Cara stratifi wiji kanthi langkah-langkah

Wiji germin

Kanggo akeh spesies, adhem sajrone sawetara wulan penting banget. Tanpa, meh ora bisa germin, lan yen padha, tingkat germinasi bakal sithik banget. Nalika sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sedheng, ing endi suhu ing mangsa adhem antara maksimal 10 lan minimal -6ºC (utawa luwih murah), sampeyan bisa milih nyebar wiji langsung ing papan winih lan ninggalake ing njaba ruangan supaya alam dhewe dadi tanggung jawab 'nggugah dheweke'; Nanging ... kahanane rumit nalika cuaca anget utawa entheng sajrone taun.

Amarga alasan iki, aku arep nerangake karo sampeyan cara stratifi winih kanthi langkah. Aja kelangan rinci.

Apa aku butuh

Wiji ginkgo biloba

Wiji ginkgo biloba

Babagan sing kudu dilakoni yaiku nyiyapake kabeh sing bakal digunakake. Nalika mbukak wiji sing stratif kanthi artifisial, ing kulkas, sampeyan kudu:

  • Tupperware kanthi tutup: disaranake supaya transparan supaya bisa ngontrol wiji sing luwih apik.
  • Tag: ing endi sampeyan bakal menehi jeneng spesies lan tanggal nalika dheweke stratifi.
  • Fungisida- Alami utawa kimia, fungisida bakal nyegah jamur supaya ora ngrusak tanduran mbesuk.
  • Substratum: Aku menehi saran supaya nggunakake keropos, kayata perlite utawa vermikulit. Wiji kasebut dhewe bakal tanggung jawab menehi panganan bibit nganti cotyledon (godhong loro pisanan) ambruk, mula substrat ing tahap iki mung bakal digunakake minangka jangkar.
  • Bibit: mesthine, dheweke ora bisa absen. Kanggo ngerti manawa bisa ditrapake, luwih becik dilebokake ing gelas sajrone 24 jam, dadi ing dina sabanjure sampeyan bakal bisa ngerti endi sing paling bakal germin, mbuwang sing isih ngambang.

Langkah demi Langkah: Wiji Stratify

Saiki yen wis entuk kabeh, saiki wayahe mulai stratif wiji. Kanggo iku, kita bakal ngisi tupperware kanthi landasan sing dipilih. Aku milih nggawe eksperimen: aku meh ngisi lempung vulkanik (kanthi bentuk kerikil) lan nambah lapisan gambut ireng sing tipis.

Tupperware nganggo lempung vulkanik

Ing kene sampeyan bisa ndeleng luwih apik:

vulkanik_clay_in_tupperware

Lan saiki, wong akeh:

Wiji disiram

Pungkasane, kita duwe nandur wiji. Kaya ing habitat bumi lan / utawa godhong bakal ditutupi, luwih becik kita nindakake perkara sing padha:

Wiji sing ditandur ing tupperware

Sing ora bakal kelakon ing alas yaiku supaya ana sing nggunakake fungisida 🙂, nanging ing budidaya, kita kepengin menehi paling ora 90% wiji kanggo germin, mula kita ora bisa milih wenehi perawatan nyegah. Kaya sing sampeyan ngerteni ing gambar ing ndhuwur, aku wis nambah bubuk bubuk fungisida (kaya kaya nambah uyah ing salad).

Banjur, kita nyampur kabeh kanthi becik lan banyu. Amarga tupperware ora duwe bolongan, aku menehi saran banyu sithik mbaka sethithik kanggo ngindhari akeh banyu ing pangkalane (Yen kedadeyan kasebut, luwih becik dibuwang). Lan saiki, lebokake ing kulkas:

wiji_ ing_kelas

Kita ora ngerti apa sing bakal dipikirake kulawarga sampeyan duwe tupperware karo wiji ing kulkas (ya, kulawarga uga wis nyawang aku aneh. Nyatane, dheweke wis takon pitakon klasik "maneh?" 😉), nanging dheweke mesthi bakal kaget nalika ndeleng tangi tanduran anyar.

Nanging pakaryan kita ora rampung ing kene. Nganti 2-3 wulan, kita kudu mriksa paling ora seminggu sepisan, manawa substrat durung garing. Kita uga ora lali mbukak tupperware nganti 5-10 menit supaya udhara dianyarake lan bisa nyegah panyebaran jamur.

Apa sing kedadeyan yen jamur muncul?

Kanca jamur iki mbebayani banget kanggo tanduran. Biasane nalika muncul, kasep banget kanggo nindakake perkara. Mula, penting banget kanggo nindakake perawatan fungisida wiwit dina kaping pisanan.

Yen sampeyan ndeleng jamur ing tupperware ekstrak wiji kasebut lan wenehi adus nganggo fungisida kimia. Resiki wadhah kanthi apik lan buwang landasan kasebut. Mung mengko sampeyan bakal bisa nyebar wiji ing njero, kanthi landasan anyar.

Biasane biasane ora ana masalah. Nyatane, sampeyan kudu ngerti yen wiji kasebut cepet-cepet germin, kemungkinan besar dheweke nindakake ing tupperware. Yen kedadeyan kasebut, coba copot kasebut kanthi tliti, tanem ing pot.

