Carane duwe wit klapa ing omah?

Wit klapa minangka wit kurma sing nuntut banget

Gambar - The Spruce / Anastasiia Tretiak

Yen sampeyan manggon ing panggonan sing iklim sedheng lan sampeyan seneng wit klapa, sampeyan kudu ngerti iku salah siji saka tetanduran paling angel kanggo njaga sampeyan bisa tuku. Aku ora pengin nguciwani sampeyan, nanging aku pengin sampeyan ngerti yen sampeyan rencana nglampahi 15 utawa 20 euro - yaiku rega sing biasane dilebokake ing Spanyol - sampeyan kudu ngerti babagan iki, utamane ing musim gugur lan mangsa.

Nanging apa bisa slamet? Inggih, ingkang saged kula aturaken punika boten mokal, nanging supaya sampeyan duwe kasempatan luwih apik kanggo njaluk iku rampung, Aku bakal nerangake carane duwe wit klapa ing ngarep.

Apa sing dibutuhake wit klapa?

Wit klapa mbutuhake akeh cahya ing omah

Gambar - Cocaflora.com

Cahya (alami), asor dhuwur, banyu moderat lan suhu ndhuwur 15ºC ing saindhenging taun. Ing njero ruangan iki ora angel ditindakake, amarga yen umpamane sing dibutuhake yaiku entheng, kita bisa tuku lampu pertumbuhan kanggo tanduran kayata yaiku; Lan yen masalah asor kurang, kita bisa nyelehake wadhah kanthi banyu ing saubengé utawa malah nyemprotake banyu sajrone sasi anget (ing mangsa luwih becik ora ditindakake, amarga risiko jamur ngrusak luwih gedhe).

Kanggo suhu, diarani sing paling cocog yaiku 15-17ºC ing wayah wengi, sing gampang digayuh ing omah Spanyol rata-rata, umpamane, kanthi nglebokake pemanasan sedhela. Ya tenan, sampeyan ora kudu nyelehake wit klapa ing cedhak piranti apa wae sing nggawe konsep, preduli saka kadhemen utawa panas, amarga yen sampeyan nindakake, sampeyan bakal weruh carane godhong bakal dadi coklat, wiwit ing tips.

Kita bakal ngomong babagan irigasi ing ngisor iki.

Nalika lan carane nyirami tanduran klapa ing pot?

El cocos nucifera Iki minangka wit palem sing bisa ditemokake ing pesisir ing wilayah tropis ing Amerika lan Asia. Iki minangka salah siji saka sawetara spesies sing ngidinke uyah segara lan nduweni werna udan permanen. Nanging yen kita ndeleng foto apa wae, kita bakal ngerti yen wiji kasebut tuwuh sawetara meter saka banyu. Kenging punapa? Amarga dudu tanduran akuatik. Yen kita nandur ing pot tanpa bolongan utawa yen disiram saben dina, oyod kasebut bakal klelep.

Kajaba iku, kita kudu nimbang faktor cuaca. Suhu sing luwih dhuwur, luwih cepet bumi garing amarga ora mung radiasi srengenge sing luwih dhuwur, nanging uga wit kurma nyerep kanggo hidrasi kanthi cepet lan, kanthi mangkono, bisa tuwuh. Amarga, ing sasi kadhemen kita kudu luwih ati-ati karo mbanyoniAmarga suhu luwih murah, tanduran kasebut meh ora tuwuh, lan lemah butuh wektu luwih suwe kanggo garing.

Wiwit saka iki, kapan lan carane kudu disiram? Saenipun, lemah kudu tetep rada lembab, saengga dianjurake kanggo njupuk meter kelembapan kanggo ngerti statuse sadurunge nambah banyu. Este contone iku gampang banget kanggo nggunakake. Yen kita weruh yen nalika masang jarum tetep garing (utawa »garing»), banjur kita bisa banyu.

Saiki, luwih trep yen dilebokake kanthi apik, ngenalake kabeh sensor (tongkat), amarga lapisan bumi sing paling entheng butuh wektu kurang kanggo garing, lan ora aneh yen nuduhake yen garing, nalika nyatane ngisor isih teles.

Lan kanthi cara kasebut, sampeyan kudu nggawe manawa suhu banyu ora sithik banget. Suhu kudu paling sethithik 18ºC, amarga yen kadhemen banget bisa nandhang lara. Sawise ngisi banyu bisa, kita bakal pour banyu ing lemah, tanpa mbanyoni tanduran. Yen sampeyan duwe piring ing sangisore pot, kita bakal saluran sawise mbanyoni.

