Carane mbusak fly saka Kelembapan

Kelembapan fly bisa dibusak

Gambar – Wikimedia/Sanjay Acharya

Apa sampeyan kesel karo nyamuk sing katon ing pawon utawa ing tanduran sampeyan? Kasunyatane yaiku yen ana panganan, godhong lan / utawa kembang, serangga mesthi pengin nyedhaki. Nanging aja kuwatir: ana sawetara cara kanggo nyegah, lan sampeyan ora kudu nggunakake obat kimia yen sampeyan ora pengin.

Oalah, Sabanjure kita bakal ngomong babagan cara ngilangi lalat saka kelembapan, nggunakake produk ekologis nanging uga bahan kimia supaya sampeyan bisa milih sing paling cocog karo sampeyan.

Obat kanggo ngilangi lalat saka kelembapan

Kita bakal miwiti karo produk alami sing bisa digunakake supaya asor ora mung ilang, nanging uga mandheg menyang tanduran lan / utawa panganan:

Cuka

Cuka nduweni mambu sing ora disenengi laler. Mulane, iku dadakan banget efektif lan praktis, dadi luwih Ana rong resep sing bisa disiapake:

  • Salah sijine yaiku nyampur banyu lan cuka putih ing bagean sing padha.
  • Lan liyane, ing nyawiji telung tablespoons saka cuka karo loro gula. Sampeyan uga bisa nambah loro tablespoons cilik saka deterjen, nanging iki kudu ekologis.

Nalika sampeyan nindakake apa-apa, isi wadhah karo lan sijine iku cedhak apa sing arep kanggo nglindhungi saka lalerdadi tanduran utawa panganan.

Kulit lemon utawa bawang putih

Lemon nglawan lalat kelembapan

Loro-lorone kulit lemon lan bawang putih minangka obat sing apik kanggo lalat lembab. Sampeyan mung kudu dipotong lan dilebokake ing lemah tanduran, dicampur utawa diselehake kanthi kapisah.

Amarga mambu sing ora nyenengake kanggo serangga kasebut, sampeyan mesthi bakal nyingkirake tanduran kasebut.

Jebakan caket kuning

traps iki ditutupi karo zat lengket sing narik lalat. Sing apik babagan iki yaiku ora beracun kanggo manungsa utawa kewan (kajaba serangga sing mabur).

Kajaba iku, bisa diselehake ing ngendi wae: omah kaca, kebon, kebon, lan malah ing njero omah, amarga ana jebakan sing malah hiasan, kaya mangkene:

Senajan nalika ngisi mabur, sampeyan kudu mbuwang lan nyelehake sing anyar.

Insektisida

Kadhangkala ana akeh laler sing bisa uga kudu nggunakake insektisida. Nanging sampeyan kudu ngerti sing ana sawetara sing kimia, lan liyane sing cocok kanggo tani organik. Kang paling apik? Sejatine sapa wae bisa migunani banget kanggo kita, anggere kita nggunakake kanthi apik lan ing wektu sing tepat.

Saka pengalamanku dhewe, sing ekologis luwih efektif minangka pencegahan, utawa nalika wabah durung nyebar banget; Ing sisih liya, bahan kimia disaranake yen kita pengin asil sing luwih cepet, yaiku, nalika ana hama utama.

Minangka insektisida ekologis, disaranake iki, sing wis siyap digunakake. Iki dirancang khusus kanggo ditrapake ing tanduran sing bisa ditonton, nanging uga bakal digunakake kanggo nambani tanduran hias:

Lan yen sampeyan luwih seneng sing kimia, tumindak telung iki (insektisida, acaricide lan fungisida) dianjurake banget, uga ing semprotan lan siap digunakake.

repeller ultrasonik

Salah sawijining cara sing paling aman kanggo ngilangi laler saka kelembapan, uga hama liyane sing ana ing omah kayata nyamuk utawa kecoak, yaiku kanthi repellent ultrasonik. Sanadyan butuh sasi utawa luwih kanggo ditrapake, iku produk sing mung kudu ninggalake iku kepasang ing kamar lan supaya iku tumindak.

Dadi ultrasonik, ngetokake swara sing ora bisa dirungokake kuping manungsa, nanging serangga ngganggu banget. Ana akeh model ing pasar, nanging disaranake iki amarga bakal njaga area 80 lan 120 meter persegi, tanpa sampeyan kudu nindakake apa-apa:

Napa laler metu saka kelembapan?

Lalat kelembapan minangka hama

Gambar - Wikimedia / Katja Schulz

Kelembapan mabur, sing jenenge ngelmu Clogmia albipunctataIku serangga sing banget ngganggu. Nanging, umume metu yen tanduran asring disiram, amarga bumi tetep lembab kanggo sawetara wektu. Kajaba iku, yen ana ing panci lan kita duwe piring ing sangisore, banyu bakal nglumpukake, saéngga nyumbang kanggo lemah sing isih lembab.

Mula, serangga iki ora bakal ragu-ragu nyedhaki tanduran, amarga kepincut karo banyu sing berlebihan. Alesane yaiku larva mung bisa berkembang ing lemah sing lembab, ing ngendi dheweke mangan bahan organik sing rusak (kayata oyod sing mati amarga keluwihan banyu, contone).

Oalah, sampeyan kudu ngerti sing padha ora mbebayani. Dheweke arang banget nyebabake masalah kesehatan manungsa, mung nalika kahanan sanitasi banget lan ana kabiasaan kebersihan sing ora apik, bisa nyebabake infeksi. Nanging yen fasilitas tetep resik, loro omah lan teras, loteng, teras lan omah kaca yen kita duwe, kita ora kudu kuwatir. Lan yen kita ndeleng ana mabur ing antarane tanduran kita, kita bakal nindakake sawetara obat sing wis kasebut sadurunge, lan mung.

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.