Cara ngrawat wit kurma ing njero omah

Dypsis lutescens ing jero ruangan

Wit palem nghias omah kanthi apik banget: ora preduli karo jinis godhong sing ana, batang sing langsing lancip, bantalan lan keanggunane, bisa nggawe kamar katon luwih apik, kanthi warna lan warna sing akeh.

Budidaya kasebut ora angel, nanging yen sampeyan ana ing omah sampeyan kudu ngawasi saka wektu ke wektu amarga ana masalah liyane sing bisa muncul. Kanggo ngindhari, kita bakal ngandhani carane ngrawat wit kurma ing njero omah.

Lampu

Chamaedorea elegan Palm

Wit kurma butuh akeh cahya kanggo tuwuh kanthi apik. Sanajan sejatine ana sawetara, kayata Howea forsteriana (kentia) utawa ing Chamaedorea elegan (wit kurma) sing bisa ana ing wilayah sing ora padhang, tanduran iki bakal tuwuh luwih apik ing endi ana jendhela sing mlebu sinar srengenge.

Irigasi

Irigasi bisa uga minangka salah sawijining tugas paling angel kanggo ngontrol. Supaya kabeh bisa lancar, banyu mung nalika landasan garing, yen bisa nganggo banyu udan utawa tanpa jeruk nipis. Yen kita wis nyelehake piring ing ngisor, kita bakal ngilangi banyu sing luwih gedhe sepuluh menit sawise disiram.

Pelanggan

Sajrone musim sing tuwuh, yaiku wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas / awal musim gugur, kita kudu mbayar pupuk kanggo wit kurma nderek indikasi sing ditemtokake ing paket kasebut. Kita uga bisa milih mbayar guano (cair), sing wajar.

Transplan

Ing musim semi sampeyan kudu ngganti pot kasebutapamaneh yen durung nate nindakake. Kanggo nindakake iki, kudu ditandur ing pot sing paling ora 4cm luwih gedhe tinimbang sing sadurunge, kanthi substrat budaya universal dicampur karo 30% perlite. Yen pengin nambah saluran luwih, sadurunge ngisi wadhah, kita bakal nambah lapisan lempung vulkanik udakara 2-3cm.

Tips liyane

Yen kita pengin dekorasi omah nganggo wit kurma lan dinikmati pirang-pirang taun, penting banget supaya luwih dhisik ngerti babagan spesies sing bisa ditanam ing pot lan ing njero ruangan. Napa aku ngomong iki? Amarga ing nursery lan toko kebon adol wit kurma sing dhuwuré luwih saka 3 meter, utawa ora disesuaikan karo kahanan njero ruangan, utawa ... kalorone. Tuladha sing jelas yaiku wit klapa. Tanduran iki ora mung tekan 7 meter utawa luwih, nanging butuh luwih akeh cahya tinimbang mlebu omah lan, kayane ora cukup, sensitif banget marang kadhemen, mula sedhih digunakake minangka tanduran mangsan nalika ana ing habitat asmane bisa urip meh 100 taun.

Mula, yen ora kepengin mbuwang dhuwit kanggo tetanduran sing cepet utawa mengko kita kudu lunga menyang kebon utawa mbuwang menyang tumpukan kompos, aku nyaranake sampeyan ndeleng artikel iki, Kanggo ngerti wit palem apa sing bisa diduweni ing omah.

Raphis unggul

Gambar - Raphis Palm

Muga-muga artikel iki mbantu sampeyan duwe omah sing apik beautiful.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

5 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   cecilia ngandika

    Sejatine sampeyan mulang manawa ora becik. Ing pencahayaan, sampeyan kudu neliti apa cahya buatan sing apik kanggo wit kurma. Sampeyan ora bisa gumantung yen ora duwe pencahayaan sing apik utawa ora. Ana LED lan dichroic sing luar biasa kanggo tanduran. Cahya biru tetep sithik, cahya abang tuwuh nganti 7 m.

  2.   OSCAR RAGAZZO ngandika

    Halo, sawit cilik dawa sing lengket, apa sing bisa daklakoni, matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hi Oscar.

      Apa bisa uga kena wabah? Yen pengin, kirim foto menyang kita facebook lan kita bisa mbantu sampeyan

      Greetings.

  3.   Ricardo ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo saran. Aku duwe wit palem ing jero ruangan lan wis garing. Ketoke amarga banyune akeh. Wes ireng...aku arep nuruti wejanganmu.
    Pitakonan Pd Jenis lemah apa sing paling apik kanggo tanduran pot iki?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ricardo.
      Nek wes ireng angel mbalekne 🙁
      Lemah sing paling cocok kanggo wit palem pot yaiku salah sawijining substrat universal merek Kembang, Fertiberia utawa Westland; yaiku, entheng, alus lan kanthi kapasitas sing apik kanggo nyerep banyu.
      Greetings.