Kepiye carane garing wit?

Carane garing wit

Saiki kita urip ing jaman kedadean alami sing kita kabeh ngerti kanthi jeneng pamanasan global, nanging uga ana deforestasi lan polusi sing umum ing saindenging jagad.

Iki sing meksa kita minangka manungsa kanggo nglindhungi lingkungan. Nanging, kadhangkala kita kudu nggawe keputusan angel kudu mbusak wit, amarga ora ana papan utawa amarga keamanan kita dhewe utawa tanggane.

Cara garing wit

Yen kita duwe batang wit ing kebon sing ngasilake tunas anyar, kita kudu ngilangi, amarga bisa tuwuh terus. Kanggo iki, kita nuduhake sawetara cara sing bisa digunakake kanggo tugas iki.

Gunakake uyah Epson utawa uyah rock

Sing pertama sing kudu ditindakake yaiku tuku uyah Epson utawa uyah rock, yaiku makhluk iki cara sing cukup gampang kanggo mbusak tunggul wit yen ora duwe dhuwit akeh. Nanging, kita kudu eling yen nggunakake metode iki, sawetara prawan bakal kliwat mati, mula, iki dudu alternatif sing paling apik yen pengin ngilangi cara kasebut kanthi cepet.

Kita ora nggunakake uyah umume, amarga mbebayani banget ing lemah sing ana ing gunggunge. Kita kudu nggunakake Uyah epson utawa uyah rock 100% tanpa nambah bahan-bahan, saengga kita duwe jaminan manawa bumi sing ngubengi tunggul kasebut ora ngalami pangowahan.

Yen iki minangka tunggul sing angel mati, kita bisa nyoba bahan kimia utawa herbisida sing glyphosate utawa tricoplir kalebu komponen tinimbang uyah. Mesthi wae herbisida bakal mbusak batang wit kasebut kanthi cepet, nanging kita kudu eling yen bakal mateni oyot tanduran utawa wit-witan sing ana ing sekitar.

Suket ing pekarangan
Artikel sing gegandhengan:
Apa sing dadi herbisida pamilih?

Kita kudu bor pola bolongan sadawane kabeh permukaan batang supaya solusine bisa mlebu kanthi bener.

Bolongan iki kudu ana Ukurane 1,4 nganti 2,5 cm lan ambane paling ora 20,3 cm utawa bedane 30,5 cm yen bor kita cukup dawa lan penetrasi sing jero bakal menehi jaminan manawa solusi karo uyah bisa nggayuh kabeh oyod lan yen oyot gedhe banget , kita kudu nusuk kanthi cara sing padha.

Banjur kita isi kabeh bolongan karo uyah lan kita nutupi lilin. Kanggo iki, kita isi kabeh bolongan karo ¾ uyah Epson utawa uyah rock, tanpa dilalekake karo bolongan sing uga digawe ing oyod gedhe.

Banjur kita ngobong lilin umum lan kita nambah lilin ing bolongan supaya bisa nutupPenting banget kanggo nggawe manawa uyah ana ing sak panggonan, ora disebar ing teras, amarga uyah sing berlebihan bisa ngrusak oyot tanduran liya sing ana ing kebon.

Saiki kita nutupi trunk lan nglakoni kita masang terpal plastik, tas sampah, utawa liya-liyane sing mbantu nutupi bagasi kasebut. Kanthi cara iki bakal garing luwih cepet amarga ora ana srengenge lan nampa banyu udan, mula tunas ora bakal bisa terus mangan.

Tutupi batang kanggo nyegah sinar srengenge

Langkah kapisan kanggo nutupi bagasi, iki teknik sing murah, nanging butuh wektu suwene. Iki tegese garing batang alon-alon kanthi njupuk kabeh kabutuhan pokok.

Kanggo iki kita nyelehake tarp kanthi warna peteng utawa kantong plastik saengga kanthi cara iki ora bisa nampa srengenge utawa banyu. Banjur kita mung kudu ngenteni 3 nganti 6 wulan, amarga ing wektu iki batang bakal garing alon-alon, kudu mriksa saka wektu ke wektu kanggo ndeleng kepiye proses kasebut. Kita bakal sok dong mirsani manawa batang bakal wiwit bosok lan runtuh.

Kita kudu potong wae tunas sing tuwuh ing sakubenge wulune Yen nutupi batang kasebut, mula bakal tuwuh tuwuh apa wae, nanging yen ora garing kita kudu ngethok kabeh tunas sing katon ing dhasar batang kasebut.

