Kepiye cara nyebar wiji Strelitzia?

Strelitzia utawa wiji Manuk Swarga

Gambar - Plantsrescue.com

Strelitzia utawa Bird of Paradise minangka salah sawijining tanduran sing bisa duwe taman utawa teras sing dihias kanthi apik. Budidaya lan pangopènane gampang banget, saengga mung ana ing area sing kena sunar srengenge langsung lan siji utawa rong banyu saben mingguan bisa tuwuh lan tuwuh tanpa ana masalah.

Mbok amarga iki akeh wong sing kepengin weruh carane nyebar wiji Strelitzia. Yen sampeyan kalebu salah sawijine, temokake kepiye sampeyan bisa entuk sawetara salinan kanthi biaya sing murah banget 🙂.

Kanggo entuk sawetara tetanduran cilik Strelitzia, sing ideal yaiku njupuk wiji sing seger, langsung saka tanduran, ing mangsa panas utawa awal musim gugur. Nanging iki asring banget angel, mula Kita ora bakal duwe pilihan, nanging mung tuku amplop nganggo wiji nalika musim semi, sing didol ing toko kebon, nursery lan uga online.

Sawise ing omah, Wiji kasebut dipasang ing segelas banyu sajrone rong dina, ngganti cairan sing larang regane lan ngresiki kontainer saben dina kanggo ngindhari nyebarake bakteri. Sawise wektu kasebut, bakal wayahe nyiyapake winih winih. Kaya ngono, kita bisa nggunakake meh kabeh: panci, nampan bibit, wadhah susu, gelas yogurt ... Siji-sijine sing kudu dingerteni yaiku paling ora kudu bolongan kanggo got; Yen sampeyan ora duwe, kita bakal nggunakake piso serrated utawa gunting.

Gambut ireng

Gambar - Gramoflor.com

Sawise kita isi wiji kanthi medium, mulch utawa kompos sing saya akeh, lan umume banyu, saengga kabeh bumi wis lembab. Saiki, kita njupuk wiji lan disebar, ditinggalake jarak udakara 2-3 sentimeter. Amarga ora bisa germin yen langsung kena srengenge, kita bakal nutupi lapisan 1 sentimeter utawa kurang saka landasan.

Pungkasan lan kanggo nyegah tampilan jamur, kita nambah tembaga utawa belerang lan banyu maneh. Kanthi cara iki, winih bakal ana ing wiji paling apik, amarga ora mung duwe banyu, nanging uga ora prelu kuwatir.

Strelitzia reginae ing kembang.

Supaya kabeh terus lancar, kudu nyelehake wiji ing papan sing padhang banget ing njaba lan aja nganti lemah garing. Mula, dheweke bakal germin sawise maksimal rong wulan.

Rasakake tanduran cilik sampeyan! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.