Cara ngasilake wit beech

Bibit fagus sylvatica

El testikel, dikenal kanthi jeneng ilmiah saka Fagus sylvatica, minangka wit imposif sing asli ing Eropa tengah lan kulon sing bisa tuwuh nganti dhuwur 40 meter. Iki minangka spesies sing apik banget ing kebon gedhe kanthi iklim sedheng, ing endi bisa tuwuh lan berkembang nganti dadi salah sawijining spesimen sing luar biasa sing bisa dideleng ing gambar alas Eropa.

Kajaba iku, apik banget sepanjang taun, utamane ing musim gugur, yaiku nalika godhonge dadi warna oker. Dadi Apa sampeyan pengin ngerti cara ngasilake wit beech?

Wiji fagus sylvatica

Beech minangka wit sing ngasilake mung wiji. Kanggo nyebar, dheweke kudu dipikolehi nalika musim gugur, yaiku nalika rampung diwasa, lan nyebar langsung ing pot supaya alam bisa mlaku lan tangi nalika musim semi, utawa nganggo stratifisasi ing kulkas. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Sow langsung menyang pot

Yen sampeyan manggon ing iklim sing nemokake wit-witan kasebut ditandur ing kebon, lan yen suhu ing musim adhem tetep adhem utawa adhem, sampeyan bisa nyebar wiji ing pot nderek langkah-langkah iki:

  • Copot bungkus wiji.
  • Isi wiji wiji (sampeyan bisa nggunakake pot, nampan alas, wadhah susu, pelet gambut) kanthi medium sing tuwuh universal dicampur karo 30% perlite.
  • Lebokake wiji ing ndhuwur, lan tutup nganggo landasan cilik, cukup supaya ora bisa diunekake dening angin.
  • Banyu.
  • Selehake seedbed ing semi-shade.

Tindakake landasan lembab, lan sajrone loro nganti telung wulan dheweke bakal mulai germin.

Cara stratifi wiji beech

Yen sampeyan urip ing iklim sing sedheng, kanthi musim salju kanthi frosts sing entheng banget (nganti -2ºC), kanggo entuk persentase germinasi sing akeh, saya nyaranake stratify wiji ing tupperware ing kulkas telung wulan.

Wis rampung kaya ing ngisor iki:

  • Iseni tupperware plastik bening karo vermikulit.
  • Kenalake wiji.
  • Dikubur sithik karo vermikulit, saengga ora bisa dideleng karo mripat lan dijaga.
  • Semprot nganti sampeyan weruh yen wis udan banget, nanging ora direndhem.
  • Tambah jiwit tembaga utawa belerang kanggo nyegah jamur.
  • Tutup tupperware, lan lebokake ing kulkas (ing endi sosis, susu, lsp.).

Kanggo nyegah, seminggu sepisan sampeyan kudu mbukak tutup saengga hawane gawe anyar.

Sawise musim semi teka, wiji kasebut disebar ing pot kanthi substrat sing duwe saluran banyu sing apik banget, kayata gambut ireng dicampur karo perlite ing bagean sing padha, utawa uga akadama dicampur karo 30% kiryuzuna.

Fagus sylvatica

Kanthi cara iki sampeyan bisa duwe sawetara bibit wit beech.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Fran ngandika

    Halo, ngendi aku njupuk tembaga utawa kanggo jamur? Ana merek apa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Fran.

      Deleng ing Amazon umpamane adol regane larang.

      Uga ing nursery utawa pusat kebon sampeyan bakal nemokake.