Kepiye cara panen kemangi sepanjang taun

Basil minangka tanduran arum

Apa ana sing luwih aromatik tinimbang kemangi? Iki minangka salah sawijining ramuan favoritku ora mung kanggo mambu sing lembut nanging lembut, nanging uga kanggo rasane. Lan ora kurang, duwe fasilitas sing apik kanggo pawon, ora bisa dianggep minangka elemen liyane kanggo masak masakan sing enak.

Apa maneh, dakkarepake sampeyan minangka salah sawijining ramuan pertama sing ditandur ing kebon sampeyan lan mbok menawi sampeyan nguciwani kuciwo nalika motong godhong sing pertama kanggo dikonsumsi saben dina lan nemokake ora ana sisa ing tanduran.

Apa sing kudu ditindakake supaya panen kemangi sadawane taun?

Basil minangka tanduran sing gampang tuwuh

Umume yen tanduran duwe sawetara cabang lan mung sawetara godhong, utamane kanggo wong sing ora ngerti perawatan kemangi.

Sejatine yaiku supaya tanduran menehi produksi penting, mbayar pruning, amarga iki bakal dadi kunci kanggo entuk cabang sing apik, yaiku yen tanduran duwe pirang-pirang cabang, mesthi kuwat lan kuat. Yen tanduran iki bercabang kanthi apik, mula bakal ngasilake produksi godhong.

Detil penting liyane yaiku mriksa tanduran ing siklus kasebut awit ora kudu menehi kembang. Yen sampeyan ngelingi sawetara tunas iki minangka tandha sing ora apik, amarga nalika tanduran duwe kembang, ora bisa ngasilake godhong.

Godhong tanduran tuwuh loro-loro ing kemangi diwasa. Perlu dielingi, amarga godhong cilik cilik bisa tuwuh lan tuwuh ing prapatan godhong sing wis dikembangake.

Nalika nglumpukake godhong paling gedhe, dheweke menehi papan kanggo godhong anyar lan tanduran ngelingi pangowahan iki mula godhong-godhongan cilik wiwit tuwuh kaya cabang. Apa maneh karo godhong anyar nalika nambah telung set banjur pungkasan.

Saiki, spesimen sampeyan duwe udakara 16 cabang lan gelem menehi godhong sajrone musim. Kanggo asil paling apik, aja lali prune batang kanthi rutin, amarga sampeyan bakal ngurus kahanan tanduran lan godhong bakal luwih enak.

Data umum Basil

Cetha, kanggo nindakake jinis iki kanthi tanduran sing alus banget, sampeyan kudu ngerti rinciane kanthi tliti, supaya sampeyan ora bisa mateni tanduran kanthi sengaja supaya bisa njupuk kauntungan saka nutrisi sing ana ing godhonge.

Apa rahasia nggawe tanduran kemangi kanthi ukuran loman lan godhong? Dina iki kita urusan karo kemangi lan panen, kita nyinaoni pangembangan tanduran supaya bisa panen sajrone taun.

Basil dianggep kaya tanduran musiman, sing duwe godhong kanthi minyak wangi sing luar biasa. Sawetara ora ngerti, nanging iki kalebu spesies sing sanajan digunakake kanggo nyiyapake sajian, nanging nggunakake obat-obatan kanggo ngenthengake rasa lara lan lara.

Sanajan kalebu musim, kasunyatane yaiku kemangi tumindak kaya umume ing iklim tropis. Warta sing apik yaiku Bisa ditandur ing wilayah sing suhu sithik.

Kaget kanggo sawetara wong, yen basil wis dikembangake, wis Ukurane nganti 150 cm, yen ana syarat sing dibutuhake lan bisa dirawat lan dirawat kanthi bener. Kajaba iku, sampeyan bisa njaga supaya dhuwur tanduran luwih sithik, khususe udakara 30 inci.

Ora ana sing disebutake babagan iki, nanging ngerti manawa jeneng ilmiah tanduran iki yaiku Ocimum basilicum. Kaya sing dingerteni kanthi jeneng kemangi, Uga dikenal kanthi jeneng alternatif kayata Herb of Kings, Alfábega, Banca Basil, ing antarane jeneng liyane.

Minangka jeneng kasebut, beda-beda gumantung karo kutha utawa wilayah sampeyan.