Solusi liyane sing bisa digunakake kanggo iki yaiku cat nganggo sikat sing ngemot sawetara triclopyr.

Teknik liyane sing bisa digunakake kanggo mbusak wit

cara kanggo garing wit

Ing cara pisanan iki, kita kudu nggunakake latihan

Kita miwiti kanthi nggawe sawetara bolongan kanthi bor sing ora duwe pangukuran luwih saka setengah inci, kanthi dipikirake yen kudu ngetutake keliling batang. Banjur kita kudu gawe bolongan, ngisi nggunakake pupuk nitrogen dhuwur.

Nalika dina liwat, ing bolongan jamur bakal tuwuh sing bakal bosok kayu, soko sing bisa ditindakake patang utawa enem minggu.

Ing cara nomer loro iki, kita kudu nggunakake kuku

Ing cara nomer loro kanggo mbusak wit sing kudu dilakoni gunakake sawetara paku sing digawe saka tembaga.

Kita butuh akeh kuku tembaga lan yen bisa, gedhe. Mung kita kudu menehi menyang log saka wit, ana sing bakal nyebabake jamur mlebu ing wit supaya bosok.

Ing metode kaping telu iki, kita kudu nggunakake gergaji

Lan pungkasane, cara paling apik sing bisa digunakake kanggo mbusak wit ora ana sebab apa, yaiku nggunakake gergaji.

Kanggo tugas iki, sing kudu dilakoni yaiku nganalisa ukuran wit, amarga tiba bisa nyebabake kerusakan signifikan ing properti sing ana ing sacedhake. Kanggo dadi tugas sing cukup sederhana Kita ora prelu ninggalake kegiatan iki ing tangane wong sing ahli, nanging kita kudu njupuk langkah-langkah keamanan tartamtu.

wong ing wit lagi motong cabang
Artikel sing gegandhengan:
Cara motong wit kebon nggunakake gergaji

Carane garing pinus

Sabanjure, kita arep menehi sawetara conto kahanan sing sampeyan bisa nemokake dhewe, lan sing, kanggo garing wit, asring gumantung ing jinis wit iku.

Ing kasus iki, sampeyan duwe masalah karo pine? Apa sampeyan nggoleki carane garing wit cemara? Yen mangkono, lan ora ana solusi liyane sing bisa ditindakake, amarga ora nyenengake kanggo ndeleng tanduran mati, obat sing paling umum digunakake yaiku ing ngisor iki:

Panggunaan parafin

Cara ora cepet, nanging biasane ing Periode 3 sasi sampeyan bakal miwiti sok dong mirsani iki. Iki kalebu nggawe bolongan ing sakubenge batang lan ngisi parafin. Sing normal yaiku butuh sawetara wektu kanggo garing, nanging sawise wulan kasebut sampeyan bakal ngerti wit pinus ngganti werna; iki amarga paraffin nemu menyang wit lan ambruk sistem kanggo titik sing pungkasanipun bakal garing metu rampung.

kuku tembaga

Pilihan liyane sing sampeyan bisa latihan yaiku kuku watara gedhe, lan karo pamisahan saka 5 cms, sawetara paku tembaga. Iki bakal nyebabake jamur tembaga berkembang lan nyerang pinus sing nyebabake konsumsi saka njero.

Mesthine, cara iki lan sing sadurunge bisa nyebabake tanah nandhang sangsara lan, nalika sampeyan nandur wit liya utawa tanduran apa wae, luwih akeh kemungkinan mati tinimbang maju.

Aplikasi Glyphosate

Ing kesempatan iki, cara pangatusan wit iki ora mbebayani kanggo lemah, sanajan kanggo wit kasebut. Babagan pisanan sing kudu ditindakake yaiku ngebor batang wit pinus cukup kanggo tekan tengah. Sampeyan bisa nindakake iki ing macem-macem titik ing sadawane batang.

Sabanjure, ing bolongan sing wis digawe (sing kudu diameter 1,5cm) sampeyan kudu nyuntikake Glyphosate. Mesthi, ati-ati aja nganti ndemek tanduran liya amarga bisa uga mateni.

Ing sawetara minggu wit bakal wiwit mati.

ngilangi aliran getah

Iki minangka metode sing ora mesthi duwe asil positif, amarga bisa dadi "pruning" lan nggawe wit sprout maneh. Nanging yen sampeyan pengin nyoba, kalebu nggunakake gergaji radial lan nggawe potongan ing saubengé batang supaya bisa ngilangi aliran getah (potongan paling sethithik 5 cm kudu digawe).

