Cara ngrawat anggrek njero ruangan

Anggrek njero ruangan butuh perawatan

Anggrek njero ruangan minangka tanduran sing cukup nuntut. Dheweke butuh akeh cahya kanggo tuwuh kanthi apik, lan utamane kanggo mekar. Opo meneh, kudu ana ing pot lan ing substrat sing cocogYen ora, kesehatan sampeyan bakal rusak.

Minangka kapentingan kanggo duwe larang regane, sabanjure kita bakal pitutur marang kowe carane ngrawat anggrek njero ruangan kanggo duwe kabeh ing kontrol.

Luz

Cattleya minangka anggrek darat

Anggrek njero ruangan kudu diselehake ing ruangan sing ana jendhela sing mlebu cahya saka njaba. Kurang cahya dadi masalah kanggo wong-wong mau, amarga nyebabake godhong-godhongan lemah lan "nggantung", lan ora bisa ngasilake kembang. Mulane, penting banget yen diselehake, umpamane, ing lawang omah, ing teras interior, utawa ing papan liya sing akeh cahya.

Nanging ati-ati: Aja dilebokake ing cendhela, amarga bakal kobong. Contone, aku duwe ing meja, luwih saka meter saka iku. Kajaba iku, yen sampeyan duwe pot luwih akeh ing perabot sing padha, sampeyan kudu mesthekake yen anggrek ana ing ngarep tanduran sing luwih gedhe, supaya bisa nampa cahya sing dibutuhake.

Asor

Para protagonis kita asale saka alas tropis, sing kerep udan lan kelembapan sing dhuwur banget. Thanks kanggo iki, godhonge tetep ijo, amarga bisa nyerep tetesan banyu sing ana ing dheweke. Ing omah, kelembapan iki biasane kurang, lan iki minangka masalah serius, amarga padha dehidrasi lan dadi coklat.. Kepiye cara supaya ora?

Inggih bab pisanan apa temokake yen asor ing omah dhuwur utawa kurang. Kanggo nindakake iki, disaranake tuku stasiun cuaca domestik, sing uga bakal mbantu sampeyan ngerti apa suhu maksimum lan minimal, lan kanthi mangkono sampeyan bakal bisa ngerti carane nanggepi owah-owahan iklim sing kedadeyan ing omah sampeyan. Ana dhasar banget lan murah sing regane kurang saka 15 euro, kayata yaiku.

Yen sampeyan ngerti kaya apa, sampeyan bisa tumindak yen perlu. Tuladhane, yen seminggu tetep ing ndhuwur 50%, tegese asor dhuwur lan mulane, sampeyan ora kudu nindakake apa-apa.. Nanging yen luwih murah, disaranake sampeyan nindakake samubarang iki:

  • Semprotan godhong nganggo banyu udan, disaring utawa dikurangi jeruk, sapisan dina.
  • Selehake wadhah banyu ing cedhak tanduran.

Irigasi

phalaenopsis
Artikel sing gegandhengan:
Sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan nyiram anggrek

Yen kita ngomong babagan irigasi, mesthine kudu moderat. Banyu udan utawa banyu sing kandhutan jeruk nipis kudu digunakake, amarga yen disiram nganggo banyu sing akeh banget, godhong bisa dadi kuning. Nanging kepiye carane kudu disiram?

kudu nglakoni nyiram banyu ing lemah, ora tau menyang tanduran, lan nganti metu liwat bolongan got ing pot. Nanging kita kudu ati-ati yen kita wis sijine kulit pinus minangka landasan, amarga lagi wae nyerep banyu, kita kudu nambah sethitik supaya ora mungkasi munggah ing Furnitur.

Lemah utawa landasan

Ngrawat anggrek ing njero ruangan angel

Iku bakal gumantung banget apa iku terrestrial utawa epiphytic:

  • Anggrek terrestrial: kita bisa nggunakake sabut klapa sing bisa tuku Kene, utawa lemah kanggo tanduran asam kayata yaiku. Kajaba iku, pot kudu diwarnai lan duwe bolongan ing dhasare supaya banyu bisa metu.
  • Anggrek Epifit: kita bakal nggunakake kulit pinus, lan kita bakal sijine ing panci plastik transparent karo bolongan ing basa. Sampeyan bisa tuku kit lengkap Kene.

Pelanggan

Yen sampeyan pengin mbantu dheweke berkembang, iku menarik kanggo fertilize karo pupuk khusus kanggo anggrek, carane iki. Ora perlu nggunakake liyane, amarga konsentrasi nutrisi sing dhuwur banget kanggo tanduran kasebut, mula yen dibuahi karo salah sijine bisa nyebabake masalah nutrisi, lan kesehatane bisa saya ringkih.

Pangowahan pot

Sanajan nyatane anggrek minangka tanduran sing relatif cilik, kadhangkala sampeyan kudu nandur ing pot sing luwih gedhe supaya bisa terus tuwuh, utamane yen tuwuh oyod liwat bolongan ing pot.. Kajaba iku, uga ditindakake yen lemah banget rusak, utawa yen dicurigai ana masalah karo oyod.

Nanging kepiye carane? A) Ya:

  1. Sing pertama yaiku nyiyapake pot. Elinga yen epiphytic kudu transparan, lan yen terrestrial, diwarnai.
  2. Banjur, lebokake sawetara substrat anggrek ing kana.
  3. Saiki njupuk anggrek metu saka pot, lan katon ing werna. Yen epifit kaya Phalaenopsis, copot kulit pinus sabisa. Yen sampeyan ndeleng werna ireng utawa jamur, potong.
  4. Pungkasan, tanduran ing pot lan rampung ngisi substrat.

Masalah anggrek njero ruangan

Ana sawetara masalah sing bisa ditindakake, yaiku:

  • Godhong ilang firmness: yen tetep ijo, merga kurang banyu.
  • Godhong lawas dadi kuning lan tiba: bisa uga amarga wis rampung, lan ing kasus iki sisa tanduran bakal katon apik, utawa amarga mbanyoni sing berlebihan.
  • Titik coklat ing sawetara godhong: biasane kobong. Aja dilebokake ing ngarep jendhela.
  • Ora mekar: Bisa uga amarga kurang listrik lan/utawa banyu. informasi luwih lengkap.

Muga-muga saiki luwih gampang kanggo njaga anggrek ing njero ruangan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.