Perlu dielingi kasunyatan penting babagan tanduran iki lan papan asale yaiku wilayah tropis ing Asia, mula negara-negara Asia minangka petani utama tanduran terkenal iki.

Karakteristik tanduran

Kembang kemangi kembang lilac

Iki minangka tanduran sing duwe batang sing erect lengkap lan nalika tekan tahap diwasa, bisa ngasilake cabang kanthi bagean segitiga.

Sing apik yaiku yen winih yen tiba ing lemah, dheweke bisa germin kanthi gampang banget.

Godhonge

Godhong tanduran ijo ijo banget, meh kaya minyak sing diwutahake. Bentuk saka godhong kemangi yaiku jinis ovolanceolate lan dheweke duwe tekstur sutra sing bisa didemek. Ukurane antara 2 lan 6 cm ambane dawa 4 nganti 10 cm.

Flores

Sawise tekan mangsa kembang, sing kabukten ing antarane Mei lan September, sampeyan bakal bisa ngerti kepiye cara nggawe kembang kasebut nganggo cara lipstik. Iki duwe warna putih, sanajan kadang sampeyan bisa entuk kembang jambon utawa ungu.

Babagan dimensi sing padha, dawane antara 10 lan 12 cm lan dheweke diklompokake kaya lonjakan vertikal.

Habitat lan distribusi

Sampeyan wis ngerti papan dununge tanduran iki, nanging sing durung ngerti sejatine bisa ditemokake ing Persia kuno, Pakistan lan uga India. Kasunyatane, ing Persia kuno ditemokake tanduran terkenal iki.

Saiki panen kemangi dianggep minangka panen kosmopolitan, amarga panyebaran spesies iki gampang banget lan cepet, lan duwe kemampuan nyebar kaya ramuan aromatik ing pot.

Nanging, nalika ana ing ruang kanthi suhu sedheng, polahé bakal malih dadi tanduran taunan lan amarga iki dadi luwih cocog ing suhu sithik.

Propiedades

Godhong kemangi dipangan ing pawon

Akeh wong cenderung kalebu kemangi ing panganan, nyiyapake sajian, lan uga salad. Aku ngira iki biasane dilakoni kanthi adat utawa budaya sing sederhana.

Nanging, kemangi duwe sawetara sifat sing kudu sampeyan ngerteni supaya luwih ngerti babagan konsumsi lan ngerti manawa bisa penting kaya aptu utawa bayem.

Dadi, saka kemangi sampeyan bisa ngekstrak jinis minyak esensial, sing biasane disiapake lan digawe saka sawetara senyawa organik.

Thanks kanggo iki, tanduran iki bisa uga duwe ciri antiseptik, dianggo minangka antispasmodic, efektif nglawan masalah pencernaan, lan akeh aplikasi liyane.

Apa maneh, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan minangka wong sing terus-terusan nyambut gawe lan nindakake kegiatan fisik lan yen pungkasane sampeyan krasa lemes banget, mula sampeyan ngerti kemangi efektif kanggo ngatasi lemes fisik lan uga mental.

Wis dingerteni liwat panelitian Konsumsi bisil bisa mengaruhi swasana wong kanthi positif. Kanthi cara iki, sapa sing ngalami fase depresi, bisa nyiyapake panganan nganggo kemangi lan bisa nambah sithik sajrone dina.

Ing sisih liyane, Konsumsi uga bisa nyebabake perbaikan babagan masalah migren.. Malah wis dituduhake manawa efektif kanggo sing ngalami gangguan turu utawa turu

Lan yen kabeh iki isih sepele, sampeyan uga kudu ngerti bisa nyegah mutah lan ngrampungake masalah ulkus sing katon ing cangkem.

Pungkasan, sampeyan uga kudu ngerti manawa sampeyan uga bisa entuk manfaat saka kemangi ing tingkat lambung, mula nyiyapake bisa entuk manfaat yen sampeyan ngalami masalah gastritis utawa masalah napsu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ramon ngandika

    Kepiye yen kemangi wis duwe kembang?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ramon.

      Biasa yen kembang kemangi, sing kedadeyan yaiku yen ora ditandur yen ditandur amarga yen wis tuwuh, tanduran bakal garing kanthi cepet. Kosok baline, yen batang dipotong nalika tunas, umure bisa dawa sethithik.

      Greetings.