Carane garing wit kanthi cepet

set batang wit

Kita ngerti yen kadhangkala ora ana pilihan kajaba "mateni wit". Iki ora paling nyenengake, utamane kanggo para penyayang tanduran, nanging ana kahanan sing mbutuhake tumindak kasebut.

Mulane, yen sampeyan pengin garing wit kanthi cepet, sing pisanan kudu ditindakake yaiku priksa manawa pancen bener lan ora ana pilihan liyane sing bisa ditindakake.

Yen sampeyan terus, salah sawijining cara sing paling apik lan bisa uga paling cepet yaiku njupuk kapak. Ora, ora ateges sampeyan bakal nyuda. Nanging minangka salah sawijining alat sing sampeyan butuhake bebarengan karo herbisida.

Sampeyan kudu aplikasi sing herbisida menyang agul-agul kapak, parang utawa padha. Kanthi, sampeyan kudu ngethok jero, lan malah ing sawetara kasus mbusak babakan. Saben sampeyan nggawe potongan, sampeyan kudu rendhem godhong kanthi tliti supaya herbisida kasebut langsung mlebu ing tengah wit.

Kanthi cara iki, ing sawetara dina, minggu, wit bakal garing kanthi cepet.

Pilihan liyane, sing bisa nggawa sampeyan sasi utawa setengah sasi, yaiku aplikasi pupuk nitrogen. Iki bakal nyebabake jamur katon lan wiwit ngrusak kayu wit kasebut, mateni ing wektu kasebut.

Carane cepet garing wit gedhe

Yen wit sing arep garing iku gedhe, paling kamungkinan amarga nyebabake karusakan. Bisa uga amarga cedhak omah lan ngrusak pondasi, amarga ngunggahake lemah, utawa amarga oyod dadi masalah gedhe.

Ing kesempatan kasebut, sing sampeyan butuhake yaiku nyepetake wektu pangatusan sabisa, lan kanggo iki, kita bisa menehi rekomendasi. Cut minangka akeh cabang sabisa. Kanthi ninggalake tanpa godhong, ora bisa ngumpulake sinar srengenge lan nindakake fotosintesis, sing ngalangi pangembangane lan ngrusak.

Iki ngidini samubarang cara sing wis kita rembugan sadurunge dadi luwih efektif, bisa uga glyphosate paling cepet, wiwit ing 4-6 minggu iku bakal matèni. Mesthi, coba njupuk sing murni lan aplikasi kaping pirang-pirang supaya luwih cepet lan luwih efektif, utamane yen wit gedhe (yen sampeyan uga ngetrapake ing sawetara titik lan malah ing oyod sing katon (nyuntikake) sampeyan bakal nyepetake. wektu nunggu luwih akeh).

Sawise garing, sampeyan kudu nyopot, amarga, yen ora, bisa nyebabake bebaya sing luwih gedhe.

Cairan kanggo wit garing

wit garing ing sawah

Kanggo ngrampungake, kita bakal menehi sawetara cairan kanggo garing wit sing cukup efektif. Wektu sing dibutuhake kanggo ditrapake bakal gumantung saka ukuran wit lan faktor liyane, nanging kabeh mau, cepet utawa mengko, mateni.

Antarane yaiku:

  • Herbisida. Kaya glyphosate sing wis dakcritakake, sing bisa ditemokake ing toko kebon lan pertanian khusus. Gampang didol lan sampeyan bisa nemokake kanthi persentase sing beda. Temenan, sing luwih murni, luwih akeh karusakan sing bakal ditindakake, lan luwih cepet bakal ditindakake. Pilihan liyane yaiku triclopyr.
  • nggodhok banyu. Ya, percaya utawa ora, nalika sampeyan pour banyu sing luwih saka 120º ing wit, apa sing sampeyan entuk yaiku kejut termal lan mateni sel tanduran lan ngowahi protein. Kesimpulane, bakal garing amarga bakal ngobong ing njero.
  • khlor. Yen sampeyan duwe kolam renang, mesthine sampeyan duwe klorin. Yen sampeyan nyemprotake oyod, utawa malah nggawe bolongan ing batang lan nyuntikake, bakal garing kanthi cepet lan cepet banget.
  • lenga mobil Iki digunakake padha karo herbisida, nggawe potongan ing wit lan nyuntikake cairan iki kanggo mateni saka njero.
  • Pemutih, amonia ... Produk reresik uga bisa digunakake kanggo "merusak" tanduran, lan nalika dibuwang bakal nembus oyod sing nyebabake diobong lan dirusak, saengga tanduran kasebut bakal garing.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh pilihan kanggo garing wit, nanging sadurunge nglakoni, priksa manawa ora ana pilihan liyane sing ngidini supaya bisa urip.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

