Cara nggawe teras ing iring gunung

teras alam

Ana akeh wong sing duwe plot miring cilik lan ora ngerti carane nggawe teras. Gumantung saka dhuwur kayu, sawetara teras bisa dibangun kanthi tembok penahan saka kayu, uga bata utawa watu. Ana akeh cara kanggo sinau carane nggawe teras ing iring gunung. Sampeyan mung kudu njupuk langkah sing cocog kanggo nindakake.

Amarga alasan iki, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo menehi pitunjuk babagan cara nggawe teras sing miring lan apa sing kudu dipikirake.

Cara nggawe teras ing iring gunung

carane nggawe teras miring

Kita kudu luwih dhisik ngerteni bahan sing ana lan kemiringan papan sing arep digawe teras. Kanggo nggawe lereng bukit kanthi teras, sampeyan kudu nyuda bukit kasebut lan tingkat teras kanthi lemah kanthi manual. Penting lan nggabungake permukaan ing lereng bukit. Teras cukup angel digawe, nanging bisa ngasilake asil sing gedhe kanggo panen. Dheweke cenderung bisa luwih apik ing lereng medium ing lereng sing curam banget  ing endi biaya njaga tembok dadi gedhe banget. Untunge, ana solusine. Kita bakal sinau cara nggawe teras miring kanthi cara paling murah ing ruang level.

Kanggo nggawe teras kanthi tembok penahan watu ing lereng bukit, sampeyan kudu ngrencanakake teras sadurunge miwiti kerja. Sawise nemtokake dhuwure tembok platform, tembok penahan pisanan kudu dibangun ing sikil gunung. Kanggo nindakake iki, gali parit ambane 8 nganti 10 inci, tuang kerikil 4 inci menyang trench, banjur lay lapisan watu pisanan. Wangun tembok ing dhuwur sing dibutuhake, isi kerikil lan rereget, lan tingkatake dek. Yen wis rampung, sampeyan bisa terus munggah ing bukit lan nggawe tembok teras liyane.

Pinggir bukit kanthi teras nyegah banyu banjir supaya ora mili ing lereng bukit, saengga mbanjiri rumput utawa omah. Sampeyan uga bisa nglawan erosi lemah lan mbantu njaga nutrisi. Lapangan sing teras bisa diowahi ing sacedhake bukit sing garing ing taman sing asri kebak tanduran, kembang utawa wit. Sadurunge miwiti nggawe platform, sampeyan butuh alat.

Sadurunge miwiti nggawe teras, proyek kasebut kudu direncanakake. Platform kasebut ateges minangka langkah-langkah langkah-langkah nglereni ing lereng bukit, supaya bisa sukses penting kanggo ngrancang jembar lan dhuwur langkah-langkah kasebut sadurunge miwiti kerja. Dhuwur lan jembaré saben tembok kudu direncanakake kanggo nggayuh langkah simetris. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nemokake rute pendakian lan rute lereng.

Masalah medan sing miring

carane nggawe teras miring ing kebon

Yen sampeyan duwe masalah karo medan sing curam banget, sampeyan kudu mriksa manawa lereng kasebut rawan longsor lan erosi. Ing kasus kasebut, umume lemah ndhuwur lan gizi bisa uga ngumbahi lereng kasebut. Dheweke golek solusi kanggo teras kebon upaya kanggo nyetabilake lereng lan nambah kesuburan, yaiku kunci. Kanthi cara iki, kita bakal ngerteni kabeh nutrisi sing ditindakake slope kanthi lakune wektu saka tumindak udan lan angin.

Solusi kanggo masalah sing gumantung kudu murah lan kanthi posisi teknologi sing kurang, sampeyan ora nyoba nglampahi akeh dhuwit. Sampeyan kudu nyoba nyiyapake siti kaya piring lempengan isi banyu. Nalika pinggir sajian wis rampung, banyu bakal tetep ana ing sajian. Nanging, yen ora tingkat rata-rata, dhuwure bakal owah banjur banyune uwal. Mangkono uga kanggo medan.

Tembok tembok

tingkat watu

Kita bakal ngerti apa langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nggawe tembok penahan ing lereng bukit. Omah ing sacedhake bukit nyedhiyakake pemandangan omah sing apik banget, nanging uga duwe macem-macem masalah ing njaba ruangan lan kebon. Yen seneng seneng ing njaba (utawa malah santai ing njaba), teras sing tajem bisa matesi wilayah sing kasedhiya.

Kanggo tukang kebon, masalah karo titik tip kalebu kelangan lemah lan nutrisi, lan kakehan tanduran. angin lan sinar srengenge, sing bisa ngrusak utawa mateni kanthi gampang. Nanging, tukang kebon bisa ngatasi masalah kasebut kanthi sawetara rencana, desain, lan dedikasi. Ana macem-macem cara kanggo njamin saluran pembuangan sing seragam, kayata nginstal talang lan wastafel, tanduran pinter, lan kontur ing lahan kasebut.

Perencanaan sumur got ora mesthi gampang lan bisa uga kena pengaruh faktor kayata stabilitas lan erosi. Biasane luwih akeh sing kudu ditindakake tinimbang nggali sawetara saluran. Perencanaan saluran kanggo kebon lereng tajem umume dadi tukang kebon utawa insinyur profesional.

Langkah demi langkah kanggo ngerti cara nggawe teras sing miring

Ayo ndeleng langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo sinau babagan nggawe teras miring:

  • Pilih papan sing cerah, cukup level: Umume sayuran kaya sinar srengenge, paling ora 6 nganti 8 jam saben dina, mula pilih bagean taman sing paling surya kanthi tliti.
  • Pilih bahan konstruksi sampeyan: Ranjang sing diangkat bisa digawe saka kayu, lesung watu, blok beton, utawa uga baja sing digulung. Tempat tidur kayu utawa semen paling murah, watu mortir bisa larang, gumantung karo jinis watu sing sampeyan pilih. Baja sing digulung bakal dadi sing paling larang.
  • Temtokake ukuran kasur sing tuwuh: Dheweke luwih praktis nalika dhuwur amben ambane 60 cm lan dawa opsional. Jembar iki ngidini mbanyoni lan panen kebon kanthi gampang saka loro-lorone tanpa kudu mlaku ing lemah lan kompak. Dhuwur amben gumantung karo kabutuhan sampeyan. Yen sampeyan mung pengin nyedhiyakake lingkungan sing apik kanggo sayuran, mula cukup 30-40 cm. Nanging, yen sampeyan duwe masalah mobilitas, 1 meter utawa 1,20 meter bakal luwih apik.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara nggawe teras sing miring.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.