Kepiye cara nyebar wiji Strelitzia?

Wiji Strelitzia ditanam ing musim semi

Gambar - Flickr / Tatters ✾

Strelitzia utawa Bird of Paradise minangka salah sawijining tanduran sing bisa duwe taman utawa teras sing dihias kanthi apik. Budidaya lan pangopènane gampang banget, saengga mung ana ing area sing kena sunar srengenge langsung lan siji utawa rong banyu saben mingguan bisa tuwuh lan tuwuh tanpa ana masalah.

Mbok amarga iki akeh wong sing kepengin weruh carane nyebar wiji Strelitzia. Yen sampeyan kalebu salah sawijine, temokake kepiye sampeyan bisa entuk sawetara salinan kanthi biaya sing murah banget.

Kepiye carane disebar?

Strelitzia minangka tanduran sing disebar ing cuaca panas

Strelitzia minangka tanduran sing apik banget, ngasilake kembang sing padhang. Senajan wutah banget alon, iku menarik kanggo ndeleng carane germination lan tuwuh. Dadi, yen sampeyan duwe kesempatan, aja ragu-ragu kanggo nyebar wiji tanduran kasebut. Ing kene kita nerangake kabeh langkah sing kudu sampeyan tindakake:

Njupuk wiji

Kanggo entuk sawetara tetanduran cilik Strelitzia, sing ideal yaiku njupuk wiji sing seger, langsung saka tanduran, ing mangsa panas utawa awal musim gugur. Nanging iki asring banget angel, mula Kita ora bakal duwe pilihan, nanging mung tuku amplop nganggo wiji nalika musim semi, sing didol ing toko kebon, nursery lan malah ing situs web sing mung ngedol tanduran lan / utawa wiji anggere bakul lan / utawa bisnis wis nampa pendapat positif saka para panuku liyane.

Aku ora nyaranake tuku ing souvenir utawa panggonan sing padha, amarga panggonan iki ora bisa dipercaya kanggo tuku.

Priksa manawa lagi sregep utawa ora

Sawise ing omah, Wiji kasebut dipasang ing segelas banyu sajrone rong dina, ngganti cairan larang regane lan ngresiki wadhah saben dina supaya ora nyebarake bakteri. Kanthi cara iki kita bakal ngerti endi sing bakal ngladeni kita, lan sing ora bakal. Sing pertama yaiku sing klelep, dene sing tetep ngambang kemungkinan ora bisa urip. Oalah, yen sampeyan ora pengin dibuwang, sampeyan bisa nandur ing lemah sing kapisah. Sanajan ora normal, kadhangkala uga nuwuhake sawetara sing ing wiwitan kita ngira ora migunani.

Siapke winih winih

Sawise wektu kasebut, wektu kanggo nyiyapake wiji. Kaya ngono, kita bisa nggunakake meh kabeh: pot kembang, wadhah bibit kayata yaiku, wadhah susu, gelas yogurt… Sing kudu dingerteni yaiku kudu paling sethithik sak bolongan kanggo saluran; Yen sampeyan ora duwe, kita bakal nindakake karo piso serrated utawa gunting; lan yen kita milih kanggo wadhah pangan, iku kudu resik sadurunge sowing wiji.

Nyebar wiji

Tray karo substrat, becik kanggo nyebar wiji

Sawise kita ngisi tanduran kanthi substrat kultur universal (didol Kene), mulch utawa kompos lan banyu sak tenane, supaya kabeh bumi wis moistened uga. Saiki, sampeyan kudu nyebar, nanging gumantung saka seedbed kita kudu sijine jumlah maksimum wiji. Contone:

  • Baki seedling: 1 utawa 2 ing saben soket.
  • Gelas yogurt, wadhah susu: 1 utawa 2.
  • Pot kembang:
    • Dhiameter saka 5,5 nganti 6,5cm: 1 utawa 2.
    • Dhiameter saka 8,5 nganti 13cm: 2 utawa 3.
    • Saka 14 nganti 20cm: saka 2 nganti 4.