15 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Juan ngandika

    Halo kanca: Tema wit sing ngganggu minangka masalah sing luwih gedhe yen sampeyan pengin ngilangi saka situs kasebut. Gagasan ing ndhuwur sing dikepengini yaiku garing, nanging banjur kanggo motong cabang utawa cabang sing garing bakal luwih angel dibandhingake sadurunge, amarga kayune akeh atose lan gergaji kanthi praktis bakal katon ing permukaan lan lara banget. . Mula, yen ora pengin ndeleng maneh, tinimbang ngeringake, bakal ana owah-owahan semantik sing luwih apik: nyopot. Aku percaya manawa ana produk sing diproduksi, uga mati (ing kene kita wiwiti saka kahanane), bosok saka oyot kasebut. Aku ora ngerti tenan amarga aku durung negesake, nanging yen mangkono, yen gedhe, nalika ilang oyot bakal ilang dhukungan banjur bakal tiba, lan iki prelu diwaspada yen ora ana jalaran mbebayani. Ing wilayah sing dakenggoni, ana sing nggawa lan / utawa nandur winih. Iki germin kanthi gampang banget lan sajrone 3 utawa 4 taun banjur dadi wit ukurane cukup becik, mula bisa sengit, amarga mekar lan nyebar wiji ing endi wae lan ora ana sing gagal. Dheweke nutupi saluran pembuangan, lsp. Ana masalah lan sayuran sing lembut diarani Elm kanggo ngilangi. Rangkulan.

  2.   DANNY ngandika

    APA ANTIDOTE Nalika PUNGA KANGGO DIGANGGI GARANSI EPSON?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Danny.

      Sayange, siji-sijine hal sing bisa sampeyan lakoni yaiku banyu akeh, tuangake akeh banyu sapisan supaya uyah mudhun, lan ngenteni.

      Good luck!

      1.    Kevin ngandika

        Halo, cara kuku tembaga suwene wektu kanggo ditrapake? Lan aku mung nemokake paku tembaga sing ora teyeng, aku ora ngerti apa bakal bisa digunakake, salam.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Kevin.
          Ing asas, wektu sing cendhak. Bakal gumantung karo sawetara faktor, nanging umume sajrone sawetara minggu godhong bakal garing.
          Greetings.

          1.    Kevin ngandika

            Apa pengaruhe kuku kasebut teyeng utawa ora?


          2.    Monica Sanchez ngandika

            Hai Kevin.
            Ora akeh, amarga sing ditindakake paku yaiku nusuk oyot, dadi garing.
            Yen sampeyan duwe pitakon maneh, takon.
            Greetings.


  3.   Gabriela ngandika

    kepiye carane bisa mateni wit ombu

  4.   Marcelo ngandika

    Aku pengin garing lan tunggul wit supaya ora ana wit utawa oyot sing tuwuh, dheweke diwenehi FERTILIZER kanggo iki, nuduhake yen aku ora kena kontak karo banyu; iki bener pupuk bisa garing wit? Aku ngerti yen dheweke biyasa tuwuh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Marcelo.

      Pancen, pupuk digunakake kanggo tanduran supaya tuwuh, ora supaya garing (sanajan sampeyan menehi luwih akeh dosis tinimbang wadhah sing dituduhake ing tanduran, umume bisa rusak).

      Matur suwun!

  5.   Marcos ngandika

    Halo, uyah rock tegese uyah segara?

  6.   Raymundo ngandika

    hello,

    Pakar saka toko pupuk sing diakoni ngandhani yen bok manawa artikel kasebut nuduhake pupuk kanthi isi NITROGEN sing dhuwur, nanging dudu hidrogen. Apa ana kesalahan utawa kaya sing dituduhake ing artikel?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Reymundo.

      Ya, mesthi wae slip. Wis dibenerake.

      Greetings.

  7.   maca ngandika

    Sugeng siang, aku pengin ngerti apa sing bisa ditindakake kanggo garing wit kurma sing umure udakara 10 taun.
    Aku ora ngerti spesies kasebut, nanging umume umume menehi tanggal.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Leia.

      Cukup kanggo ngethok batang. Wit kurma, ora kaya wit-witan, mung bisa tuwuh yen duwe bal oyod sing utuh. Yen batang dipotong bakal dadi.

      Greetings.