Kepiye cara ngrawat ovarium Crassula »Gollum»?

Krim kupinge Shrek minangka succulent cilik

Gambar - Wikimedia / Anne Jea.

Sukulen dikenal minangka crassula ovata iku wis dadi salah siji sing paling akeh budidaya ing donya. Tanduran semak cilik, kanthi macem-macem macem-macem, gumantung saka bentuk, ukuran lan warna godhonge. UTAWASalah sawijining sing paling nggumunake yaiku, tanpa mangu-mangu, sapa sing nampa jeneng kupinge Shrek sing umum utawa populer, kasebut ing kupinge ogre sing grundel nanging nyenengake sing digawe dening DreamWorks.

Lan, kayadene, godhonge protagonis lancip lan dawa, minangka ciri sing ndadekake tanduran katon penasaran wiwit mudha. Nanging, Kepiye carane ngurus a crassula ovata "Gol"?

Krisis »Telinga Shrek» kudu apa ora?

Crazsula 'Telinga Shrek' minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Kevinin

La crassula ovata »Gollum», jeneng ilmiah kanggo »Telinga Shrek», minangka succulent non-kaktus, utawa yen sampeyan seneng tanduran crass, sing tekan dhuwur udakara 30 utawa 40 sentimeter paling. Batange kandel, udakara telung sentimeter, nanging sejatine bisa mbutuhake wektu suwe. Nyatane, bisa uga butuh sawetara taun wiwit spesimen sing enom kanthi ranting empuk dituku, nganti pungkasane kita weruh batange wis berkembang.

Mulane, salah sawijining prekara sing sampeyan butuhake yaiku supaya kita sabar. Iki penting banget, amarga yen ora sabar, kita bisa nggawe kesalahan mbayar luwih saka akun, utawa ganti kaping pirang-pirang nyoba golek papan sing cocog. Nanging iki dudu siji-sijine. Sampeyan uga pengin:

  • Cahya alami. Bisa langsung utawa disaring, nanging ing pungkasan kasebut kudu disimpen ing papan sing jelas.
  • Lemah sing sithik lan entheng. Yen arep ing pot, disaranake dituduhake kanggo kaktus lan succulents; lan yen bakal ana ing lemah, mula kudu ditandur ing wilayah sing wedhi ing endi genangan ora gampang dibentuk. Tuku Kene.
  • Banyu, nanging mung sapisan. Iki minangka tanduran sing tahan garing, nanging ora seneng duwe oyot sing mbanyoni banyu.
  • Pupuk kanggo kaktus lan succulents, lan tindakake pandhuane pabrike. Sampeyan kudu mbayar musim semi lan musim panas, umume saben 15 dina nanging bisa beda-beda gumantung karo jinis pupuk sing digunakake lan merek. Sampeyan bisa tuku Kene.

Kepiye perawatan sing kudu diwenehake?

La crassula ovata »Gollum» gampang banget dirawat. Yen sampeyan ngelingi apa sing wis kita ucapake nganti saiki, bakal luwih gampang kita njaga supaya sehat lan larang regane sajrone urip. Ing kasus apa wae, kita bakal luwih rinci babagan cara ngrawat:

Ing njero ruangan utawa njobo?

Crassula ovata Gollum minangka crass evergreen

Gambar - Flickr / Ryan Somma

Apike, mesthine ana ing njaba. Butuh akeh cahya alami, mula luwih disenengi ing njaba. Nanging yen suhu ing wilayah sampeyan mudhun kurang saka 0 derajat, sampeyan kudu nggawa ing omah. Ing kasus iki, mesthine kudu ana ing ruangan sing padhang banget, lan tanpa draf.

Sampeyan uga bisa milih supaya tetep tuwuh ing jero ruangan. Miturut Feng Shui, minangka tanduran sing narik kawigaten, sing kudu dilebokake ing meja utawa cedhak jendela. Nanging sejatine, yen ora kekurangan cahya lan ora cedhak karo penggemar utawa AC, mula ora apa-apa.

