Cara njaga wiji ing omah

Wiji marigold

Asring kedadeyan, amarga gaya urip, kita lali yen nandur tanduran sing kita tresnani wis kliwat. Nalika ngalami kahanan iki, apa sing kudu ditindakake?

Ya, kita ora bakal duwe pilihan kajaba tetep nganti musim ngarep. Nanging, Kepiye cara njaga wiji ing omah supaya luwih awet?

Sing pertama lan paling penting yaiku njaga supaya ora adoh saka cahya lan asor, mula, Yen wiji sing nembe dijupuk saka woh sing lagi wae dipangan, sadurunge disimpen, mula kudu diresiki, kanthi tliti, mbusak tilas pulp. Banjur, kanggo nyegah munculé jamur, kita kudu disiram nganggo tembaga utawa belerang, yaiku rong fungisida alami sing efektif banget, lan tinggalake nganti seminggu, ing papan sing garing.

Sawise wiji wis siyap, kita bisa nyiyapake wadhah sing arep disimpen. Bisa uga apa-apa: tupper, kothak kayu, tas, nanging kanggo ngreksa luwih becik, disaranake dadi tupper kanthi tutup. Preduli saka apa sing digunakake, kita ora kudu ngisi lemah, amarga yen kita tindakake, wiji kasebut bakal bisa ngrusak. Sing kudu kita lakoni yaiku wadhah ing papan sing dilindhungi srengenge, contone, ing njero laci.

Tupperware

Mangkono, nalika musim nyebar, kita mung kudu ngenalake wiji sadurunge nyebar kanggo hidrat, lan nuli ditandur nggunakake landasan sing cocog kanggo saben spesies, substrat sing menehi saran babagan pandhuan iki.

Muga-muga artikel iki migunani kanggo sampeyan ngreksa bibit luwih suwe, nanging yen sampeyan ora ragu, tinggalake komentar 🙂.

Lan sampeyan, kepiye carane ngreksa wiji saka tanduran?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.