Cara Nggawe Panci Semen?

Cara nggawe pot kembang semen abang

Yen sampeyan seneng kerajinan tangan lan nggawe obyek sing tahan, coba gunakake sarung tangan ing artikel iki sampeyan bakal sinau cara nggawe panci semen. Plastik kasebut, sanajan dirancang khusus kanggo nahan cuaca sing ora kuwat, ing pungkasan sawise sawetara taun uga ngrusak, lan nimbang plastik minangka bahan sing mbutuhake bosok pirang-pirang abad, apa luwih apik tinimbang nggawe panci semen dhewe? Iki bakal tahan ... lan bakal tahan ...

Apa sampeyan pengin ngerti apa sing sampeyan butuhake kanggo nggawe pot sing kuat iki? Kita ora mung bakal ngandhani, nanging uga kita bakal nerangake langkah demi langkah carane nindakake, ing kene pandhuan iki 

Bahan sing sampeyan butuhake kanggo nggawe pot semen

Sadurunge miwiti nggawe, penting nyiyapake kabeh materi sing bakal dibutuhake sadurunge, kanthi cara iki, gaweyan luwih gampang lan, kanthi sengaja, ngirit wektu sethithik. Ngandika, sampeyan kudu nyiyapake ing ngisor iki:

  • 2 wadhah plastik sing wujude padha, siji luwih gedhe tinimbang liyane.
  • Semprotan masak nonstick
  • Sarung Tangan
  • Semen Portland
  • Wedhi konstruksi
  • Lembar plastik gedhe
  • Tabung pvc 2,50cm
  • Spatula
  • Yen sampeyan ora seneng karo warna abu-abu, sampeyan uga butuh warna semen

Langkah-langkah kanggo nggawe panci semen

Panci semen cilik

Saiki yen wis entuk kabeh, ayo pindhah menyang sisih sing paling menarik: nggawe pot semen. Pisanan sing kudu ditindakake yaiku lapisan njaba wadhah paling cilik lan sisih paling gedhe nganggo minyak non-teken. Banjur tindakake langkah iki kanthi langkah:

Langkah 1 - Gawe bolongan got

Sembarang pot khusus kanggo tetanduran sing uyah kudu ana bolongan mula banyu irigasi bisa metu. Mangkono, kita kudu terus nyuda 2 nganti 4 lembar pipa PVC kanthi dhuwur paling sethithik 2,50cm.

Artikel sing gegandhengan:
Pentinge saluran kanggo tanduran

Langkah 2 - Siapke campuran semen 

Kanthi sarung tangan, sampeyan kudu nyampur 3 bagean pasir nganti 1 semen kanthi banyu sithik ing cekungan utawa ember sing kapisah. Amarga jumlah sing dibutuhake kanggo nggawe panci semen luwih sithik, sampeyan kudu nyuwek banyu sithik-sithik supaya ora kakehan banyu. Ing jalur iki, sampeyan kudu nambah warna semen yen pengin.

Langkah 3 - Nggawe cetakan

Panci semen

Sawise pasta rampung, sampeyan kudu pour menyang wadhah paling gedhe, nanging mung jumlah sing pas supaya kontainer paling cilik bisa pas tanpa masalah (udakara 5cm). Pipa sing bakal nggawe bolongan kanggo pembuangan saiki kudu diselehake, supaya ora ditutupi dening semen.
Dadi, yen sampeyan ora pengin tabung ditampilake, nyemprot karo minyak sing ora nemplek sadurunge diselehake. Mangkono, yen pot semen wis digawe, sampeyan bisa kanthi gampang nyopot.

Langkah 4 - Lebokake wadhah cilik ing wadhah gedhe 

Kanthi ati-ati banget, sampeyan kudu lebokake wadhah cilik ing njero wadhah gedhe, ngetrapake tekanan mudhun mudhun.

Langkah 5 - Tambahake semen liyane

Kanggo ngrampungake nganggo cetakan, sampeyan kudu nambah luwih akeh semen ing antarane wadhah gedhe lan cilik. Lebokake spatula ing njero supaya pas banget.

