Cara nglawan mealybug pondokan

Cottony mealybug

Kita kabeh pengin duwe tetanduran sing sehat, ora ana ing hama, nanging sayangé ana sawetara taun ing sajrone ana sawetara parasit lan serangga sing ora ragu-ragu menehi panganan. Salah siji sing paling umum yaiku cottony mealybug, diarani amarga, yen disentuh, iku bakal ngelingake kita babagan katun. Pancen 'alus' banget, lan uga rapuh.

Kita bisa ndeleng ing jinis tanduran apa wae, nanging utamane ing panas lan / utawa stres banyu, yaiku panas sing ngalami panas lan / utawa ngelak utawa, suwalike duwe kelembapan. Nanging, Kepiye cara nglawan?

Pothos pot

Serangga iki bisa nyebabake kerusakan gedhe ing tanduran, sing wis ora kuwat. Biasane fokus kanggo ngilangi mealybug, nanging uga penting banget supaya ora muncul maneh. Ayo dakjlentrehake: ora mung kudu nglawan serangga, nanging uga luwih gampang kanggo ngerteni kenapa muncul lan, sawise ngerti, ngatasi. Contone: yen tanduran nganggo lemah garing banget, sing bakal kita tindakake yaiku nambah frekuensi nyiram; Yen, ing tangan liyane, lembab banget, kita bakal kurang banyu.

Owahi pangowahan kasebut penting banget, yen ora ana bug cottony sing bakal katon maneh. Lan ing kasus kasebut, umur tanduran bakal ngalami bebaya - malah luwih serius.

Cara nglawan mealybug pondokan

Nettle ijo

Serangga kasebut bisa diilangi kanthi rong cara: kanthi insektisida kimia Chlorpyrifos, utawa kanthi obat alami, kayata:

  • Lembabake kuping nganggo banyu lan alkohol isopropil.
  • Tanduran siung bawang putih ing pot.
  • Kumpulake 100 gram godhong nettle ijo banjur lebokake ing banyu nganti sawetara minggu, nganti dadi fermentasi. Sawise, ditrapake nganggo sprayer.
  • Yen sithik utawa yen tandurane sithik, bisa dicopot nganggo tangan.
  • Nambani minyak parafin.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana sawetara cara kanggo nglawan mealybugs. Lan sampeyan, kepiye carane nambani tanduran nalika nandhang hama iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   @Dewahoya ngandika

    Aku nglawan dheweke nggunakake 1.25 ml dimethoat sing diencerke ing banyu 1L lan nyemprotake tanduran sing kena pengaruh karo atomizer, uga ngisi kabeh jinis aphid lan thrips, busa sabun uga bisa digunakake nanging rereged tetep ana ing tanduran utawa bawang putih (1 endhas bawang putih lan 3 rokok ing alkohol 1L, turah nganti 1 minggu) tanduran sing disemprot disemprotake, mateni kutu daun, mealybugs lan ngusir semut sing dadi sapi lan malah mambu XD sing sugih

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Obat anti-mealybug sing apik, ora mesthi 🙂. Sing terakhir sing aku durung nyoba, nanging bakal dakgoleki.

  2.   Maria rivera ngandika

    Halo moni sugeng enjang
    Hei, ngapuntenake ketidaktahuanku, nanging aku mung sinau… haha…., Obat iki ditrapake langsung menyang godhong ... .. utawa ing endi ...
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh saran lan akhir minggu sing apik
    Thanks,
    Maria rivera

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Maria.
      Dheweke ditrapake kanthi nyemprotake godhong lan batang.
      Salam, uga 🙂

  3.   Georgia ngandika

    Halo, aku nglawan hama karo banyu tembakau, ing liter banyu aku rendhem rokok saka telung rokok sajrone telung dina, aku lebokake menyang sprayer lan dilebokake ing tanduran seminggu kepungkur, kaping pindho saben dina saben minggu yen banget diganggu ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Georgia.
      Ya, iki minangka insektisida sing menarik banget. Matur suwun komentar.
      Salam 🙂

  4.   Moira ngandika

    Sugeng enjang, aku duwe bug bal ing omah, aku kudu ngerti cara ngilangi, biasane aku nemokake ing sangisore meja ing pawon lan cedhak mesin cuci ing jedhing; Aku pindhah ing rong wulan kepungkur.

    Ing njaba meh ora ana tanduran, aku mung nggabungake kebon, lan saka sing dakdeleng, ing sawetara tanduran sing aku ora ana.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Moira.
      Serangga werni ora mbebayani tumrap tanduran miturut prinsip.

      A Salam.