sing apik iki.

Kapan wortel ditandur?

Wiji wortel

Gambar - Wikimedia / Sarefo

ing wortel, sing jenenge ilmiah Carot Daucus, minangka oyot tanduran biennial. Iki tegese nalika taun pisanan godhong lan oyot tuwuh, lan sing nomer loro mekar, ngasilake woh lan mati. Kanggo njupuk kauntungan sing luwih apik ing musim iki, sing paling apik yaiku nyebar wiji ing germinator listrik (kaya ngene iki sampeyan bisa tuku Kene) nuju mangsa adhem / pungkasan, nanging yen ora duwe, sampeyan kudu ngenteni tekane musim semi.

Bahan apa sing dibutuhake?

Ing ngisor iki:

  • Wadah ing endi nyebar (panci, germinator, lsp)
  • Substrat sing akeh nutrisi lan lemes (contone, mulsa dicampur karo 30% saka mutiara)
  • Mbanyoni bisa nganggo banyu
  • Lan mesthi wiji kasebut

Kepiye cara nyebar wiji?

Tunas wortel

Langkah-langkah kanggo tindakake ing ngisor iki:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngisi wiji kanthi substrat sing sampeyan pilih.
  2. Sawise iku, wiji disebar kanggo mesthekake yen rada beda.
  3. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  4. Lan pungkasane, disiram kanthi tliti, ngrendhem kabeh jagad kanthi becik.

Saiki sampeyan mung kudu nempel ing seedbed yen wis disebar ing germinator listrik, utawa lebokake ing area sing padhang nanging dilindhungi saka beku.

Nanging, dheweke bakal germin udakara 2 minggu.

Sugeng nandur!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.