Kepiye cara nglawan jamur bubuk tomat?

Jamur bubuk tomat minangka penyakit serius

Gambar - Flickr / Scot Nelson

Jamur bubuk minangka penyakit sing disebabake jamur sing nyebabake kerusakan serius ing macem-macem tanduran, kalebu tanduran tomat. Nanging, sanajan kayane mung kosok baline, pancen ora angel ditambani ... angger dideteksi luwih dhisik.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti cara mbusak jamur bubuk saka tomat lan / utawa cara sampeyan supaya ora katon, ing ngisor iki kita bakal nerangake kanthi rinci babagan penyakit iki.

Apa iku?

El jamur bubuk yaiku jamur parasit sing nyerang bagean udara saka tanduran (godhong, gagang lan woh-wohan). Spesies sing mengaruhi tanduran tomat kita dikenal kanthi jeneng ilmiah Leveillula taurica. Gampang dibedakake amarga yen nginfeksi makhluk, mula bakal ditutupi lapisan abu-abu-putih nganti miselium putih, sing diarani bledug utawa cetakan abu-abu.

Kondisi pangembangan optimal yaiku suhu 20 nganti 25ºC lan asor relatif 50 nganti 70%. Amarga iku, nalika musim semi lan musim panas bisa disumurupi, pas karo musim taneman tomat, budidaya lan musim panen.

Apa karusakan / gejala sing disebabake?

Jamur bubuk mengaruhi tomat

Gambar - Flickr / Scot Nelson

Kerusakan utawa gejala sing disebabake yaiku:

  • Titik putih lan bubuk ing sisih ndhuwur godhong sing mundhak ukuran lan dadi kuning.
  • Wêdakakêna putih ing sisih ngisor godhong lan / utawa ing woh-wohan.
  • Pati sadurunge godhong.
  • Tangkepan pertumbuhan.

Kepiye cara ngobati jamur bubuk tomat?

Kanggo ngilangi jamur bubuk tomat disaranake nindakake ing ngisor iki:

Sing pertama yaiku ngenali gejala ing tanduran, awit kanthi cara iki kita bakal bisa ngerti sing lara. Yen wis rampung, kita bakal ngobati fungisida adhedhasar tembaga (kayata iki), amarga produk kasebut minangka produk fitosinitaris paling apik lan efektif sing saiki digunakake kanggo nglawan mikroorganisme kasebut.

Banjur Yen tanduran kasebut ana ing pot, luwih becik nggawa lan nggawa menyang wilayah liyane, adoh saka tanduran liyane. Iki penting banget kanggo nyegah wong liya nyekel. Uga, yen duwe bagean sing kena pengaruh banget, kayata, yen duwe tomat sing wis alus banget utawa bosok, utawa godhong sing kebak cetakan, mula kita bakal gunting nganggo gunting sing sadurunge ora kena infeksi.

Lan kanggo ngrampungake, kita bakal banyu mung yen perlu. Tomat minangka tanduran sing pengin akeh banyu; Nyatane ing mangsa panas, dheweke mbutuhake banyu mbanyoni saben dina, nanging banyu sing akeh banget bisa nyebabake bejat. Amarga alasan iki, penting supaya lahan sing ditanem duwe got sing apik, lan yen ana ing pot kanthi piring ing ngisor, kita ora tetep piring kasebut mesthi kebak banyu.

Godhonge uga aja disemprot / disemprot, kajaba yen kita manggon ing wilayah sing asor asor kurang, kurang saka 50% (bisa ditemokake kanthi konsultasi situs web meteorologi. Contone, yen sampeyan ana ing Spanyol, Google bisa nggawe Google kaya: AEMET X (ngganti X kanggo jeneng kutha utawa kutha sampeyan) banjur sampeyan kudu menehi kanggo Waca tabel rinci, lan sampeyan bisa ndeleng apa asor relatif ing wilayah sampeyan).

Kepiye cara mbusak jamu bubuk saka tanduran tomat kanthi alami?

Sulfur lan tembaga mung wis dadi fungisida ekologis sing apik. Sampeyan mung kudu nyemprotake ing sisih ndhuwur godhong, uga ing lemah ing saubenging batang tanduran. Saiki, uga ana produk alami liyane sing bisa digunakake, kayata horsetail (didol Kene), sing ekstrak sampeyan bisa tuku siap-siap digunakake, utawa gawe dhewe kanthi nyiyapake infus nganggo liter banyu lan 100 gram tanduran. Sampeyan wis umob nganti sepuluh menit, banjur enteni nganti adhem sadurunge digunakake.

Produk liyane sing sampeyan bisa duwe ing omah lan Baking soda uga bakal mbantu nglawan jamur bubuk tomat.. Iki minangka fungisida sing apik, sing uga nduweni sipat anti-bakteria lan antiseptik. Kanggo nggunakake, sampeyan kudu nyampur 1 liter banyu, 2 sendok minyak zaitun, lan 2 sendok makan bikarbonat, lan semprotake tanduran kasebut. Nanging ya, minangka pancegahan, disaranake luwih dhisik njupuk sheet kanggo ndeleng reaksi.

Apa jamur bubuk bisa dicegah ing tomat?

Tomat bisa duwe jamur bubuk

Jamur bubuk tomat bisa nyebabake kita ora panen, mula prelu ditindakake sawetara langkah supaya ora katon. Sanajan ora salah, dheweke mbantu nyegah. Ing ngisor iki:

  • Tandur jamu liar.
  • Copot godhong lan / utawa woh sing kena pengaruh.
  • Nambani tanduran nganggo fungisida adhedhasar tembaga, sing bakal ditemokake ing toko kebon utawa taman bayi, sanalika ndeleng gejala pisanan.
  • Tetanduran tomat supaya dirawat kanthi becik; tegese, banyu asring banget supaya ora ngelak lan pupuk karo pupuk organik sajrone musim.
  • Lan mesthine, kita ora kudu tuku spesimen sing lara amarga bisa nginfeksi liyane.

Kaya sing sampeyan ngerteni, jamur bubuk tomat minangka penyakit sing bisa uga serius, nanging bisa diobati kanthi produk sing efektif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.