Cara ngreksa jamur

Cara ngreksa jamur

Oktober minangka wulan jamur. Akeh sing metu menyang alas kanggo nglumpukake, mesthine kanthi ilmu sing bisa dipangan lan bisa nyebabake racun. Nanging kepiye yen sampeyan pengin mangan jamur setaun? Banjur sampeyan kudu ngerti carane ngreksa jamur.

Sampeyan bisa uga ora kuwatir, amarga ing supermarket mesthi ana prakteke. Nanging, kepiye yen sampeyan pengin mangan sing dikoleksi? Kanggo iku, ing kene kita bakal menehi tahu sampeyan cara ngreksa, ora mung jamur, nanging uga sifat lan rasa. Ana akeh cara kanggo nindakake, mula cathet.

Kunci kanggo njaga jamur ing kulkas

Kunci kanggo njaga jamur ing kulkas

Kaya sing sampeyan ngerteni, jamur tuwuh ing papan sing asor banget, amarga iki sampurna kanggo reproduksi. Nanging, asor sing padha bisa ditindakake sawise plucking bisa nyebabake.

Para ahli nyaranake yen duwe jamur, sampeyan kudu tetep disimpen ing kulkas lan dilindhungi saka kelembapan lan cahya. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyoba supaya seger, supaya ora katon lemes utawa ora duwe cetakan. Yen mangkono, luwih becik dibuwang.

Sampeyan kudu ngresiki kanthi apik, luwih-luwih yen sampeyan kejiret ing alas, amarga sampeyan kudu ngilangi rereget, bumi, lsp. Saiki, kesalahan fatal sing ditindakake yaiku nyelehake ing wastafel lan nyiram banyu keran. Aja nganti rampung amarga banyu iku bakal nyerep banjur, yen sampeyan masak, bakal diluncurake, mula rasane ora enak. Cara paling apik kanggo ngresiki yaiku nganggo kain lembab supaya sampeyan bisa nyapu permukaan sing entheng.

Yen arep disimpen, yen sampeyan tuku ing supermarket, sampeyan ngerti yen nggawa wadhah plastik. Ya, nyopot sanalika bisa, nanging ala kanggo dheweke. Luwih becik dilebokake ing kanthong kertas legap (jinis sing ora ngidini cahya mlebu. Pilihan liyane yaiku kothak nedha awan, nanging lebokake serbet minangka alas lan nutupi tembok. Lan liyane ing ndhuwur sadurunge ditutup).

Kanthi cara iki, sampeyan bakal tahan maneh supaya bisa dikonsumsi. Ora bener yen suwene setaun, nanging kita menehi pilihan ing ngisor iki.

Cara njaga jamur ing kabeh taun

Cara njaga jamur ing kabeh taun

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing pengin panen jamur awet nganti taun candhake yen sampeyan golek luwih akeh, mula bisa nyimpen ing supermarket, utawa mung mangan panganan kasebut kanthi alami, iki ana sawetara cara kanggo njaga jamur. Kabeh mau njaga jamur ing kahanan sing apik, uga bisa njaga sifat-sifate.

Bubuk jamur

Kanggo nggawe jamur bubuk, sing pertama kudu garing yaiku garing. Prosese padha karo ngeringake mrica abang, yaiku kudu diulirake nganggo senar supaya bisa digantungake ing papan sing asri lan garing.

Sawise sawetara wektu sampeyan kudu nyopot saka utas lan remuk banjur lebokake ing toples nganggo segel hermetik.

Jinis presentasi iki bisa digunakake kanggo nggawe sup, saos, krim, lsp. utawa malah kanggo disiram ing panganan minangka taburan.

Beku jamur

Pilihan sabanjure sing diajokake yaiku beku. Saiki, aja mikir nindakake kanthi langsung, yaiku, diklumpukake lan beku. Alasane gampang: jamur yaiku 94% banyu, mula yen beku, nambah volume lan nyebabake serat rusak lan ilang kabeh sifat.