Wiji sing stratif kanthi artifisial gampang banget lan migunani banget nalika swasana entheng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

15 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   amelia ngandika

    matur nuwun kula sinau

  2.   Ebun ngandika

    Hai Monica, apa sampeyan bisa ngandhani jinis utawa fungisida sing digunakake? Matur suwun…

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Rocio.
      Apa wae fungisida sing nguntungake sampeyan.
      Sejatine nggunakake pencegahan, kayata tembaga utawa belerang, utawa uga kayu manis.
      Yen wiji wiwit ora apik, mula aku banjur menehi fungisida sistemik spektrum sing akeh.
      A Salam.

  3.   Javier ngandika

    Halo, aku wis maca ing pirang-pirang bagean stratifikasi lan iki pisanan aku maca yen aku mbukak supaya udhara diganti lan rasane cukup, nanging sepira kerepe aku kudu mbukak udhara? Aja pindhah sewulan (yaiku pinus ireng). Iki pisanan aku nggawe, dadi yen angel kanggo aku golek wiji ing antarane gambut utawa yen sampeyan duwe tips babagan iki, aku uga bakal ngormati, utawa aku ora ngerti yen sampeyan mung bisa copot kabeh saka kulkas sawise sewulan nuli disiram lan nunggu dheweke metu ing njaba, lan ndeleng tanduran cilik saiki yen sampeyan nggawa dheweke menyang pot.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Javier.
      Kanggo ngindhari jamur, sampeyan kudu mbukak wadhah lan ninggalake nganti sawetara menit, ing njaba kulkas, supaya udhara dianyarake.
      Banjur, ditutup maneh lan dilebokake maneh ing prabotan, nganti minggu ngarep.

      Nalika sampeyan nyebar wiji ing pot, aku nyaranake sadurunge nyebar gambut ing nampan. Iki bakal nggawe sampeyan gampang golek wiji.

      A Salam.

  4.   William Bouzada ngandika

    Sugeng dalu,
    Aku nulis kanggo sampeyan amarga aku duwe sawetara keraguan babagan stratifikasi lan winih. Minggu iki aku bakal nampa sawetara wiji sing tak tuku online saka Acer rubrum lan Pinus parviflora. Kanggo ngetrapake wiji kasebut, aku wis ngerteni manawa menehi rekomendasi ing gambut nanging aku wedi yen jamur bakal metu. Pitakonku liyane yaiku, nalika periode stratifikasi wis rampung, apa wiji bakal germin ing gambut? Aku uga wis maca manawa substrat liyane sing digunakake yaiku campuran akadama lan kiryuzuna. Iki pisanan aku nggawe iki dadi bingung.

    Salam lan matur nuwun sanget 🙂

    William.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.
      Sampeyan bisa nggunakake vermikulit tinimbang gambut; kanthi cara iki jamur luwih becik dicegah. Ing kasus apa wae, taburkan tembaga utawa belerang ing permukaan nganti rampung (utawa meh) ngilangi risiko munculake mikroorganisme kasebut.
      Sawise telung wulan, nalika sampeyan nandur ing pot, sampeyan bisa terus nggunakake vermikulit. Campuran akadama lan kiyruzuna iku apik banget, nanging nalika tanduran rada gedhe amarga oyot rada kuwat.
      A Salam.

      1.    Jose ngandika

        Halo Monica! Matur nuwun kanggo nerangake kanthi apik! Aku pengin germin wiji mawar, lan aku kudu nglakoni. Pitakonanku yaiku, suwene aku tetep nyimpen kulkas? 3 wulan, lan aku ngliwati dheweke menyang lemah tanpa germinal? Utawa ngenteni dheweke tuwuh ing kulkas?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Jose.

          Matur nuwun kanggo tembung sampeyan 🙂

          Ya, 3 wulan ing kulkas banjur nyebar ing pot, sanajan durung germinal. Nanging, seminggu sepisan njupuk tupper saka kulkas, copot tutup lan hawa bakal dianyarake, supaya ora bisa muncul jamur. Uga priksa asor landasan, sing cenderung garing.

          Salam lan kabegjan!

  5.   Paola ngandika

    Aku tuku wiji tulip pelangi (iku cilik banget !! Apa ngono utawa adol kucing kanggo wedhus ??) Apa aku kudu stratify lan adhem ing pot nalika musim semi?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo paola.

      Deloken, Kene sampeyan bisa ndeleng kaya wijine tulip.

      Sampeyan bisa nyebar nalika musim gugur lan supaya alam bisa urip. 🙂

      Greetings.

  6.   Raul ngandika

    Apa sing kudu daklakoni sawise mulai germin?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Raul.

      Yen isih ana ing tupper, sampeyan kudu nandur ing pot, yen bisa kanggo saben wiji. Nambani nganggo fungisida semprotan, utawa yen sampeyan duwe tembaga bubuk, supaya jamur ora cilaka.

      Selehake ing semi-shade, supaya srengenge ora ngobong.

      Matur suwun!

  7.   Daniel ngandika

    halo! Aku manggon ing sawijining kutha ing Patagonia ing ngendi patang musim katon apik banget. Aku njupuk sawetara wiji maple saka taman; ing kana dheweke nginep ing mangsa - cukup adhem ing dalan- ing njobo. Apa kudu nggawe kulkas utawa bisa langsung nyebar kanthi instruksi sing diwenehake ing artikel iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Ing kasus kasebut, sampeyan bisa nandur ing pot lan ninggalake ing njaba, ora masalah 🙂
      Greetings.