Kapan lan carane ngombe?

Tanduran »Telinga Shrek» Mung kudu disiram nalika ndeleng yen bumi garing, nggunakake kaleng banyu utawa, yen isih cilik, gelas. Mesthi wae, sampeyan kudu pour banyu nganti substrat wis udan; Yen ora, kita bisa uga ana kesalahan mikir yen wis disiram kanthi apik, nanging ora, amarga ora bakal tekan oyot sing luwih mudhun.

Apa sampeyan kudu ngganti pot?

Yo bener. Kita ora bisa tetep nemplek ing pot sing padha. Wutah alon-alon nanging Penting, saben 3 taun kudu ndeleng manawa ana oyot sing metu saka bolongan, lan ing tanduran iki tuwuh luwih gedhe Disaranake milih lempung supaya bisa oyot luwih apik, sanajan digawe saka plastik uga bakal tuwuh kanthi apik. Iki bakal rampung ing musim semi, utawa paling awal musim panas.

Ati-ati: bisa uga sampeyan butuh pot sing luwih gedhe nanging isih ora ana oyot sing metu saka wadhah. Iki umume bisa dideleng ing spesimen kasebut sing disiram kadang-kadang. Substrat dipadhet lan uga oyot. Amarga alasan iki, yen sampeyan ora ragu-ragu, sampeyan kudu meksa panci sethithik supaya lemah "copot" saka lemah, banjur narik tanduran kasebut, mung sethithik, cukup kanggo ndeleng manawa lemah kasebut remuk utawa ora. Yen sampeyan ndeleng manawa bal ROOT metu kabeh, sampeyan bisa nandur ing pot liyane.

Kapan ditandur ing kebon?

Crassula ovata '' Gollum '' 'minangka crass evergreen

Gambar - Flickr / FarOutFlora

Crásula »Telinga Shrek» bisa dadi ayu ing rockery utawa ing kebon succulent, bebarengan karo kaktus lan / utawa succulents liyane. Dadi apa ora ditandur ing kebon? Kanggo iku, siji-sijine sing kudu ditindakake yaiku nggali bolongan udakara 30 x 30 sentimeter, lan isi karo landasan kanggo kaktus lan succulents. Iki bakal mbantu ROOT kanthi luwih gampang.

Wigati dimangerteni ora tahan es, mula yen ana wilayah sampeyan, saranake sampeyan nandur ing lemah tanpa nyopot saka pot, supaya yen adhem teka sampeyan bisa njupuk tanpa ngrusak oyot. Mesthine, luwih dhisik, transplantasi menyang pot kanthi ukuran kira-kira 5 sentimeter, kanthi cara iki sampeyan bakal menehi kesempatan kanggo tuwuh luwih akeh.

Hama apa sing bisa diduweni?

Untunge, sithik banget. Sing paling asring nyebabake sampeyan yaiku mealybug, nanging amarga tanduran iki cilik lan godhonge daging, gampang dicopot, contone nganggo sikat utawa nambah bumi sing ora subur, mula kita bakal menehi video ing kene:

Yen sampeyan ana ing njaba taun, sampeyan uga kudu ati-ati karo siput lan siput, amarga godhonge dipangan. Dadi kita bakal ngetrapake sawetara produk obat penghalau.

Kepiye cara ngasilake?

Yen sampeyan pengin duwe salinan anyar, sampeyan bisa nyebar kanthi stek batang nalika musim semi. Iki bisa ditandur ing pot cilik, dawane udakara 6,5 inci, kanthi lemah sing subur. Bakal diwiwiti udakara sepuluh utawa limalas dina. Kangge tetep ing semi-shade lan toya kaping pindho saben minggu.

La crassula ovata "Gollum" minangka spesies sing kepengin weruh, apa ora? Muga-muga sampeyan seneng.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)