Kepiye mbedakake Aloe vera sejati?

Godhong tanduran lidah buaya

El aloe Vera Iki minangka salah sawijining succulents non-cacti sing paling populer, uga dikenal minangka succulents, ing donya. Sifat-sifat obat-obatan nggawe spesies sing pengin akeh ing teras utawa kebon amarga ngerti manawa cepet utawa cepet bisa migunani tumrap kita. Saiki, kepiye sampeyan ngerti manawa kasunyatane?

Ing pirang-pirang panggonan, kita nemokake tanduran sing ora ana label, sing nyasarke. Kanggo ngindhari iki, ing Gardening On, kita bakal nerangake carane mbedakake sing sejati aloe Vera.

Apa bagean saka aloe Vera?

El aloe Vera Iki nduweni ciri khas, sanajan umume kanggo spesies Aloe liyane, nanging duwe sawetara detail sing ndadekake unik. Ing ngisor iki:

  • Godhong: succulents, dawane 40 nganti 50cm kanthi ambane 5-8cm. Dheweke diklumpukake ing rosette basal nganti 20 godhong bentuk segitiga luwih utawa kurang. Dheweke lurus, ijo greyish, glaucous lan bergerigi. Dheweke bisa uga ora duwe bintik putih, nanging yen ana, sampeyan kudu ngerti yen umume luwih umum ing spesimen enom.
  • Infloresensi: dhuwure 70 nganti 100cm. Dheweke diklompokaké ing klompok 30-50 nganti 5-6cm. Iki gampang lan kandhel.
  • Flores: diklompokaké ing kembang ing bentuk raceme lan wernané kuning.
  • Woh: yaiku kapsul 20-25 kanthi 6-8mm.
  • Bibit: ukurane 0,5cm.
  • Gagang: bisa acaule (ora duwe gagang) utawa duwe cendhak banget.
  • Enom: ngasilake wiwit cilik.

Pundi dununge?

El aloe Vera diprecaya asli saka Arab. Dina iki wis dadi naturalisasi ing wilayah sing anget lan sedheng ing saindenging jagad, kalebu Laut Tengah. Bisa ditemokake saka permukaan segara nganti ketinggian 200 meter, ing pasir gisik, diowahi lan di nitrifikasi.

Mesthi uga ing kebon, teras lan balconies. Nyatane, yen sampeyan duwe, sampeyan kudu transplantasi saka wektu ke wektu supaya bisa terus tuwuh. Mangkene carane nggawe:

Apa ana macem-macem jinis aloe Vera?

No. aloe Vera yaiku jeneng sing diwenehake kanggo siji spesies, dadi kanthi tembung liya, aloe Vera yaiku jeneng spesies kasebut. Siji-sijine perkara sing bisa mbedakake saka siji spesimen liyane yaiku bintik-bintik putih utawa titik-titik putih, utawa sawetara ora duwe gagang, dene sing liyane duwe sing cendhak banget. Nanging ora liya.

Apa ana macem-macem jinis Aloe. Aloe minangka jeneng genus sing dadi protagonis kita, lan kalebu udakara 500 spesies utawa varietas: sawetara ana acaule kaya A. vera utawa lidah buaya, sing liyane tuwuh dadi grumbul (Arboresens lidah buaya).

Nanging kabeh mau duwe godhong lan kembang kanthi bentuk sing padha, lan sanajan tuwuh ing macem-macem wilayah ing bumi, umume nggawe ing kahanan srengenge lan panas sing padha. Siji-sijine sing owah, kajaba jeneng ilmiah, yaiku warna lan ukurane, saliyane panggunaan amarga umume aloe ora ngobati obat.