Langkah 6 - Copot wadhah cilik

Saiki kabeh meh rampung, kita kudu ngenteni 24 horas supaya semen wiwit harden lan nyetel kanthi apik. Sawise wektu kasebut, sampeyan kudu udan panci semen sithik nganggo sprayer nganggo banyu adhem, lan copot wadhah cilik kasebut.

Langkah 7 - Copot wadhah gedhe

Panci semen bunder

Wadah gedhe yaiku wadhah sing nggawa pot semen, mula sing paling angel dibuwang. Kanggo nindakake tanpa masalah, sampeyan kudu nutupi plastik. lan udan nganggo banyu adhem supaya semen tetep udan seminggu.

Sawise pitung dina, copot plastik lan baleni pot kasebut diwalik. Saiki, tutul wadhah plastik, loro-lorone uga ing pangkone. Banjur sampeyan bisa mbusak kontainer, lan sampeyan bisa ndeleng kepiye pot semen sampeyan.

Wadah plastik kudu diresiki kanthi apik, wiwit bisa digunakake kanggo nggawe pot anyar.

Panci semen tahan banget lan gampang digawe. Kanthi sabar sethithik, tanduran bisa ing pot ora mbutuhake perawatan, amarga dheweke bakal tahan cuaca sing ora apik. Tanpa mangu-mangu, luwih becik ngenteni seminggu kanggo duwe teras utawa teras pribadi, apa ora?

Sampeyan bisa malah nggawe nggambar ing pot sampeyan wis rampung, nggunakake enamel sintetis sing uga tahan banget karo asor.

Apa sampeyan mikir Apa sampeyan wani nggawe panci semen dhewe?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

72 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Adriana ngandika

    Penjelasane gampang banget, aku seneng

    1.    Alba ngandika

      Halo Kita nggunakake mortir + banyu sing garing kanggo nggawe pot lan sawise garing nganti 3-4 dina, banjur dadi wedhi nalika ditekan nganggo tangan. Apa kita kudu nggunakake jinis semen liyane? Matur nuwun

    2.    Josephine Romero Marco ngandika

      Larang regane, cantik banget

    3.    Marianella landhep ngandika

      Aku wis nggawe panci kanthi nggunakake rasio 2 pasir lan 1 semen, sawetara sing apik kanggo aku, ora nate retak utawa disapu. Kepiye manawa ana biaya sing akeh dibuwang saka cetakan plastik lan aku bakal kelangan kabeh lan aku kudu ngrusak kabeh. Apa sampeyan bisa nulungi aku? Lan liyane apik nggunakake anti banyu ing njero pot supaya banyu luwih suwe nguap lan oyot bosok tanduran?

  2.   Ana Valdes ngandika

    Ya kepiye awake dhewe nganggo pot semen ... Ayo! Aku bakal golek informasi lan aku bakal ngrampungake kiriman iki kanggo ngerteni manawa luwih migunani kanggo sampeyan. Salam kanggo kabeh!

    1.    Luis ngandika

      Kanthi panjelasan sing diwenehake ing artikel iki, sampeyan ora bakal bisa nggawe pot kembang, nelusuri ing Youtube »cara nggawe panci semen krasan«, ing kono dheweke nerangake kanthi becik carane nggawe.

  3.   Fernanda ngandika

    Nuwun sewu, nanging apa maksud sampeyan karo warna bumi? Aku ora ngerti, matur nuwun!

  4.   CARLOS MARDONES ngandika

    ING endi aku bisa tuku pot lan konkrit

    1.    fabian ngandika

      Halo .. ing Argentina, bubuk sing digunakake kanggo pewarnaan semen diarani "oksida" minangka jinis lemah lan wernane beda-beda. Mesthi sampeyan bakal entuk ing toko unsur-unsur kanggo konstruksi. Salam

    2.    Lopez osornio ngandika

      Halo, aku nyoba nggawe dheweke lan sawise sawetara dina dheweke mundur amarga ora?

  5.   Monica ngandika

    Cute aku tresna iku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng sampeyan seneng 🙂.

  6.   Susana ngandika

    Aku weruh ing publikasi liyane nambah pasir ing semen. Sing digawe mung semen? apa bedane? Aku uga pengin ngerti cara anti banyu

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Susan.
      Semen sing dicampur karo banyu bisa digunakake kanggo nggawe pot sing awet banget. Pasir biasane ditambahake supaya semen luwih becik digarap lan ora "pasty".
      Kanggo anti banyu, sampeyan bisa nggunakake anti banyu sing dituku ing toko hardware utawa toko konstruksi.
      A Salam.