Y ing kabeh kasus kudu dipisahake, sabisane. Iki penting banget, amarga yen padha cedhak lan kabeh germinate, banjur bakal luwih angel kanggo misahake lan njaluk loro tunas kanggo terus berkembang.

Ing tangan liyane, lan amarga padha ora bisa germinate yen lagi kapapar srengenge langsung, Kita bakal nutupi karo lapisan 1 sentimeter utawa kurang saka substrat.

Supaya kanggo nyegah katon saka jamur, Kita bakal nambah tembaga utawa belerang lan banyu maneh. Kanthi cara iki, winih bakal ana ing wiji paling apik, amarga ora mung duwe banyu, nanging uga ora prelu kuwatir.

Supaya kabeh terus lancar, kudu nyelehake wiji ing papan sing padhang banget ing njaba lan aja nganti lemah garing. Mula, dheweke bakal germin sawise maksimal rong wulan.

Nalika wiji Strelitzia ditanam?

Iki minangka tanduran sing asale saka tropis lan subtropis, mula butuh panas kanggo germination. A) Ya, wektu becik iku spring utawa malah awal mangsa panas. Suhu kudu dhuwur, paling sethithik 20ºC, lan maksimal 30ºC. Kanthi cara iki, yen sregep, bakal germination ing wektu sing cendhak.

Banjur, yen wis germination, dheweke bakal duwe kesempatan kanggo terus tuwuh sajrone musim panas, lan nganti kadhemen bali. Yen kedadeyan kasebut, yen ana frosts, kita bakal nglindhungi ing njero omah, nanging yen ora ana frosts utawa banget banget (nganti -1 utawa -2ºC) lan pas wektune, kita bisa ninggalake ing njaba ing wilayah sing dilindhungi saka angin.

Apa jinis Strelitzia sing bisa ditanam?

La Strelitzia Iki minangka macem-macem sing paling umum, nanging ana spesies liyane sing uga nggawe taman utawa teras sing apik banget. Priksa metu:

strelitzia alba (sadurunge Strelitzia Agustus)

Strelitzia alba gedhe banget

La strelitzia albautawa Strelitzia Agustus, yaiku tanduran sing dhuwure 10 meter. Godhongé dawané 2 mèter, kembangé putih. Bisa gampang bingung karo S. nicolai, utamane nalika isih enom, nanging beda karo sing luwih dhuwur. Tahan frosts nganti -2ºC.

Strelitzia juncea

Kembang kembang jagung Strelitzia jingga

Gambar - Flickr / Vahe Martirosyan

La Strelitzia juncea yaiku tetuwuhan kang godhonge awujud jarum, lan dhuwure 1,20 meter paling. Kembangé padha karo S. reginae, nanging bisa uga kanthi warna oranye sing luwih peteng. Mesthine, iki minangka spesies sing paling penasaran saka kabeh genus, nanging uga sing tahan paling ora kadhemen: mung nganti -1ºC lan mung kanggo wektu sing cendhak.

Strelitzia nikolai

Strelitzia nicolai nduweni kembang putih

Gambar - Flickr / enbodenumer

La Strelitzia nikolai yaiku tanduran sing dhuwur bisa 4-5 meter, lan ngembangake batang utama lan godhong ijo gedhe kanthi petiole dawa kanthi warna sing padha. Kembange kaya manuk eksotis, lan warnane biru lan putih. Iku mrodhuksi sawetara suckers saka umur dini. Mesthi, butuh taun kanggo mekar.

Aku wis duwe wiwit 2015 lan nalika nulis artikel iki durung mekar sepisan, malah durung ngembangake batang palsu sanajan dhuwure wis luwih saka 2 meter. Nanging urip banget ing taman tropis lan subtropis, tahan frosts sok-sok nganti -2ºC tanpa ngalami karusakan.

Strelitzia

Strelitzia reginae minangka tanduran herbaceous

Iki paling umum. Ing Strelitzia tekan dhuwure 1 meter, lan ngembangake godhong ijo peteng lanceolate. Kembangé oranye, lan thukul ing musim semi, lan sanajan cuaca cukup anget, bisa ditindakake ing musim dingin. Tahan nganti -2ºC.

Seneng tanduran cilik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.