Cara ngrawat kembang aster

Daisies ditandur ing srengenge

Salah sawijining kembang sing paling akeh ing musim semi yaiku kembang sing bakal dakkandhakake sabanjure. Mesthi luwih saka sepisan sampeyan main kaya nalika isih cilik supaya "tresna marang aku / ora tresna marang aku" kanthi kelopak sing larang regane. Sampeyan wis ngerti jeneng protagonis kita, bener? Iki minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget, nanging ... Apa sampeyan pengin ngerti cara ngrawat kembang aster?

Amarga yen sampeyan takon, aku duwe kabar apik kanggo sampeyan: bisa ditemokake kasedhiya kanggo tanduran ing kebon utawa ing teras.

Kepiye perawatan kembang aster?

Daisy minangka tanduran taneman

La margarita minangka tanduran sing, kayata kabeh makhluk, duwe kabutuhane dhewe-dhewe. Lan sanajan kita bisa ujar manawa ora nuntut utawa, mula angel dirawat, kita kudu ngrampungake saka wektu ke wektu supaya tuwuh tanpa ana masalah, apamaneh yen bakal diwenehi pot ing sajroning pot kahanan kasebut pentinge yen duwe irigasi amarga pelanggan, wis dhuwur, mundhak.

Lokasi

Tanduran sing apik iki kudune ana ing srengenge sing kebakyen ora mekar utawa yen sukses, kembang ora bakal dibukak kanthi bener. Godhonge uga bakal ngalami masalah tuwuh amarga ora ana cahya, tuwuh mudhun yen ana ing iyub-iyub, utawa dawa gagange, dadi ringkih, kanggo nggoleki lampu sing luwih kuat yen ana.

Amarga alasan iki, ora disaranake supaya ing njero omah, kajaba yen sampeyan duwe teras utawa ruangan kanthi jendhela kaca gedhe sing mlebu sinar matahari. Mesthine, ing kasus sing terakhir, sampeyan kudu muter pot saben dina supaya kabeh bagean tanduran nampa cahya sing padha, yen ora sampeyan bakal weruh yen sisih - sing paling ora nampa - tuwuh luwih akeh tinimbang liyane .

Irigasi lan lahan

Apamaneh yen ana ing kebon, siraman kudu sok-sok. Umume lan gumantung karo cuaca, kembang aster kudu disiram saben 2-3 dina ing mangsa panas, lan 1-2 kali seminggu suwene setaun. Kosok baline, yen bakal digawe pot, kita bakal asring ngombe, luwih-luwih nalika musim panas, amarga substrat garing luwih cepet.

Nanging ing kasus apa wae, penting yen lemah sing ditandur bisa nyedhot banyu, yen ora, oyot bisa uga ora ndhukung. Kasunyatane, yen saluran pembuangan ora enak, yaiku, nalika kita nyiram banyu, kita butuh wektu suwe kanggo diserep, kita kudu njupuk langkah-langkah. Iki bisa dadi:

  • Taman:
    • Instal sistem got: bisa saka pipa menyang saluran pembuangan. informasi luwih lengkap.
    • Gawe bolongan tanduran 50 x 50cm (aku nyaranake 1 x 1m yen kebon biasane banjir nalika udan deres utawa deres), tutup sisihane (kajaba dhasar) nganggo bolong lan pasang lapisan kandel, minimal 20 sentimeter , lempung utawa lempung vulkanik. Sawise iku, rampung diisi karo substrat universal (didol Kene).
  • Pot kembang:
    • Aja nyelehake piring ing sangisore, amarga banyu sing akeh bakal nglumpukake lan oyot bakal bosok.
    • Panci kudu duwe bolongan got.
    • Substrat kudu nyedhot banyu kanthi cepet, nanging uga ngidini keluwihan bisa mlaku. Mula, disaranake nggunakake substrat kayata campuran universal karo perlite (kanggo didol Kene).

Pelanggan

Daisy bakal seneng yen dibuahi kanthi periodik sajrone musim panen, yaiku wiwit musim semi nganti musim gugur. Kompos utawa pupuk kebon universal bisa digunakake, utawa sing luwih spesifik kanggo tanduran kembang (didol Kene) utawa milih pupuk ekologis kayata humus worm utawa pupuk kandhang.

Tanduran

Daisies minangka tanduran sing gampang dirawat

Yen sampeyan pengin ditandur ing kebon utawa ing pot sing luwih gedhe wektu sing cocog kanggo nindakake yaiku musim semi. Nanging sampeyan kudu eling yen disaranake mung dicopot saka wadhah sing 'lawas' yen wis cilik banget, yaiku yen oyot tuwuh saka bolongan, lan / utawa yen sepisanan sampeyan bisa ndeleng wis ngrebut kabeh pot kembang.

Owahi saka pot menyang lemah

Kanggo nandur ing lemah sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  1. Pilih lokasi: penting yen srengenge katon langsung ing wayah awan yen bisa, mula ora diselehake ing cedhak tanduran utawa unsur liyane sing menehi shade.
  2. Gawe bolongan: kanthi pitulung a pacul. Paling sethithik kudu luwih gedhe tinimbang pot. Nanging yen lemah kurang saluran, paling ora kudu 50 x 50cm (informasi luwih lengkap ing bagean Irigasi lan lemah).
  3. Isine bolongan sithik: bisa uga saka bumi saka kebon yen saluran banyu uga, utawa kanthi landasan universal dicampur karo perlite yen ora. Elinga yen margarita ora kudu dhuwur banget utawa sithik nalika nandur.
  4. Copot kembang aster saka pot: ngati-ati Penting, aja manipulasi oyot banget.
  5. Lebokake menyang bolongan: ditandur ing lemah. Sijine ing tengah lan priksa manawa cocog banget ing sisih ndhuwur lemah.
  6. Rampungake ngisi lan banyu: saiki sing isih ana yaiku nambahake lemah liyane, lan banyu.