Apa bisa disiram banyu segara?

Dadi wit kurma sing tuwuh ing pesisir, akeh sing mikir yen bisa disiram banyu saka segara. Lan jawabane yaiku wit klapa tahan banyu asin, nanging ora perlu kanggo tetep urip. Mulane, sampeyan bisa hydrate saka wektu kanggo wektu karo banyu saka pantai, nanging elinga yen bisa disiram karo banyu seger tanpa masalah, kanthi pH antarane 7 lan 8.

Yen ragu, sampeyan bisa nggunakake pH meter kaya iki, sing digunakake kanthi cara sing padha karo meter kelembapan lemah, kanthi bedane kanggo ngerti pH banyu sampeyan kudu ngenalake menyang cairan kasebut. Bakal kanthi otomatis ngandhani apa pH kasebut.

Nalika mbayar?

Lengganan minangka salah sawijining perkara sing kudu ditindakake yen pengin teka kanthi kuat nganti musim dingin, amarga bisa uga gumantung apa bisa urip utawa ora. Awit saking punika, Sampeyan kudu miwiti mbayar siji minggu sawise tuku, lan terus nindakake kanggo liyane taun.

Nanging ya: sajrone sasi anget aku nyaranake nggunakake pupuk sing cepet efektif, minangka conto iki kang khusus kanggo wit kurma, utawa iki kanggo tetanduran ijo. Yen luwih seneng pupuk organik, sampeyan bisa nggunakake guano cair. Nanging ing kasus apa wae, sampeyan kudu ngetutake pandhuan ing kemasan (umum, sampeyan kudu pour jumlah cilik menyang tutup produk lan banjur menyang botol sing duwe 1 liter banyu).

Sajrone musim gugur lan mangsa, wutah bakal minimal, supaya kebutuhan nutrisi palem ora dhuwur kaya ing mangsa panas. Sanadyan mangkono, Apike kanggo terus fertilizing karo pupuk utawa pupuk slow release, carane iki saka merek Cultivers, tuangake rong sendok cilik (saka kopi) saben 15 dina.

Kepiye cara nglindhungi wit klapa saka kadhemen ing omah?

Wit klapa minangka wit palem njero ruangan

Gambar - beardsanddaisies.co.uk

Senajan angel dipercaya Luwih gawe piala kanggo wit klapa yen suhu awan lan wengi tetep sithik, tinimbang frost sing sok-sok lemah.. Iki minangka sebab utama kenapa meh ora ditanam ing njaba ruangan ing Spanyol, lan ing musim dingin suhu suhu kurang, amarga bedane suhu maksimal lan minimal kaya iki: kurang. Yen ana 20ºC ing wayah awan, sanajan mudhun nganti -1ºC ing wayah wengi, wit kurma bisa uga nandhang lara, nanging ora bakal mati.

Nalika ditanam ing jero ruangan, sanajan dilindhungi saka suhu sub-nol, kudu digatekake manawa amplitudo termal uga ora dhuwur banget. Mangkono, iku Highly dianjurake kanggo nindakake ing ngisor iki:

  • Njupuk wit klapa menyang kamar paling anget ing omah, kang ana jendhela kang liwat suryo srengenge mlebu. Aja dilebokake ing ngarep kaca supaya ora kobong, lan aja mbukak ing dina nalika kadhemen lan / utawa angin.
  • Nglindhungi, paling ora, pot karo kemul Frost kanggo tetanduran, sanajan luwih apik yen godhong uga dilindhungi.
  • Banyu nganggo banyu anget saben ndemek mbanyoni.
  • Yen srengenge njedhul sedina ing mangsa lan cuaca apik, kanthi suhu ing ndhuwur 18ºC, manfaatake lan njupuk ing njaba, sijine ing semi-iyub-iyub. Yen dilebokake ing pameran sing srengenge bakal kobong.

Siji tips pungkasan: tuku sanalika risiko Frost wis ilang lan cuaca wiwit nambah. Mangkono, sampeyan bakal duwe pirang-pirang wulan ing ngarep kanggo ngurus lan adaptasi karo kahanan ing omah sampeyan.

Muga-muga sukses!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.