Kepiye cara ngasilake baobab

Baobab

Baobab minangka salah sawijining wit sing narik kawigaten: wit sing terus lurus, ukuran lan keanggunane nggawe tanduran sing apik banget sing pengin ditanam ing omah utawa kebone. Nanging ora gampang njupuk salinan, mula mbutuhake iklim tanpa es sing anget supaya tuwuh, lan tingkat pertumbuhane alon.

Isih, yen wis mandheg iku pengalaman sing apik banget, mula dakjlentrehake marang sampeyan carane ngasilake Baobab.

Sing paling penting sing sampeyan butuhake yaiku, biasane wiji kasebut. Sampeyan ora bakal nemokake ing endi wae, kajaba sampeyan manggon ing iklim sing wit baobab bisa ditandur ing kebon, nanging sampeyan bisa nemokake ing toko online. Wektu sing cocog kanggo entuk yaiku ing spring Panas, nalika suhu tetep ing ndhuwur 20ºC. Ing musim gugur utawa mangsa, aku ora menehi saran kanggo nyebar, kajaba sampeyan duwe omah kaca sing digawe panas.

Sawise sampeyan duwe, sampeyan kudu scarify mau sithik nganggo kertas wedhi, ati-ati supaya ora ditusuk. Banjur, sampeyan lebokake ing gelas kanthi banyu panas (tanpa kobong), sajrone 24 jam. Sawise wektu kasebut, bakal wayahe nyebar ing srengenge kebak ing pot nganggo substrat keropos (sampeyan bisa nggunakake sing disiapake kanggo kaktus, utawa nyampur gambut ireng karo perlite ing bagean sing padha), dikubur ora luwih saka 1cm.

Baobab Enom

Yen kabeh apik, ing 15 dina sampeyan bakal weruh yen wiwit germin baobab pertama sampeyan. Nanging saiki sampeyan kudu terus ngrawat. Nyatane, saiki yaiku bagean sing rumit: sampeyan kudu nindakake perawatan fungisida kanggo nyegah jamur, lan ngontrol risikone, amarga ora ngidinke banyu sing mbebayani. Mangkono, ing musim semi lan musim panas, bakal disiram seminggu sepisan, nalika musim gugur lan musim salju saben 20-25 dina cukup.

Muga-muga sukses.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Antonio Perez ngandika

    Sugeng sonten, kula nandur winih baobab, namung kanthi 2 kula sampun sukses nanging saya sangsi amargi tuwuh setunggal cepet sanget lan ing liyane alon, godhongipun benten, saged kula kirim foto supaya sampeyan bisa ndeleng dheweke lan aku Timur? Matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake ilmu babagan subyek, aku kirim salam saka Mexico La Gran Tenochtitlan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo José Antonio.
      Mesthi, sampeyan bisa ngunggah gambar menyang tinypic (utawa kaca panyimpenan gambar liyane) lan nyalin link ing kene.
      Utawa ngirim pesen menyang Profil Facebook.
      A Salam.