Kepiye cara ngasah gunting pruning?

Gunting gunting kanggo tanduran

Gunting minangka salah sawijining alat sing paling asring digunakake tanduran kita. Sanajan mung duwe siji utawa loro, iku bakal migunani banget kanggo nyuda kembang sing garing lan godhong garing. Nanging tanpa pangopènan sing tepat ing pungkasan, kita kudu mbuwang. Kepiye cara supaya ora?

Gampang banget: tindakake langkah demi langkah sing bakal dakkandhani ing ngisor iki. Temokake cara ngasah gunting lan ndadekake dheweke luwih suwe.

Apa bagean saka gunting pemangkasan?

Gunting pruning

Nalika njaga gunting, sampeyan kudu ngerti saben bagean sing wis digawe. Iki bakal mbantu sampeyan ngresiki kanthi luwih apik:

  • mangos: padha ing endi tangane mandheg. Desaine ergonomis, saengga bisa dicekel apik. Kajaba iku, bisa uga duwe kunci keamanan.
  • Dok: yaiku jinis kabel sing nggampangake mbukak gunting kanthi aman.
  • Sekrup tutup: yaiku sekrup sing nyekel agul-agul lan agul-agul.
  • Godhong: bisa digawe saka waja, bahan sing kuwat lan awet.
  • Counterblade: luwih cilik tinimbang sing nganggo agul-agul, lan mesthine digawe saka bahan sing padha.

Kepiye cara ngasah gunting pruning?

ing gunting pruning kudu diasah saka wektu ke wektu. Yen ora rampung, luwih cepet mengko bakal menehi kita masalah, amarga bakal mandheg anggone ngethok resik. Lan ora kasebut manawa ora nyenengake yen nyoba nyukur tanduran, utawa bakal luwih rentan diserang serangga sing bisa dadi hama lan mikroorganisme sing nyebabake penyakit, amarga potongan sing ora apik bisa nambani cara sing luwih ala lan luwih alon .

Mula, ayo ngerti carane ngasah:

Bahan sing sampeyan butuhake

Kaping pisanan, sampeyan kudu nyiyapake kabeh sing bakal digunakake. Kanthi cara iki, kita bakal ngirit wektu kanthi "cedhak kabeh". Kanggo ngasah gunting pruning sing dibutuhake:

  • Wadah karo banyu (bisa dadi ember cilik, cekungan, ... apa wae)
  • Sikat kawat cilik
  • File utawa whetstone
  • Bleach
  • Minyak pelumas

Yen wis duwe, saiki bakal wayahe kerja kanggo "nyegerake" alat kita.

Langkah demi langkah

Langkah-langkah kanggo tindakake yaiku ing ngisor iki:

  1. Sing pertama sing kudu ditindakake yaiku ngisi wadhah kasebut kanthi banyu anget.
  2. Banjur, nganggo sikat kawat, kita ngilangi rereget sing isih ana ing gunting (loro ing glathi uga ing bagean sing obah).
  3. Banjur, kanthi file, saka njaba, kita ngilangi perubahan sing ditampilake pisau pemotong.
  4. Sabanjure, kanthi file utawa watu sing ngasah, gunakake glathi gunting dadi lancar.
  5. Langkah sabanjure yaiku kosongake wadhah lan isi ulang banyu lan pemutih, kanthi rasio 10: 1 (10 bagean banyu nganti 1 pemutih). Kita ngenalake gunting sawetara detik lan nggawa dheweke metu.
  6. Pungkasan, kita oles minyak alat ing kabeh permukaan logam. Mula, kita luwih nglindhungi, njamin bisa urip luwih dawa.

Tugas perawatan liyane kanggo gunting pemangkasan

Kajaba ngasah, penting dibersihake sawise digunakake nganggo banyu lan sawetara tetes mesin cuci piring. Sawise iku, sampeyan kudu nyopot umpluk sing isih ana ing banyu, lan garing nganggo kain garing. Mesthi ora bakal ditinggalake srengenge, lan kurang yen sampeyan ora ngerti kualitase, amarga bisa ngoksidasi.

Paling ora, nanging paling penting kudu disimpen ing papan sing asri lan garing nganti dibutuhake maneh. Contone, ing kothak piranti, utawa ing rak.

Sampeyan kudu ngasah gunting pemangkasan saka wektu ke wektu

Kaya sing wis dingerteni, nyukur gunting pruning gampang banget. Yen kita njupuk rutinitas lan nindakake iki sawise digunakake, kita bisa yakin manawa bakal duwe gunting kanggo sawetara wektu. 😉


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Álvaro Escobar Mejia ngandika

    Kita isih ngerti tenan carane SHARPEN gunting pruning ...