Cara nggawe kembang mawar mekar

Tanduran mawar minangka semak sing mekar ing saindenging taun

Ora ana sing ngerti manawa semak kembang mawar minangka salah sawijining shrub sing paling mekar lan hiasan ing saindenging jagad, kualitas sing ndadekake dheweke dadi tanduran paling populer ing kebon lan teras. Nanging, nalika gampang banget dirawat lan dirawat, kadang dheweke bisa kuwatir karo kita.

Lan yaiku, yen wektu wis suwe lan kita ora weruh kembang mawar, kita kudu ngerti carane nggawe kembang mawar mekar. Entuk ngasilake maneh, kaya sing bakal dingerteni, cukup gampang, dadi tenang, sampeyan bakal enggal seneng mawar maneh.

Tips kanggo kembang mawar sampeyan mekar maneh

Prune dituku sawayah-wayah

Sampeyan kudu ngasah gunting pemangkasan saka wektu ke wektu

Supaya semak mawar bisa ngasilake kembang-kembang sing apik sing wis kita lakoni, penting banget yen bisa kanthi rutin. Sajrone taun iki kita kudu nyuda batang sing wis mekar, lan ing pungkasan mangsa, kita kudu menehi pruning sing luwih drastis, nyuda dhuwur kurang luwih setengah.. Kanthi cara iki, kita bakal meksa sampeyan njupuk batang anyar sing mesthi bakal kembang. Nanging kepiye carane pruned?

Pruning kembang

Tanduran kembang mawar minangka tanduran sing, supaya bisa ngasilake kembang sing bermutu, yaiku gedhe lan apik, mula kudu dipotong rutin. Yen ora, kita bakal entuk semak sing apik ... nanging mung bakal ngilangi godhong lan cabang, dudu mawar. Mula, yen ndeleng kembang layu, sing kudu sampeyan potong yaiku kembang apa wae, nanging uga sithik batang sing nyambung karo tanduran.

Supaya ora ana sangsi kanggo mangu, Aku seneng ngethok batang udakara 5 sentimeter (maksimal) saben-saben; yaiku, aku ngetung saka dhasar mawar mudhun, limang sentimeter. Yen ana tanduran yaiku a grumbul mawar pitiminí, amarga ciri khas, luwih becik ora ngethok akeh; mung udakara 2-3 sentimeter.

Pruning drastis

Pruning drastis ditindakake supaya grumbulan mawar ngasilake batang anyar ing wiwitan musim semi. Kanthi mekaten, kita priksa manawa bakal duwe akeh kembang, ora mung ing musim kasebut, nanging uga sajrone taun. Kepiye carane sampeyan nindakake? Ing ngisor iki, apa sing bakal kita lakoni:

  • Ngurangi dhuwur sampeyan, kabeh sing sampeyan karepake, nanging elinga yen sampeyan mung bisa motong bagean ijo. Yaiku, yen asale wiwit ana ing sangisore kayu, sisih iki ora kena disentuh.
  • Sampeyan uga kudu nyopot dot, yaiku batang sing ngasilake godhong cilik (jelas dibedakake karo ukurane liyane).

Gunakake sawetara gunting pruning kanggo batang sing kandhel antara 1 nganti 1,5 sentimeter, lan gergaji tangan paling gedhe.

Siraman semak mawar sampeyan supaya ora ngelak

Nyiram tanduran kudu dadi tugas penting kanggo tukang kebon

Tanduran butuh banyu supaya tetep urip, nanging uga bisa nindakake fungsine. Ngasilake kembang nyakup akeh banyu, mula njaga landasan utawa lemah lembab iku penting supaya kita bisa mikir maneh mawar sampeyan. Mula, disaranake ngombe asring banget nalika musim panas, telu nganti kaping papat seminggu. Ing mangsa adhem, gumantung karo cuaca, saben banyu bakal disiram seminggu, utawa kaping pindho.

Pupuk kanthi rutin

Tanduran iki ora mung pengin banyu, nanging uga panganan. Dheweke ora bakal tuwuh, uga ora bakal kembang, yen oyot ora duwe nutrisi sing kudu diserap ing driji saengga mengko malih dadi energi.

Mula, kudu dielingi manawa, yen ditandur ing kebon, luwih dhisik kudu ngerti ciri khas tanah kasebut, amarga bakal akeh masalah yen ditandur, kayata ing lemah sing dikikis .

Apa pupuk sing paling apik kanggo bushes mawar?

Yen kita pengin dheweke ngasilake kembang, disaranake supaya kita mbayar wiwit musim semi nganti pungkasan kanthi pupuk khusus kanggo bushes mawar. Iki produk sing bisa ditemokake ing nursery, siap digunakake.

Sanajan kita luwih milih produk alami, kita bisa mbayar nganggo guano utawa karo pupuk organik sing mesthi ana ing omah. nindakake klik ing kene kanggo informasi luwih lengkap.

Selehake ing wilayah sing disinari sinar matahari

Sampeyan bisa uga minangka salah sawijining perkara sing paling penting sing kudu kita lakoni supaya bisa tuwuh maneh. Yen kita lebokake ing iyub-iyub, kembang ora bakal thukul. Mula, kudu dilebokake ing njaba. Dheweke bisa ing semi-shade, nanging mung yen paling ora 4 sinar srengenge langsung.