  7.   Cristina ngandika

    Hello!
    Nalika ngomong babagan nutupi pot nganggo plastik supaya semen metu luwih apik, apa sampeyan tegese nyemprotake semen (ing jero cetakan gedhe) banjur ditutupi nganggo plastik? utawa kanggo nutupi dhisik banjur disemprotake?

    Apa semen sing sampeyan nggunakake semen pangatusan cepet normal?

    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristina.
      Supaya luwih apik, luwih becik disemeni semen banjur tutup nganggo plastik.
      Yaiku semen pangatusan normal, ya. 🙂
      A Salam.

  8.   Marcela Hernandez ngandika

    Halo Aku nggawe pot kanthi instruksi kanggo surat kasebut.
    Dheweke ayu! Nanging sawise pirang-pirang minggu, retak / retak wiwit katon ing pot.

    Apa sing ditindakake kanggo ngindhari iki?
    Matur nuwun!

    1.    Mari martinez ngandika

      Persis padha karo aku, aku pengin ngerti carane ngatasi iki!
      Apa ilang kanggo nambah wedhi?
      mesakake tenan! 🙁

  9.   Alejandra ngandika

    Halo, artikel sing apik banget. Nanging luwih becik yen sijine proporsi campuran ... utawa apa konsistensi nalika dibuwang
    Gracias!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Wigati
      Nuwun sewu amarga telat nanggapi.
      Rasio yaiku 2 pasir nganti 1 semen.
      Kanggo ngindhari retak, bisa diwenehi pass kanthi semen murni dicampur banyu.
      A Salam.

      1.    Mariela ngandika

        Halo, apa sing bakal ditindakake? Lan nalika jam pira?

    2.    Susana ngandika

      Aku seneng karo pitakonane yaiku yen pot iku apik, apa sampeyan bisa nambah campuran mengko ???

  10.   PAUL ngandika

    Aku mbuwang sawetara data sing di wedhi pasir kanggo biaya sing luwih murah lan uga kanggo nyegah kontraksi nalika nyetel semen, proporsi sing disaranake yaiku 1 saka semen 3 pasir supaya ora retak, aja nganti dicampur srengenge. Titik sing paling alus yaiku banyu sing digunakake, kurang banyu sing kurang bisa diatur nanging lesung sing dipikolehi luwih angel, gunakake sethithik yen semen wis dipasang ing cetakan, mula kudu ora garing. sepisanan dipasang lan banjur kenceng .. hardening 70% udakara sawise 7 dina minangka kasunyatan sing kudu dingerteni nalika nggawe tembok sing tipis banget ... nalika konstruksi cetakan biasane ditinggalake lan dilindhungi srengenge, lebu semen bisa digunakake kanggo nutup permukaan pori lan aku ngetung yen iki ngalangi banyu campuran ora bisa nguap.
    Kiriman sing apik «matur nuwun» aku pengin nambah info yen aku mahasiswa arsitektur. Sdos!
    PDT: Aku bakal nggawe panci uga 😉

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun komentar, Pablo 🙂.

    2.    Clark ngandika

      Halo! Aku ngerti iki wis lawas .. nanging aku golek informasi lan aku ndeleng komentare .. apa aku bisa cukup begja mangsuli? Aku lagi nggawe panci semen. Sing digawe karo ferrite, umume wis rusak. Banjur aku nggawe pasangan sing luwih konsentrasi tanpa ferit lan katon apik, nanging luwih abot. Banjur aku nggawe wong liya tanpa ferit lan cair liyane, lan dheweke tetep .. Aku ora ngerti .. langka haha ​​.. abu-abu peteng banget .. pitakon, pinten ferit sing bakal dilebokake? apa semen putih lan pasir luwih apik? Aku mung nggunakake campuran beton, dadi ora dakambah pasir, mung banyu. Apa cocog? sampeyan duwe ide? lan pitakon liyane, lebokake anti banyu menyang campuran semen, apa wis kepenak? utawa durung jelas .. Matur suwun sanget

  11.   Nelson ortiz ngandika

    Sugeng sonten Monica, aku duwe pitakon babagan semen, sampeyan ora perlu nambah wedhi lan obat anti banyu kanggo luwih tahan lan permeabilitas, Portland wis siyap digunakake, apa ora semen biasa?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Nelson.
      Ya, sampeyan bisa nambah pasir, nyatane paling apik banget.
      Rasio yaiku 2 semen nganti 1 wedhi.
      A Salam.

