Carane nandur krisan

Carane nandur krisan kanthi bener

Sampeyan bisa tuwuh krisan ing pot utawa ing lemah. Paling ora ana 200 spesies krisan sing beda-beda miturut wektu lan jinis ngembang, postur, lan siklus urip. Akeh jinis krisan sing cocog kanggo tuwuh ing pot lan liyane sing cocog kanggo lemah. Dheweke bisa menehi kembang sing apik banget sanajan ing sasi kadhemen, nalika sisa vegetasi lagi ngaso. Mbutuhke perawatan sing sithik lan bisa ditanam ing pot teras utawa lemah kebon kanggo nggawe pemandangan sing luar biasa sing bisa dihargai kabeh

Chrysanthemums, utawa mums, minangka pokok ing taman musim gugur. Chrysanthemums minangka simbol nasional kelimpahan musim gugur, lan tanduran herbaceous hardy iki minangka tambahan gampang kanggo nggawa pop nggantheng saka werna kanggo taman tiba. Kanthi kawruh sethithik lan sawetara tips sing prasaja, sampeyan bisa duwe taman krisan musim gugur sing subur lan apik kanggo ngrameke owah-owahan musim. Pisanan ditanduri ing China luwih saka 6 abad kepungkur, jinis tanduran iki wiwitane ditandur minangka jamu sing ana gandhengane karo kekuwatan urip.

Where kanggo nandur krisan

Chrysanthemum bisa thukul ing srengenge lengkap, nanging ing wilayah ing mangsa panas utamané panas lan muggy, iku luwih apik kanggo nyelehake chrysanthemum ing iyub-iyub. Suhu sing cocog kanggo krisan yaiku antara 15 nganti 25 ° C lan nalika musim dingin tahan suhu nganti 4 ° C kanthi apik.

Tanduran iki mekar nganti suwe, saka separo kapindho musim panas nganti frosts tiba, gumantung saka macem-macem. Kembang kasebut minangka kepala kembang, sing ukurane beda-beda (3 nganti 15 cm), bentuke (prasaja, semi-dobel utawa ganda banget.) lan werna. Padha diklompokaké ing klompok disebut corymbs lan teka ing kabeh werna kajaba biru.

Wektu paling apik kanggo nandur krisan

Chrysanthemums ditanam ing pot utawa lemah

Wektu paling apik kanggo tuwuh yaiku ing musim semi. saenipun, krisan padha kudu ditanam ing awal mangsa sawise bebaya Frost wis liwati. Nanging, bisa ditanam kapan wae, anggere oyod duwe paling sethithik 6 minggu kanggo netepake sadurunge cuaca panas utawa kadhemen.

Kepiye cara nandur?

Chrysanthemums enom bisa ditanam minangka houseplants utawa ing lemah kanggo kembang potong. Dheweke uga bisa ditanam ing pot lan dilebokake ing tutup ing musim gugur supaya bisa mekar. Cut lan simpen yen wis rampung ngembang, kaya sing bakal ditindakake ing jinis tanduran musim semi liyane.

Panci

Chrysanthemums minangka tambahan sing sampurna kanggo balkon, teras, dek utawa teras, lan cocog kanggo tuwuh ing pot. SYen sampeyan tuwuh ing panci, biasane dadi taunan kanggo menehi warna cilik ing musim gugur. Kanthi krisan sampeyan ora kudu rewel babagan wadhah sing sampeyan pilih. Sing paling penting yaiku tanah sing ditanduri tanduran. Supaya sampeyan bisa milih pot cilik sing bisa ndandani langsung ing loteng yen sampeyan pengin dumunung ing jejere mangetan, utawa sijine iku ing meja cilik jejere area urip ruangan, apa cocog karo sampeyan.

Materi uga terserah sampeyan. Sawetara bahan pot bisa nyerep banyu kanthi luwih efektif, Nanging maneh, chrysanthemums pangopènan banget kurang, dadi ora perlu kuwatir bab iki. Nalika sampeyan wis siyap kanggo nandur krisan, sampeyan kudu nambah kompos pot, lan nyampur ing sawetara wedhi kanggo nambah got.

Ing lemah

Pilih lokasi ruangan sing nampa sinar srengenge langsung 5 nganti 6 jam saben dina, sanajan sawetara iyub-iyub apik. Chrysanthemums tuwuh ing srengenge esuk, mula coba tandur ing papan sing cukup cahya. Penting yen lemah subur lan apik. Amarga krisan ora seneng teles, priksa manawa lemah ngilekake banyu kanthi apik lan sirkulasi udara cukup. Nyedhiyakake tetanduran kanthi papan perlindungan saka angin.

Kembang kasebut luwih seneng suhu sing entheng, mula yen sampeyan manggon ing papan sing berangin, menehi perlindungan kanggo tanduran kasebut. Yen sampeyan ora yakin yen lemah dadi saluran sing apik, gali parit sing jero 20 inci kanthi sekop. Isi bolongan karo banyu lan ngenteni 15 menit kanggo ndeleng yen saluran rampung. Yen ora, sampeyan ora bakal kelangan kanthi apik. Sampeyan bisa nutupi lemah sing ditanam kanthi lapisan mulch.

Lapisan mulch ora kudu kandel, nanging kudu nutupi lemah kanthi lengkap. Padha kudu dipisahake kanthi jarak 45 nganti 60 cm. Yen sampeyan nandur luwih saka siji tanduran, priksa manawa ana cukup ruang kanggo oyod kanggo tuwuh. Kanggo ngerti ngendi kanggo nyelehake mau, sampeyan bisa ngukur karo tape ukuran kanggo ngerti ngendi kanggo nyelehake mau bener.

Perawatan Chrysanthemum

Chrysanthemums minangka kembang sing ditanam ing musim semi

Banyu tanduran sing ditandur kanthi rutin ing musim panas lan aplikasi pupuk cair saka pungkasan musim semi. Nanging ya, mungkasi dipakani nalika kuncup kembang wiwit mbukak. Nalika tekan udakara 20 cm ing dhuwur, jepitan titik sing tuwuh kanggo nyengkuyung pembentukan tunas lateral. Kanthi cara iki, kembang liyane bakal dipikolehi. Potong krisan kembang tunggal kanggo fokus energi tanduran kanggo ngasilake kembang anyar. Yen sampeyan pengin duwe batang siji, sampeyan mung kudu mbusak shoots sisih.

Ing kebon, krisan semi-kaku sing mekar awal bisa dipotong ing lemah ing musim gugur lan diijini kanggo musim dingin ing kebon. Yen sampeyan ora pengin, sampeyan bisa mbusak lan nandur maneh ing omah kaca utawa ing omah supaya bisa mekar. Pilihan liyane yaiku kanggo motong kanggo panyimpenan mangsa.

Kembang krisan sing mekar pungkasan kudu ditandur nganggo kompos utawa substrat universal lan ditanam ing papan sing cerah ing njaba musim panas.. Ing pungkasan mangsa panas, pindhahake tanduran menyang kamar sing adhem ing omah ing sekitar 10 ° C lan ngenteni kembang mbukak. Aja nganti tanduran garing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)