Jinis Aloe

Kita pengin luwih jero babagan topik iki, amarga kita yakin bakal mbantu sampeyan mbedakake kanthi luwih apik aloe Vera saka aloe liyane. Dadi, ayo ndeleng kaya apa sing paling populer:

Arboresens lidah buaya

Tampilan arborescens Aloe, succulent sing apik banget

Gambar - Wikimedia / Ton Rulkens

El Arboresens lidah buaya Iki minangka tanduran asli Afrika, khusus saka pesisir kidul-wétan. Wutahé kaya grumbulan branched dhuwuré udakara 1 meter. Godhonge duwe wates serrated, lan ijo lem.. Kembang warna oranye abang, lan mekar ing mangsa adhem.

aloe ciliaris

Aloe ciliaris kalebu jinis lidah buaya

Gambar - Wikimedia / Salicyna

El aloe ciliaris iku spesies sing asale saka Afrika Selatan. Wutah kasebut minangka tanduran pendakian, mula diarani aloe pendakian, lan bisa ngukur nganti 10 meter. Godhongé ijo, kanthi untu putih cekak banget ing wates. Kembang oranye kanthi pucuk ijo.

Ferox lidah

Aloe ferox minangka tanduran arborescent

Gambar - Flickr / brewbooks

El Ferox lidah minangka tanduran arborescent sing asale saka Afrika Kidul. Nduweni batang siji sing bisa ukurane nganti 3 meter, lan godhonge ijo glaucous., kanthi duri abang ing sisih ndhuwur uga ing sisih ngisor. Kembang wernane kuning, apik banget, nanging sampeyan kudu sabar ndeleng amarga umume tuwuh alon-alon.

aloe maculate

Tampilan Aloe maculata, jinis lidah buaya tanpa batang

Gambar - Wikimedia / Digigalos

El aloe maculate iku kalebu jinis endemik lidah buaya ing Afrika Selatan. Biasane ora wujud gagang, nanging yen isih cendhak. Godhongé ana ijo semu ijo, lan wates kasebut dicampur. Dene kembang-kembang kasebut, kembang kasebut abrit utawa oranye, lan perbungaane luwih bentuk bunder tinimbang spesies liyane.

aloe striata

Ndeleng Aloe striata

Gambar - Wikimedia / Bernard DUPONT

El aloe striata Ya, yen sampeyan ngidini aku ujar, salah sawijining spesies lidah buaya (utawa cendhak banget) sing paling ayu. Iki endemik kanggo Afrika Kidul, lan Ditemokake kanthi godhong jembar, wernane ijo kajaba watese, sing luwih jambon. Kembange abang karang. Dhuwuré tanduran paling udakara 40 sentimeter.

Apa sampeyan pengin ndeleng luwih lengkap? Klik Kene.

Muga-muga bisa mbantu sampeyan supaya luwih gampang ngenali aloe Vera.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miriam ngandika

    Aku pengin ngerti aloe utawa lidah buaya endi sing ngobati pterygium utawa mripat sing daginge lan ing endi bisa tuku (online) amarga ing omah kaca New Jersey, aku ora bisa nemokake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Miriam.

      Siji-sijine lidah buaya sing duwe khasiat obat yaiku aloe Vera, nanging kula mboten saged matur menawi sampun ngatasi masalah kasebut, nuwun sewu.

      Greetings.

      1.    Dina diaz muñoz ngandika

        Apa sampeyan bisa nyelehake gambar pangobatan Aloe Vera sing nambani utawa nyuda rasa ora nyaman sacara gastritis lan refluks. Matur nuwun

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Dina.

          Obat lidah buaya yaiku aloe vera 🙂

          Ing artikel kasebut ana gambar (gambar pertama lan nomer loro).

          Greetings.

      2.    Patricia Schmid ngandika

        Aku duwe Aloe asli Maroko nanging aku ora ngerti yen Aloe-Vera, saben taun menehi kula akeh shoots kang tak wenehi. Kepiye carane ngerti yen iku Aloe-vers lan enak?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Patricia.

          Lidah buaya nduweni godhong ijo, kadhangkala ana sawetara titik putih yen isih enom banget. Sampeyan bisa mbandhingake tanduran sampeyan karo sing dituduhake ing artikel kasebut.

          A Salam.