  12.   eleanor ngandika

    Halo, aku nggawe panci nanging wedhi banget, aku dakenggo driji banjur ambruk. Kepiye cara nambah campuran? Aku mung nggunakake semen karo banyu.
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Leonor.
      Disaranake nambah wedhi (picadín) ing campuran: 3 bagean pasir kanggo 1 semen.
      A Salam.

  13.   ruben ngandika

    Halo, aku nggawe pot kanthi indikasi. Pancen apik banget, nanging nalika dakenggo surup, retak. Aku pengin ngerti sebabe kedadeyan kasebut?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ruben.
      Bisa uga amarga ora duwe pasir. Rasio kasebut yaiku 3 bagean pasir nganti 1 semen.
      A Salam.

  14.   vilma ngandika

    Kepiye sampeyan nerbitake wiwit wiwitan yen mung semen sing digunakake lan sawise kita ujar manawa kita salah, sampeyan ujar yen sampeyan kudu nggunakake pasir. Kayane aku rumangsa bingung banget karo kita

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Telpon 🙂 Artikel wis dianyari. Kabeh sing paling apik.

  15.   Federico ngandika

    Halo, aku takon sampeyan, aku nggawe pot kembang lan nalika garing lan aku nyopot cetakan cilik, semen dibubarake, tetep debu lan potongan-potongan, foto-fotone, aku nyelehake 3 semen, 3 wedhi lan 1 ferit ireng, lan aku cair kanggo nyalin cetakan kanthi apik, apa sing salahku lakoni?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Federico.
      Sampeyan masang semen akeh 🙂. Sampeyan kudu nyelehake 3 wedhi kanthi 1 semen. Pikirake yen semen minangka adesif sing ndadekake kabeh bisa uga ana, lan uga kuwat banget; jumlah cilik cukup.
      A Salam.

  16.   adiela catano espinosa ngandika

    Aku salam sampeyan karo ngrangkul lan matur nuwun kanggo piwulang sing apik iki, pot sing apik, aku bakal menehi ngerti carane nggawe omahku

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik

  17.   Beatrice. ngandika

    Kontribusi apik saka Pablo (mahasiswa arsitektur).
    Matur nuwun !!!

  18.   Dara dara ngandika

    Halo, pakaryan sing apik banget, aku seneng karo pitakon nalika break utawa ratchet, apa sing kudu kita lakoni? ☺

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai dara.
      Sampeyan kudu nyampur 3 bagean wedhi kanggo 1 semen, lan nembus pot.
      Salam 🙂

  19.   Fabian Bertolotti ngandika

    Banget, aku pengin ngerti yen sampeyan ngerti nggawe cetakan persegi panjang lan persegi kanggo muridku. Matur suwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Fabiana.
      Kanggo kuwi, sampeyan butuh cetakan plastik sing wujude
      Sisane yaiku ngetutake langkah-langkah sing dituduhake ing artikel kasebut.
      Nanging yen sampeyan duwe pitakon, takon.
      Thanks!

  20.   ANA maria de la Fuente ngandika

    Pancen apik, nanging aku ora bisa ndeleng proporsi semen lan pasir utawa jeruk nipis, kaya sing dakkerteni, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ana Maria de la Fuente.
      Yaiku 3 bagean wedhi kanggo 1 semen.
      A Salam.

  21.   Andres ngandika

    Hello!
    Aku wis bola-bali ngetutake langkah-langkah, aku wis nyoba macem-macem produk, aditif, serat, lsp.
    Dheweke tetep retak sawise nyelehake tanduran nganggo lemah lan banyu.
    Ana saran?

    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Andres.
      Sijine 3 bagean wedhi kanggo 1 semen, supaya bisa luwih becik 🙂
      A Salam.

