Cara ngrawat kemangi

Nalika kita duwe taman utawa papan ing loteng menyang tuwuh sawetara tanduranKita ora mung kudu mikir yen tuwuh langsung ing lemah, uga bisa nggunakake pot kanggo tuwuh kembang, tanduran lan uga obat-obatan. Salah sawijining tanduran sing paling akeh ditanam ing pot yaiku kemangi, ora mung kanggo sifat, nanging uga kanggo aroma sing enak sing nyebar ing saindenging papan.

Kanthi cara sing padha, sampeyan bisa nggunakake ing pawon, kanggo ngiringi piring kayata salad, pasta, iwak, lan liya-liyane. Dadi, yen sampeyan seneng rasane, aroma, lan sampeyan pengin sinau nanem, kabeh sing sampeyan butuhake yaiku tindakake saran sing diwenehake saiki supaya bisa ngembang kemangi ing pot. Cathet lan tliti kanthi tliti.

Sampeyan kudu ngerti manawa kabeh sing dibutuhake kanggo nindakake tugas iki kalebu sawetara wiji kemangi, sawetara kompos lan pot sing dhuwur. Sampeyan kudu miwiti nandur pirang-pirang wiji, nyoba nyebar kanthi apik supaya sampeyan bisa ndeleng bibit pisanan ing sawetara dina sabanjure. Sawise ditampilake, aku saranake sampeyan mbusak tunas sing kurang dikembangake supaya bisa nyedhiyakake spesimen sing paling apik.

Elinga yen tanduran iki bakal luwih apik yen lnalika sampeyan nemokake ing cedhak jendela utawa ing papan sing bisa ditampa srengenge pirang-pirang jam sajrone awan. Sampeyan kudu eling yen ora bakal dadi papan sing adhem banget utawa ana arus angin sing kuwat amarga bisa nyebabake pengaruhe tanduran, lan bisa uga mateni.

Sampeyan uga kudu duwe akeh ati-ati karo mbanyoni, amarga yen sampeyan kakehan banyu, sampeyan bisa mati lan mateni. Sampeyan kudu ngati-ati supaya tetep lembab nanging ngindhari pudhing sing nyebabake bosok oyot. Sampeyan uga kudu priksa manawa panci duwe sistem pembuangan sing apik saengga banyune banyu bisa ucul saka lemah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Vincent ngandika

    Aku mung transplan 2 kemul sing dituku ing alcampo, ing pot sadurunge aku luwih akeh kemangi nanging dheweke mati lan mung loro sing slamet, amarga dakkira wis garing amarga pancen raket banget, mula aku nuwuhake tanduran loro sing isih gedhe panci lan aku misahake, apa aku wis rampung kanthi apik?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Ya, sampeyan wis rampung kanthi apik. Yen akeh wiji sing disebar ing pot sing padha, kedadeyan bakal cepet utawa mengko bakal garing.

      Greetings.