Cara nyebar timun

Timun minangka tanduran sing ditandur nalika musim semi

Gambar - Wikimedia / MIKHEIL

Timun minangka tanduran sing cepet banget lan uga ngasilake woh-wohan kanthi rasa sing enak. Kajaba iku, sehat banget lan nutrisi, amarga nduweni sifat anti-inflamasi lan sampurna kanggo njaga bobot ideal; Lan ora kasebut amarga saka vitamin B sing ana, sel sampeyan bisa tetep sehat.

Yen kita nganggep kabeh, sampeyan mesthi bakal kepengin ngerti cara nandur timun, bener? Uga, Kanggo nindakake iki, sampeyan mung butuh sawetara perkara, lan tindakake pandhuan sing bakal dijelasake ing ngisor iki.

Apa sing kudu ditandur timun?

Timun disebar ing musim semi

Gambar - Wikimedia / Prenn

Ing bab pisanan sampeyan kudu mutusake menyang endi sampeyan arep nandur timunYen ing wiji wiji, kayata pot utawa tray sing ana bolongan, utawa langsung ing kebon. U.S disaranake sampeyan nindakake ing seedbed, amarga kanthi cara iki sampeyan bakal ngontrol wiji lan germinasi sing luwih gedhe, mula bisa ilang.

Saiki, yen sampeyan mutusake nyebar ing lemah, luwih dhisik kudu nyelehake bolong anti-ramuan supaya tanduran taneman sing ana ing wilayah sampeyan ora duwe kesempatan kanggo germin ing endi sampeyan nyebar.

Mula, sing kudu ditandur timun yaiku:

  • Sows ing wiji:
    • Seedbed: panci, nampan karo bolongan, gelas yoghurt, wadhah susu ... Apa wae sing tahan lembab lan duwe utawa bisa duwe bolongan cilik ing pangkal kasebut bakal sampurna.
    • Substrat: supaya ora rumit banget, disaranake sampeyan tuku lemah sing disiapake kanggo bibit, kaya sing didol Kene, utawa kanggo kebon kutha (didol Kene). Pilihan liyane sing menarik yaiku nyampur kompos yen biasane nganggo perlite 30%.
    • Mbanyoni bisa nganggo banyu: penting banget kanggo hidrat wiji.
  • Sows ing kebon:
    • Anti-ramuan bolong: supaya wiji timun bakal thukul tanpa duwe sayembara. Entuk kene.
    • Hoe: bakal mbantu sampeyan nggali parit ing endi sampeyan bakal nyebar wiji.
    • Sistem irigasi: disaranake supaya netes, amarga cara iki banyu bisa digunakake luwih apik.

Dadi, sampeyan kudu goleki papan sing direksa srengenge langsung, lan amarga timun minangka tanduran pendakian, sampeyan uga butuh saham (didol Kene) utawa sawetara dhukungan sing bisa munggah.

Kepiye cara nyebar timun kanthi langkah-langkah?

Timun butuh wali

Gambar - Wikimedia / GT1976

Yen sampeyan wis duwe kabeh sing dibutuhake, saiki wayahe miwiti:

Sows ing wiji

  1. Pisanan sing kudu ditindakake yaiku isi seedbed kanthi landasan sing dipilih. Sampeyan ora kudu diisi nganti kebak, nanging meh.
  2. Banjur banyu kanthi tliti. Tuang banyu nganti kabeh lemah direndhem lan banyu sing ora digunakake metu saka bolongan pembuangan.
  3. Langkah sabanjure yaiku njupuk sawetara wiji lan dikubur sentimeter utawa kurang. Kajaba iku, dheweke kudu dipisahake saben liyane supaya kanthi cara iki bisa berkembang lan tuwuh tanpa masalah. Kasunyatane, luwih becik nyelehake 1 utawa 2 ing saben panci, soket, lsp.
  4. Pungkasan, wiji wiji bakal diselehake ing njaba.

Sows ing kebon

  1. Yen sampeyan pengin nandur timun ing kebon, sampeyan kudu nyiyapake lemah sadurunge; yaiku, sampeyan kudu mbusak suket, lan mindhah rototiller kanggo mbusak watu apa wae. Banjur pupuk, kayata nambah kompos utawa guano, lan rata-rata lemah.
  2. Banjur sampeyan kudu nyelehake bolong anti-gulma. Yen angin ora ana ing wilayah sampeyan, sampeyan bisa nyekel watu ukuran medium (dawane udakara 20 sentimeter) utawa kanthi lemah sing padha saka kebon sampeyan; yen ora, luwih becik nggunakake saham utawa malah konkrit.
  3. Langkah sabanjure yaiku gawe bolongan bolong anti-ganja ing endi wae sampeyan arep nyebar. Ideally, tanduran kudu udakara 40-50 sentimeter saka saben liyane, mula bolongan kasebut kudu adoh.
    Bolongan kasebut ora kudu gedhe: pikirake yen wiji kasebut sak sentimeter lan batang tanduran ora luwih saka 4-5 sentimeter. Anggere duwe diameter 15 sentimeter, timun bakal tuwuh kanthi apik.
  4. Saiki, instal sistem irigasi lan priksa manawa banyu tekan kabeh titik sing kudu dituju.
  5. Kanggo ngrampungake, nyebar wiji. Selehake maksimal loro ing saben wilayah, lan kuburke sithik (ora luwih saka siji sentimeter) kanthi lemah.

Lan siyap! Apa sampeyan nyebar winih utawa kebon, yen tetep hidrat, mesthine ora mbutuhake wektu luwih saka sepuluh dina.

Nalika nyebar timun?

Timun minangka tanduran jamu sing umure mung sawetara wulan. Dadi penting nyebar wiji nalika musim semi, yaiku nalika kondhisi paling cocog kanggo germinasi. Saiki, kapan sabenere ditandur: awal, tengah, utawa telat?

Dadi, gumantung karo suhu ing wilayah sampeyan. Tanduran iki ora seneng adhem, mula disaranake nyebar yen suhu minimal 15ºC utawa luwih.

Tuku wiji timun ing endi?

Yen sampeyan pengin entuk winih, sampeyan bisa nindakake saka kene:

Timun Panjang Medium Ashley

Iki timun, umpamane, klasik. Tanduran iki tuwuh subur, lan ngasilake woh ijo peteng dawane udakara 23 sentimeter. Cukup tahan jamur sing nyebabake jamur bubuk lan jamur.

Timun Alficoz - melon ula

Yaiku macem-macem timun sing dawane nganti 1 meter utawa luwih, lan kandelane nganti 15 sentimeter.

Marketmore 70 Timun Panjang Timun

Iki minangka tanduran sing ngasilake timun sing padha karo Ashley Medium Long, nanging iki ora ana paku. Ukurane dawa nganti 15 nganti 20 sentimeter, lan jarene duwe rasa sing apik banget.

Timun Raider F-1

Minangka macem-macem hibrida sing menehi woh-wohan bentuke silinder ijo peteng ing antarane 16 nganti 18 sentimeter dawane.

Wis nyebar sing apik banget, lan sing utama, seneng nyebar wiji timun.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.