  22.   daisy kano reyna ngandika

    Kepiye cara nggawe tanduranku kaya bayang-bayang tikus
    duwe kembang sing apik

  23.   claudia nunez ngandika

    panjelasan apik banget lan desain apik ing foto !!!
    Aku kasengsem nggawe panci lan pengin nampa informasi luwih lengkap

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi, Claudia.
      Ing artikel sampeyan duwe kabeh informasi, nanging yen sampeyan duwe pitakon luwih akeh, sampeyan bisa ngubungi kita.
      A Salam.

  24.   rene jeruk ngandika

    Halo, aku seneng karo proyek panci iki, lan bisa menehi imajinasi lan aku mikir minangka olahraga kanggo pikiran

  25.   Patricia ngandika

    Halo! kepiye cara menehi warna kaya ing gambar? Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Patricia.
      Sampeyan kudu nyampur pewarna bubuk karo omben-omben sing transparan, kayata, rum putih utawa anise. Banjur terus cet 🙂
      A Salam.

  26.   Irantzu ngandika

    Kepiye cara nggawe polesan ing sisih ndhuwur pot kembang?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Irantzu.
      Sampeyan bisa nggunakake kertas wedhi, utawa blok gabus kanggo sanding. Nanging tindakake kanthi tliti.
      Greetings.

  27.   Econ. Gambar placeholder Jorge Morales ngandika

    SELAMAT KANGGO ENCEÑAR, AKU AKU DITANGKIT ING RACTICA

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apik

  28.   Dionisio Leon Corrales. ngandika

    Aku ilang sawetara data sing penting banget. Aku matur nuwun banget marang dheweke. Salam.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun

  29.   Nella dukun ngandika

    permata..aku seneng….

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Apike, kita seneng ngerti manawa sampeyan wis kepincut. Salam!

  30.   Juan Zamudio ngandika

    Piwulang sing apik banget, iki nyengkuyung aku miwiti nggawe panci konkrit, supaya bisa nulungi aku kanthi finansial, amarga aku kelangan tugas lan aku dadi warga senior, yen sampeyan bisa ngirim kursus liyane, aku bakal terus ngucapke matur nuwun, berkah .

  31.   Caro ngandika

    Halo, aku nggawe panci semen, dosis 1: 3, gampang dibentuk nanging ora ana sawetara garis (retak) sing sanajan pasir kasebut ala, ora bisa ngrampungake kanthi lancar kaya sing digoleki. Aku ngecet kanthi yakin manawa bakal kurang katon nanging ora cukup. Kepiye carane supaya lancar? Ing kasusku yaiku pot silinder. Salam!

  32.   Silvia ngandika

    Kanggo pot 40 × 40 kita butuh udakara 35 kg mortir. Kita tuku wis dadi mortir siap. Kita wis nggawe cetakan kayu, nanging ora bisa ngilangi cetakan njero. Uga pot retak lan rusak. Uga wis alus, rodo wedhi. Saran?

  33.   Juan Zamudio ngandika

    Sugeng siang, kursus kasebut menarik, sing sejatine aku pengin miwiti nggawe pot beton lan pot kembang plastik tingkat loro porta, kanggo penjualan online lan aku matur nuwun dhukungan

  34.   Gabriela ngandika

    Halo, ing endi bisa njupuk wadhah plastik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gabriela.

      Sampeyan bisa nemokake ing nursery tanduran.

      Greetings.

  35.   Beatriz ngandika

    Hai Aku nggawe lan dheweke dadi pasir ... Aku nggunakake 2 bagean pasir lan 1 semen portland ... Apa aku bakal menehi akeh banyu utawa apa sing bisa kedadeyan?
    Turah ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Beatriz.

      Sampeyan bisa uga wis nambah akeh banyu. Sampeyan mung kudu nambah cukup kanggo mbentuk tempel, supaya gampang dicetak.

      Wani!

  36.   Luz Yaneth Morales ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, banget dijelasake kanthi apik, sugeng

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun, Luz.

  37.   Walter Timoszuk ngandika

    Halo, aku pengin ngerti kenapa panci retak, aku duwe campuran siap, yaiku, semen tuku ing tas. Mangga aku butuh wangsulan, amarga sampeyan ngerti akeh, matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Walter.

      Sampeyan bisa uga wis nambah banyu luwih saka iku perlu 🙂

      Greetings.