Cara transplantasi lidah buaya

aloe vera

El aloe Vera Iki minangka tanduran paling umum ing omah, utamane amarga akeh mupangate. Kajaba iku, cukup tahan lan ora butuh ati-ati supaya bisa nyedhiyakake ruangan sing kebak ijo lan alam. Nanging, yen sampeyan ngrawat kanthi apik, bakal ana kalane sampeyan kudu ngganti pot kasebut, lan ing kono sampeyan ora bakal ragu carane transplan ing aloe Vera.

Yen sampeyan wis takon karo sampeyan dhewe lan ora ngerti apa sing bakal dadi cara paling apik, ing kene kita bakal menehi kunci kanggo transplantasi aloe Vera lan atur bener. Disiapake?

Nalika arep transplan aloe Vera

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sampeyan kudu ngerti yaiku, kanggo transplantasi aloe Vera, luwih becik ngenteni wektu semi, yaiku nalika dheweke paling aktif. Iki ora ateges sampeyan ora bisa ngganti pot ing wektu liyane; ya sampeyan bisa, nanging khusus kanggo transplantasi darurat.

Apa bedane transplan normal lan darurat? Sejatine cara loro-lorone bisa ngatasi masalah. Contone:

Transplantasi normal yaiku sing ditindakake ing wektu lan bentuk sing dibutuhake tanduran. Umume, ora mung nyopot saka pot lan ditandur ing pot liyane, nanging uga mbusak substrat sing ana ing pot kasebut, mriksa oyot manawa ana sing bisa dipotong amarga bosok utawa kurang kondis lan ditanam maneh. ing pot liyane kanthi lemah anyar.

Saliyane, transplantasi darurat yaiku salah sawijine sing ditindakake kapan wae taun amarga kahanan sing beda-beda (tuwuh akeh banget lan oyot wis metu saka ngisor, panci pecah, lara lan bisa uga amarga kurang nutrisi, lsp. Ing bab iki, sing ditindakake yaiku njupuk tanduran, copot saka pot lan, sejatine, lebokake ing tanduran sing anyar kanthi landasan liyane. Akar kasebut ora kena apa tanduran nandhang sangsara banget, sing mbantu bisa luwih bisa urip.

Babagan transplantasi aloe Vera, sampeyan kudu eling ahli nyaranake rong kondisi penting kanggo transplantasi, yaiku:

  • Tanduran kasebut paling sethithik 30 sentimeter.
  • Wis diwasa, yaiku transplantasi nalika tanduran umure antara rong nganti lima taun. Masalahe bola-bali yaiku, nalika sampeyan tuku, sampeyan ora ngerti umure pira, lan bisa nyebabake nalika sampeyan milih nyelehake ing pot liyane.

Wangun transplantasi aloe Vera

Cara transplantasi lidah buaya

Titik penting liyane sing sampeyan kudu ngerti babagan aloe Vera yaiku ora ana cara siji kanggo transplan. Sejatine, ana sawetara cara kanggo nindakake sing kudu sampeyan ngerteni. Umume, yaiku:

  • Copot bocah saka tanduran ibu. Wis rampung nalika tanduran wis tuwuh akeh, lan ora terus diowahi saka pot dadi sing saya gedhe, bocah-bocah (tunas) dipisahake kanggo nggawe pirang-pirang tanduran. Ing cilik saka aloe Vera Iki umum banget lan sampeyan uga bakal mbantu ngresiki tanduran amarga sampeyan bakal menehi papan sing luwih akeh ing pot (utawa yen sampeyan nandur ing kebon).
  • Tanpa nyopot apa-apa saka tanduran. Iki minangka transplantasi "normal" amarga kabeh tanduran umume mlebu pot sing luwih gedhe. Kekurangane yaiku pungkasane kudu dipisahake amarga bakal tuwuh saya gedhe, yen sadurunge ora lara amarga gizi kudu dituduhake luwih akeh tanduran.

Cara transplan ing aloe Vera kanthi teknik perkalian

Cara transplantasi lidah buaya kanthi teknik multiplikasi

Yen kita nindakake transplanasi pertama, sampeyan kudu eling yen mbutuhake sawetara pot, yaiku "bocah" sing bakal dijupuk saka aloe Vera. Lan uga ing dhuwur sing beda.

Kajaba iku, penting kanggo duwe landasan sing disiapake. Sing ideal yaiku lemah (saka omah kaca) lan wedhi kasar utawa landasan kanggo kaktus. Campuran bisa mbantu sampeyan duwe kabeh nutrisi sing dibutuhake. Sawetara uga nyelehake lapisan kerikil ing dhasar tanduran, amarga iki njamin yen ana saluran pembuangan sing apik (sing liyane dicampur karo sing kasebut ing ndhuwur). Rekomendasi iki minangka cara kaping pindho amarga iki kanthi cara supaya sampeyan bisa nemokake manawa oyot bakal bolongan lan lemah ora bakal abot banget.

Saiki wis duwe panci lan lemah, saiki saiki entuk aloe Vera. Sampeyan kudu nyopot saka pot sing ana. Iki ora angel, nanging yen sampeyan butuh biaya, coba nganggo alat sing bisa digunakake kanggo misahake saka pot. Mesthi wae, amarga dheweke duwe tusuk sate aloe VeraDisaranake sampeyan supaya nganggo sarung tangan sing tahan kanggo nyegah tusukan utawa potongan.

Sawise metu, sampeyan kudu copot kabeh lemah sing lawas kanggo ninggalake oyot ing udara. Keturunan biasane bakal pisah karo ibu. Nindakake kanthi ati-ati, amarga dheweke kudu metu kanthi oyod dhewe (yen ora metu, luwih angel dheweke entuk).

Priksa oyot kasebut yen sampeyan bisa ndeleng manawa ana ing kahanan sing ala, ireng banget, alus banget, utawa uga jamur utawa parasit. Yen mangkono, tanduran kasebut kudu diobati supaya ora kena pengaruh sampeyan.

Yen sampeyan wis misahake ngisep, sampeyan kudu nyiyapake pot kanggo saben wong. Aku menehi saran supaya sampeyan ngetutake aturan telung: yen kanggo aloe Vera Panci 30 sentimeter paling sethithik 20 liter disaranake, salah siji x cm, sampeyan butuh pot x liter. Kanthi cara iki, sampeyan mung kudu ngukur pengisep tanduran lan wenehi aturan supaya ngerti pot sing paling apik sing kudu diduweni.

Saiki sampeyan mung kudu nglumpukake kabeh lan menehi saben tanduran papane.

Babagan irigasi, ana rong cara kanggo tumindak ing ngisor iki. Sawetara ahli nyaranake supaya ora langsung disiram. Luwih becik, tanduran iki diidini paling ora rong minggu supaya pulih saka transplantasi kasebut. Elinga yen kanggo tetanduran minangka kahanan sing ngepenakke sing bisa mbebayani kesehatane. Lan liyane sing ujar manawa bisa (lan kudune) disiram langsung.

Pengalaman kita ngandhani, yen sampeyan wis ngalami multiplikasi aloe Vera, luwih becik ngenteni sawetara wektu supaya bekas luka sing sampeyan wis mari. Yen sampeyan ngombe, sampeyan bisa nyebabake banyu nyebabake masalah, kayata jamur, infeksi, lsp.

Saiki sampeyan wis ndeleng gampang transplan kasebut aloe VeraApa sampeyan duwe tanduran sing butuh? Apa sampeyan wis rampung?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.