Cara ngilangi tungau laba-laba

Spider abang utawa urticae Tetranychus

Tambang laba-laba minangka salah sawijining hama sing paling umum bisa diduweni tanduran sing ditresnani. Lingkungan sing garing lan anget seneng tuwuh lan multiplikasi, prekara sing bisa ditindakake kanthi cepet, saengga bisa ngilangi kabeh kadang-kadang larang banget.

Isih, ora ana sing mokal, mula yen sampeyan pengin ngerti cara mbusak tungau laba-laba, aja nganti mandheg maca amarga kita bakal menehi seri tips sing bakal mbantu sampeyan supaya tanduran bisa cepet-cepet pulih saka hama iki.

Apa laba laba-laba?

Kerusakan tungau laba-laba

Labah-labah abang, dikenal minangka tungau abang, laba-laba laba-laba utawa laba-laba kuning lan sing jeneng ilmiahe Tetranychus urticae, minangka tungau sing ngemot cairan sing ana ing sel tanduran, sing nyebabake bintik klorik. Ukurane antara 0,4 lan 0,6mm, mula bisa dideleng karo mripat utawa nganggo kaca pembesar cilik.

Kanggo ngerti manawa tanduran kena pengaruh hama iki, sampeyan kudu ndeleng godhonge. Ing njeron ora mung bakal katon bintik-bintik kuning-semut putih, nanging cobweb sing nenun ing godhong uga bakal katon supaya bisa obah kanthi kepenak.

Kepiye cara nyopot?

Cara paling efektif kanggo mbasmi hama yaiku kanthi nyegah. Siji sisih, sampeyan kudu mbusak suket liar sing bisa tuwuh ing sacedhake tanduran, lan tetep mbayar kanthi bener saengga tetep kuwat, amarga laba-laba angel banget kena pengaruh yen sehat.

Yen wis ana, ora bakal ana pilihan liyane kajaba mung, utawa kanthi lenga neem utawa, yen kasus kasebut serius, kanthi acaricides, mesthi tindakake indikasi sing kasebut ing paket kasebut supaya ora ana resiko overdosis.

Kanthi tips kasebut, sampeyan bakal bisa ngilangi tungau laba-laba.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.