Cara sing tepat kanggo beku jamur yaiku masak sadurunge. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngresiki nganggo kain lembab (aja nganti dicelupake ing banyu). Ing kene kita duwe sawetara opsi:

  • Kita bisa ngiris irisan lan ngombe rong menit ing banyu sing umob. Banjur sampeyan kudu saluran, garing nganggo gombal lan beku.
  • Sampeyan bisa ngiris dadi irisan lan, dadi kaya iki, lan seger, beku (ing kana sampeyan ora bakal nemoni masalah sing wis kasebut sadurunge).
  • Goreng nganggo minyak zaitun prawan kanthi suhu antara 60 lan 90º kanggo ditransfer menyang kanthong vakum.
  • Ing toples kanthi minyak bunga matahari. Caranya yaiku laminasi jamur lan lebokake ing toples sing resik, ditambahake minyak kembang matahari 125cl kanggo saben setengah kilo jamur. Banjur sampeyan kudu mbusak kabeh kanthi apik lan dilebokake ing beku.
  • Sijine ing nampan beku kanthi cepet. Ora kabeh beku duwe, nanging yen sampeyan duwe, sampeyan bisa adhem banget suwene 24 jam, lan banjur suda suhu nganti -18º.
  • Lebokake menyang vakum. Kanggo iki, sampeyan butuh mesin vakum lan duwe jamur sing resik lan mentah. Sampeyan nambah minyak ing tas lan vakum.

Mesthi, elinga yen beku bakal tahan sampeyan udakara 6 wulan. Ngluwihi wektu kasebut, bisa uga ilang properti utawa wis ora apik maneh.

Jamur sing wis garing

jamur garing

Pilihan liyane kanggo ngreksa jamur kabeh taun yaiku dehidrasi. Yen wis resik, sampeyan kudu ngethok irisan tipis banjur lebokake ing nampan nganggo kertas pawon. Pasang kabeh ing kana lan tutup nganggo kain kasa. Sampeyan kudu ngeculake garing ing papan sing adhem sing ora asor banget. Utawa, yen sampeyan duwe dehidrator, coba gunakake nganggo mesin kasebut.

Sawise dehidrasi, sampeyan kudu nyelehake ing toples kaca lan nutup. Lan, kanggo ngonsumsi, yen wis nggawa, tinggalake ing banyu sakjam, lan sampeyan bakal bisa ndeleng cara hidrat maneh.

Pilihan liyane padha karo sing wis dijelasake karo jamur bubuk, gantungake ing benang nganti garing. Banjur dilebokake ing toples lan, yen pengin digunakake, kita kudu hidrat.

Jamur kaleng

Ing kasus iki, pengalengan jamur wiyar banget, amarga bisa dilindhungi kanthi macem-macem cara: minyak, uyah, cuka, pickle, brine ...

Wangun iki saka Nglindhungi jamur bisa bertahan antara 6 lan 12 wulan.

Kanggo nindakake iki, luwih dhisik yaiku ngresiki jamur banjur:

  • Yen sampeyan pengin lenga, sampeyan bisa laminasi utawa ninggalake kabeh lan goreng ing suhu kurang 15-20 menit. Banjur sampeyan wenehi adhem lan lebokake ing guci nganggo minyak. Yen sampeyan ngerti yen kudu nutupi, tambahi minyak maneh. Tutup sumur kanggo nggodhok stoples ing adus banyu sajrone 20 menit.
  • Yen sampeyan pengin ing cuka, sampeyan kudu nyampur cuka anggur putih karo banyu ing bagean sing padha. Tambahake mrica ireng, siung bawang putih, godhong teluk lan uyah lan godhog jamur (nganti luwih alus) suwene 2-3 menit. Pindhah menyang pot, tuangake saos lan tutup pot kanggo godhok ing ketel kaping pindho sajrone 20 menit.
  • Yen sampeyan luwih seneng ngreksa jamur ing uyah, sampeyan kudu ngganti toples karo lapisan uyah lan jamur liyane. Kitung yen sampeyan butuh 50 gram uyah kasar kanggo sak kilo jamur. Mesthi wae mung suwene 3 wulan.
  • Acar, nggunakake cara apa wae, nanging nyuda cairan amarga jamur bakal ilang rasa. Kajaba iku, sampeyan kudu eling yen kudu adhem lan umure mung 2 wulan kaya ngono.
  • Yen sampeyan pengin nggawe brine, umure mung telung wulan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyedhot jamur ing banyu lan dicopot menyang pot sing disterilake. Banjur sampeyan kudu nyiyapake campuran uyah 75 gram kanggo saben setengah liter banyu lan nutupi kaleng jamur kasebut. Tambahake driji minyak zaitun lan tutup jar.

Kaya sing sampeyan ngerteni, ana macem-macem cara kanggo ngawalake jamur. Apa sampeyan ngerti cara liyane?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.