Ing njero omah dheweke ora bakal bisa waras. Kajaba iku, elinga manawa nolak frost uga (kajaba spesies lan kultivar tartamtu, kayata mawar pitimini), mula ora perlu dilindhungi.

Kanthi tips kasebut, semak mawar sing sampeyan larang bakal mekar.

Kapan mawar mekar?

Wenehake semak mawar sampeyan ing pameran sing cerah supaya mekar

Tanduran kembang mawar minangka semak-semak sing dawane mangsa ngembang. Iki bakal beda-beda gumantung karo kahanan cuaca, lan kanggo budidaya, nanging ana rong musim sing umume katon kembang-kembang: spring lan panas. Ing wulan kasebut sampeyan bisa ngrasakake tanduran iki kanthi akeh, amarga kembang mawar meh ora mandheg.

Ing wilayah sing iklim kurang, kayata ing saindenging Mediterania utawa ing pirang-pirang bagean ing Pulo Canary (kajaba wilayah sing luwih dhuwur), sampeyan bakal bisa ndeleng kembang ing musim gugur.

Ngomong-ngomong, apa sampeyan ngerti manawa ana macem-macem kembang mawar? Yen sampeyan kepengin weruh, klik ing ngisor iki:

Artikel sing gegandhengan:
+7 jinis kembang mawar

Muga-muga sampeyan seneng karo tanduran.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

14 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Panglipur ngandika

    Matur nuwun kanggo arahan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kanggo sampeyan. Kabeh sing paling apik.

      1.    Alberto ngandika

        Halo! Dheweke menehi kembang mawar ing wulan Oktober lan nalika semana ana kembang, dheweke meneng wae, lan sajrone musim salju, aku saiki lagi motong, saiki mung tuwuh godhong, kanthi kembang siji sing mekar ing wiwitan wulan April nanging wis garing. Apa sing bisa ditindakake kanggo ngasilake kembang anyar ing musim semi iki?

        Greetings.

  2.   carlos ngandika

    Kepiye cara nggawe tanduran mawar dhewe?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Sampeyan bisa nggawe stek mawar ing pungkasan mangsa, lan tanduran ing pot anyar utawa ing kebon.
      Mangkono, bakal cepet ROOT lan sampeyan bakal duwe spesimen anyar.
      A Salam.

  3.   Francisco David Calero Conde ngandika

    Obat kanggo obat aphid lan cacing.

  4.   Ricardo Martinez Alejandro ngandika

    Aku mung tuku kembang mawar kanthi warna ing nursery sing dikandhani yen cerah yen ditandur ing kebon, tanduran ora bakal garing

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.

      Tanduran mawar bisa dadi srengenge kebak lan ing semi-shade, nanging yen ana ing shade ing nursery lan saiki sampeyan sunarake, godhonge bakal rada obong. Mula, disaranake mbabarake sethithik mbaka sethithik lan mbaka sithik wektu kanggo raja lintang.

      Matur suwun!

  5.   claudia ngandika

    Aku wis nandur tanduran mawar sajrone 3 taun lan mung duwe kembang nalika kita tuku lan saka kana ora bakal metu maneh, mung tuwuh kaya wit anggur kanthi eri amarga lan apa sing kudu ditindakake supaya mekar maneh

    PS: Aku ora urip ing hawa adhem

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.

      Supaya kembang mawar mekar, sampeyan kudu prune kanthi rutin:

      -Ing pungkasan mangsa salju: nyuda dawa dawane rada udakara, udakara kaping telu. Sampeyan uga kudu mbusak cabang sing njupuk godhong sing luwih cilik, yaiku sing diarani nyedhot.
      -Sepanjang taun: sampeyan kudu motong kembang sing wis garing.

      Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.

      Greetings.

  6.   Jessica ngandika

    Aku tuku kembang mawar pertama setaun kepungkur, ana tunas cilik sing banjur mekar lan layu, lan sawise iku mung cabang lan cabang sing tuwuh, kabeh winates, ceking lan salah sawijining cabang dawane meh 2 meter ... kanggo ngethok supaya ora mati lan saiki aku ngerti aku ora wedi ... pitakonku saiki apa langkah sing kudu dipotong?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Jessica.

      Deleng, dakkandhani:

      Yen sampeyan ndeleng saben cabang, ana benjolan, benjolan, jarak adoh saka siji liyane. Iki minangka tunas, lan saka njedhul godhong lan kembang.

      Apike, saranake supaya paling ora rong kuning. Nanging yen sampeyan nglereni bisa nglereni ukuran sing dikepengini lan / utawa sing dibutuhake, nanging tundhuk karo apa sing dakkandhakake, amarga yen cabang ora ana tunas, bakal garing.

      Yen sampeyan duwe pitakon, sampeyan bisa ngirim foto semak mawar menyang kita facebook lan kita bakal mbantu sampeyan.

      Matur suwun!

  7.   Gambar placeholder Claudia Garcia Palma ngandika

    Halo saka Puerto Montt Chili… .Sawise rong taun aku duwe kembang mawar lan mung ngembang sepisan, kembange yaiku fuchsia, lan malih saiki godhonge duwe bintik coklat. Lan aku ngerti yen ora tuwuh. Aku wis menehi kompos kanggo kembang mawar, ing granula ... aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.

      Supaya kembang mawar bisa tuwuh subur, mula kudu dipotong ing mangsa adhem (tengah / pungkasan). Sampeyan kudu motong cabang kaping telu utawa luwih. On artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap.

      Matur suwun!