Cara nandur pepaya

Woh saka papaya Carica

Pepaya minangka tanduran sing asale saka Amerika Tengah kanthi ornamen lan kuliner sing dhuwur. Lan yen kondisine pas, bisa wiwit ngasilake woh ing taun sing disebar, sing apik banget.

Nanging supaya kedadeyan kasebut penting banget kanggo dingerteni cara nanem betik; yaiku nalika nggawe wiji lan kepiye cara njaga nganti tumandhang. Dadi, yen sampeyan kepengin miwiti tuwuh, tututi saran 🙂.

Kapan disebar?

Papaya, sing jeneng ilmiahe yaiku Pepaya CaricaIki minangka tanduran sing butuh iklim anget tanpa es supaya bisa urip. Nanging uga, supaya bisa germinasi kanthi becik, mula kudu panase. Mula, yen njupuk kabeh iki, apa sing bakal ditindakake nyebar ing tengah / pungkasan musim semi, nalika suhu udakara 20-22ºC.

Kita uga bisa nindakake sadurunge, utawa sawise musim gugur yen duwe germinator listrik lan griya ijo sing digawe panas utawa kamar sing anget sing akeh cahya alami mlebu.

Kepiye cara nyebarake?

Bibit saka papaya Carica

Saiki kita ngerti kapan nyiyapake winih, Ayo ndeleng langkah-langkah apa sing kudu kita tindakake kanggo tanduran papaya:

  1. Sing paling pisanan ditindakake yaiku nyelehake winih ing segelas banyu sajrone 24 jam kanggo hidrat.
  2. Sawise, kita bakal ngisi -bedhik-pot, tray seedling, germinator,… - kanthi landasan budaya universal dicampur karo 30% perlite.
  3. Banjur, kita banyu kanthi tliti, nanging ora bisa ngilangi banyu.
  4. Sabanjure, kita pasang wiji ing tengah lan tutup nganggo landasan tipis.
  5. Pungkasan, kita tabur nganggo tembaga utawa belerang supaya ora ana jamur, lan banyu maneh, wektu iki nganggo sprayer.

Mangkono, njaga seedbed lembab lan ing suhu sing nyaman, bakal germin ing 1-2 wulan.

Gampang kan? Rasakake tanduran anyar sampeyan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Camilo ngandika

    Apa sing kudu ditindakake supaya semut ora mlebu ing pot?
    Aku uga pengin ngerti apa dina pisanan sampeyan kudu nyelehake pot ing sunar srengenge utawa dilindhungi.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo camilo.

      Panci luwih apik ing srengenge, lan kanggo ngilangi utawa ngusir semut sampeyan bisa nggunakake jus lemon. Semprotake ing pot lan wis rampung. Disaranake uga diwaca artikel iki.

      Greetings.