Pangowahan pot

Tindakake langkah-langkah iki:

  1. Pilih pot: kudu udakara 5cm luwih gedhe tinimbang sing digunakake lan duwe bolongan ing pangkalane.
  2. Siapke landasan: Elinga yen kudu nggampangake metu banyu sing durung diserep, mula aja ragu-ragu nyampur gambut karo perlite ing bagean sing padha. Kanthi cara iki tanduran sampeyan bakal tuwuh kanthi bener.
  3. Isi pot kanthi landasan sithikElinga yen margarita kudu apik, ora dhuwur banget nanging ora sithik gegayutan karo ujung wadhah.
  4. Copot saka pot 'lawas': nindakake kanthi tliti. Yen sampeyan ngerti manawa wis nggawe kusut saka oyot lan ora bisa dicopot, jupuk pot nganggo cuttex utawa gunting yen digawe saka plastik; lan yen digawe saka bahan liyane, disiram banjur nganggo sekop tangan sing lurus utawa peso pisah roti bumi saka tembok wadhah kasebut.
  5. Lebokake ing sing anyar- Yen wis metu, lebokake ing tengah sing anyar.
  6. Rampung ngisi: nambahake landasan liyane, lan banyu.

Multiplikasi

Apa sampeyan pengin duwe tanduran dhewe? Dheweke nambah kanthi wiji kanthi apik nalika musim semi. Kanggo nindakake iki, sing kudu sampeyan pilih yaiku milih wiji. Bisa dadi pot sing ana bolongan, nampan bibit, utawa malah wadhah susu utawa yogurt anggere dicuci lan bolongan digawe ing pangkal.

Banjur isi karo landasan semen, utawa kanthi campuran gambut lan perlite ing bagean sing padha. Yen wis, banyu sak tenane supaya kabeh bumi lembab. Sabanjure, wiji wiji, bedakake, lan tutup nganggo substrat sithik.

Yen bumi tetep lembab, lan srengenge kebak, sing pertama bakal mulai bercambah udakara 3-5 dina.

Rustitasitas

Iki sensitif karo frost, nanging yen sampeyan urip ing iklim sing adhem, sampeyan bisa nyukur meh flush (ditinggalake udakara 5cm) ing pungkasan musim gugur utawa wiwitan mangsa salju, lan nalika musim semi sabanjure, bakal thukul.

Suwene suwene kembang aster?

Kembang kembang kembang putih

Kembang kembang kembang Daisy isih suwe isih dawa ing tanduran: meh sewulan. Nanging sabenere amarga iku digunakake dadi kembang potong, lan ing banyu bisa nganti 20 dina yen cairan saben rong dina diganti lan vas kasebut mesthi resik.

Amarga iku, tanduran minangka, yen digunakake ing kebon utawa ing teras, dianjurake supaya dilebokake ing papan sing katon, sing katon hebat. Lan yen sampeyan duwe kembang ing toples, ing ngarep omah, mesthine bakal katon ayu.

Apa tegese kembang aster?

Kembang kembang aster, putih, digandhengake karo kemurnian, kesucian, perdamaian. Dheweke uga nglambangake rasa seneng lan kesederhanaan. Iki minangka hadiah sing apik kanggo para wong sing spesial, lan elemen penting kanggo taman utawa teras apa wae sing disenengi bocah cilik ing omah kasebut.

Seneng banget margaritas sampeyan!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pilar ngandika

    Kuncup Daisy garing, apa sing bisa kedadeyan?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Pilar.
      Apa dheweke garing tanpa dibukak? Yen mangkono, umume ana masalah mbanyoni, kanthi kakehan utawa kanthi gawan.
      Yen ana ing panci lan ana piring ing ngisor, copot 15 menit sawise disiram kanggo mbuwang banyu sing akeh. Kanthi cara iki oyot ora bakal bosok.

      Sadurunge nyiram, priksa manawa asor lemah, wis lebokake teken kayu sing lancip banjur priksa manawa lemah wis ana (yen wis akeh, aja banyu), nggunakake meter asor digital, utawa njupuk panci sapisan disiram lan maneh sawise sawetara dina.

      A Salam.

  2.   Gaby ngandika

    Halo sore, aku tuku kembang aster nanging kaya wit cilik. Aku pengin transplantasi menyang pot sing luwih gedhe kaya sing dakkarepake kanggo njaga supaya ayu…. matur suwun wangsulan

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gaby.
      Sijine ing wilayah sing surya langsung, lan siram udakara kaping telu seminggu.
      Sampeyan bisa nggunakake medium universal kanggo tuwuh kanthi apik.
      A Salam.

  3.   Daisies Resureccion ngandika

    Sawise transplantasi loro kembang aster, aku tuku menyang pot persegi panjang lan ngentekake rong dina, dheweke mulai mati. Aku bakal ngandhani sampeyan kenapa kuwatir banget, aku ditransplantasikan karo lemah anyar ing tengah awan, nalika meh ora ana sun langsung ing teras, aku disiram lan dijaluk ngaso ing teras. Sawise rong dina, salah sawijine kalorone wiwit sedhih, sawise rong dina liyane nututi. Aku mbuwang kompos alami, kopi, kulit endhog lan gedhang. Dheweke ijo nanging sedhih. Saiki dheweke mulai muter coklat kanthi ...

    Aku isih bisa nylametake, nanging aku ora ngerti kepiye ...