Kepiye carane ngrawat kaktus lan succulents liyane nalika musim gugur lan mangsa?

Kaktus lan succulents butuh perawatan khusus nalika musim gugur lan mangsa

Kanthi adhem, tanduran sing subur mula saya saya suda. Sing paling alus, kayata Adenium utawa Pachypodium, mandheg meh kabeh, lan ngaturake energi supaya tetep urip. Amarga iku, perawatan sing saiki diwenehake saiki kudu beda karo sing diwenehake nalika musim panas.

Lan yen kita ora nindakake, risiko yen bosok bakal gedhe banget. Kasunyatane, umume kedadeyan sabenere yen paling gampang kakehan banyu lan asor, amarga biasane yen udan paling gedhe. Dadi, Ayo goleki carane ngrawat kaktus lan succulents liyane nalika musim gugur lan mangsa.

Banyu mung nalika lemah garing

Kaktus jarang disiram nalika musim salju

Keluwihan banyu mbebayani banget sajrone taun, nanging luwih akeh ing musim gugur lan mangsa wiwit Sawetara faktor teka-teki sing nggawe succulents gampang banget bosok, yaiku:

  • Suhu sithik
  • Alon utawa ora tuwuh
  • Udan
  • Lan yen sampeyan manggon ing sawijining pulau utawa ora adoh saka segara, asor luwih dhuwur.

Iki kudu ditambahake, yen landasan utawa lemah ora ngeculake banyu kanthi apik, oyot bisa gampang mati, luwih yen diwenehi ing pot kanthi piring ing sangisore.

Amarga iku, sampeyan mung kudu ngombe nalika lemah garing. Kanggo ngerti kanthi nyata, kita bisa nggunakake meter asor sing, nalika dilebokake, bakal nuduhake manawa isih udan utawa, kosok baline isih garing. Opo maneh Sampeyan mung kudu rampung yen ora ana risiko frost.

Oalah, Kita bisa nyuda resiko rot yen, Kajaba iku, kita tanem ing lemah kanggo succulents kanthi kualitas dhuwur, carane yaiku, utawa yen kita nyampur gambut karo perlite ing bagean sing padha.

Mandheg mbayar

Amarga kaktus lan succulents arang tuwuh ing musim salju lan musim salju, ora butuh pasokan nutrisi tambahan. Aku malah wani ujar manawa ora bisa ngasilake pupuk ing musim kasebut, amarga yen tuwuh saya ora bisa nggunakake energi, lan bisa nyuda yen suhu mudhun banget.

Sing paling apik, yen ana ing luar negeri, yaiku nambah biostimulan (kayata iki) wiwit pungkasan mangsa panas nganti tekane selesma pisanan. Kanthi iki, sampeyan bakal bisa nambah resistensi suhune sing sithik. Mesthi wae, sampeyan kudu ngonsumsi dosis sing dituduhake ing wadhah, ora luwih utawa kurang, amarga yen oyot bakal karusakan.

Apa transplantasi darurat ing situs sing dilindhungi

Sukulen bisa ditransplantasikan kanthi cepet ing musim gugur

Transplantasi darurat minangka salah sawijining upaya kanggo nylametake pabrik kasebut. Biasane amarga wis entuk luwih akeh banyu tinimbang kabutuhan, sanajan bisa uga amarga kena wabah sing bisa tekan oyot. Iki ora beda karo transplantasi kanthi ngganti pot, rampung kapan wae taun; sanajan dianjurake kanggo nindakake uga nalika suhu sithik, ing musim semi.

Lan iku nalika rampung ing musim gugur utawa mangsa Penting banget sampeyan njupuk succulent lan kabeh sing dibutuhake kanggo transplan ing papan sing direksa hawa adhem lan angin.. Sawise iku, sampeyan kudu nyopot saka pot kanggo ndeleng oyute. Yen lemah asor banget, bakal dibungkus karo kertas sing nyerep, lan bakal ditinggalake nganti esuke; lan yen kita curiga duwe hama, kita bakal terus ngresiki nganggo banyu anget.

Ayo nggawa succulents sampeyan ing omah yen ana frost

Iki dudu wayah sing pas kanggo succulents ing banyu utawa es utawa salju. Ya ora apa-apa ana akeh kaktus lan succulents sing tahan kadhemen lan uga, frost, umume jinis sing ditandur sensitif karo suhu sithik. Amarga, yen ora mangu, luwih becik njupuk tanduran ing njero ruangan utawa ing omah kaca.

Lan udan es lan salju bisa uga ngrusak akeh spesies sing paling alus, mula kudune bisa ditindakake supaya bisa slamet nalika adhem. Nanging ati-ati ing omah dheweke kudu dijaga ing ruangan sing akeh cahya, lan papane adoh saka AC.

Aja mbusak godhong garing saka succulents ing kebon sampeyan

Aku ngerti, bisa nggawe tanduran katon ala, nanging Dadi minangka macem-macem windbreaker lan nglindhungi batang lan godhong sing sehat saka salju. Mula, aku ora menehi saran supaya ngilangi nganti cuaca apik. Pracayaa, luwih becik sabar lan ngenteni, kanggo nyopot lan supaya hawa panas sing luwih sithik.

Aku dhewe duwe Grant euphorbia 'Rubra', lan saben mangsa godhong sing kurang dilindhungi garing lan mati kaya sing bisa dideleng ing gambar kasebut:

Sayang banget, amarga minangka tanduran sing tuwuh saya subur ing musim semi lan musim panas, nanging Yen godhong garing kasebut dicopot, sampeyan mesthi bakal ilang akeh cabang.

Ati-ati karo siput lan jamur

Keong mangan kaktus lan succulents sing ana ing teras utawa kebon, luwih-luwih yen cilik. Amarga, kita kudu waspada nalika musim udan, yaiku nalika dheweke paling aktif. Nggunakake repellants bakal migunani banget, amarga bakal nyegah supaya ora lara.

Lan kanthi kakehan banyu sampeyan uga kudu ngati-ati, amarga luwih milih tampilan jamur, ora preduli manawa tanduran ana ing njaba utawa njero omah. Irigasi kudu dikendhaleni, lan kaktus lan succulents kudu dilindhungi saka udan yen diarepake bakal udan sawetara dina kanthi saurutan. Yen wiwit lemu, utawa ditutupi cetakan abu-abu utawa keputihan, mula kudu diobati karo fungisida sing ngemot tembaga.

Kanthi tips kasebut, kita ngarep-arep supaya succulents sampeyan bisa urip luwih apik nalika musim gugur lan musim salju.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)