Carane nyebar wiji poppy

Wiji poppy gampang disebar

Apa sampeyan wis nganggep tuwuh poppies ing kebon sampeyan? Kembang sing apik iki bisa dideleng ing pirang-pirang papan ing Spanyol. Werna abang sing khas ngrusak kabeh lapangan. Yen kita seneng wong-wong mau, apa ora seneng ing omah kita? Kanggo iki penting kita ngerti carane nyebar wiji poppy

Ing artikel iki, kita ora mung bakal nerangake carane nindakake langkah demi langkah, nanging uga bakal menehi komentar babagan kapan wektu paling apik kanggo nindakake tugas iki. Uga, kita bakal ngomong Apa bisa digunakake wiji poppy?

Nalika wiji poppy disebar?

Bibit poppy ditabuh ing awal musim semi

Sadurunge nerangake carane sow wiji saka Poppy, kita kudu ngerti dhisik kapan wektu sing paling apik kanggo nindakake. Penting kanggo menehi perhatian mbutuhake periode stratifikasi, yen ora, padha ora bakal bisa germinate. Lan iki tegese? Inggih, supaya germination bisa kelakon, wiji iki kudu pisanan kapapar Frost lan kadhemen.

Umume, wektu sing apik kanggo nyebarake yaiku ing awal musim semi. Ing wektu iki isih cukup kamungkinan sing Frost occasional bakal tiba. Yen kita manggon ing papan sing musim panas rada entheng, luwih becik nyebarake wiji nalika musim gugur. Kanthi cara iki kita mesthekake yen padha uga kapapar suhu kurang sadurunge mangsa germination wiwit.

Suwene suwene wiji poppy bisa tuwuh?

Pitakonan liyane sing uga cenderung narik minat kita nalika kita mikir babagan nandur sayuran yaiku suwene wektu kanggo germination. Ing kasus poppies, yen tanduran wis rampung kanthi bener lan wis ngalami frost, wektu germination biasane antarane rong lan patang minggu. Suwene bisa njupuk kanggo germinate bakal gumantung ing macem-macem lan kahanan lingkungan.

Cara nyebar wiji poppy langkah demi langkah

Ana macem-macem jinis poppies

Saiki kita ngerti kapan nyebar wiji poppy, ayo dirembug kepiye carane. Bisa diarani mangkono kembang iki ora ngidinke transplantasi banget. Mulane, luwih becik nyebar kanthi nggunakake wiji, tinimbang tuku tunas sing wis germination. Wiji poppy umum biasane bisa dituku ing toko kebon apa wae. Saiki ayo ndeleng carane nandur kanthi langkah:

  1. Pilih situs tanduran: Sebagéyan gedhé varietas poppy luwih seneng dumunung ing sinar matahari, saéngga papan sing ora ana iyub-iyub bakal apik. Kualitas lemah uga kudu digatekake. Akeh varietas kembang iki apik ing lemah sing tandus lan terrain watu, nanging liyane mbutuhake lemah sing subur. Kanggo sing terakhir, kita kudu nyumbang sawetara pupuk.
  2. Ngeculake lemah: Sawise kita milih situs kasebut, kita kudu ngeculake bumi. Kanggo nyebar wiji poppy ora perlu nggawe bolongan, mung disebar ing permukaan. Nalika nyiapake lemah, cukup ngeculake kanthi rake, ora luwih saka rong setengah sentimeter. Yen kita mbajak lemah banget, tanduran bakal angel tuwuh.
  3. Nyebar wiji: Kanthi bumi sing mentas dibusak, wektune nyebar wiji ing ndhuwur. Poppies liar ngeculake wiji lan angin nyebar kanthi apik. Dadi kita mung kudu ninggalake wong-wong mau ing ngendi dheweke tiba.
  4. Banyu: Pungkasan, kita mung kudu banyu. Cara paling apik kanggo nindakake iki yaiku simulasi udan. Penting kanggo njaga wilayah sing kita nandur poppies lembab, nanging tanpa banjir.

Care sawise nyebar

Sawise nyebar wiji poppy, penting kanggo menehi perawatan tartamtu supaya bisa tuwuh lan berkembang kanthi bener. Kaping pisanan, penting banget tipis poppies. Kanthi cara iki, kita mbantu dheweke tuwuh lan ngasilake luwih akeh kembang. Iki minangka tugas sing gampang kaya nglereni bagian ndhuwur tanduran kanthi gunting sing disinfected, supaya kita ora ngganggu oyod poppies liyane. Saben kita ndeleng tunas, kita bisa njupuk metu supaya kembang duwe papan kanggo tuwuh. Spasi sing kudu ana ing antarane saben spesimen gumantung saka macem-macem poppy. Sanajan bener iki ora penting, nanging bakal mbantu kembang lan tampilan perkebunan.

Poppies
Artikel sing gegandhengan:
Poppies: file lengkap

Aspek dhasar liyane kanggo perawatan sing bener saka poppies sawise tanduran yaiku Cut kembang nalika wiwit mekar. Kanthi cara iki kita bakal bisa njaga kembang poppies kita aktif. Mesthi, ing mangsa panas kita kudu supaya wong-wong mau mbentuk pods wiji. Yen kedadeyan kasebut, kembang tiba, nanging polong isih ana ing batang. Yen pengin, kita bisa panen wiji lan ditanam maneh ing musim sabanjure. Yen kita wis nandur poppies kanthi wiji sing bisa dipangan, bisa digunakake ing pawon.

Temenan kita ora bisa lali babagan irigasi. Iki kudu moderat yen poppies wis ditetepake. Umume varietas ora mbutuhake banyu akeh yen wis thukul sethithik. Iku luwih: Banyu sing berlebihan bisa nyebabake tuwuhing batang, menehi tampilan sing ora nyenengake. Mulane, aturan mbanyoni poppies kaya ing ngisor iki:

  • Sadurunge lan sajrone ngembang: Mbanyoni moderat lan kanthi rutin.
  • Sawise periode ngembang: Banyu mung nalika lemah wis garing.

Panganggone wiji poppy

Wiji poppy digunakake ing baking lan confectionery

Wiji poppy utamane digunakake kanggo nandur kembang luwih akeh, kanggo nggawe infus lan ing toko roti lan permen. Konsumsi kasebut sehat banget, amarga ngemot kalsium, asam lemak tak jenuh lan antioksidan. Mangkono, infus sing digawe karo wiji kasebut bisa duwe efek santai, sing mbantu ing wektu kuatir. Kajaba iku, iku nggampangake expectoration nalika kita duwe watuk utawa kadhemen.

Ing tingkat kuliner, luwih umum nggunakake wiji poppy kanggo nggawe adonan biskuit, roti, roti lan roti. Sanadyan nyata, ing Spanyol ora katon akeh, nanging ing negara Eropah liyane, kayata Jerman, akeh digunakake kanggo tujuan kasebut.

Dadi saiki sampeyan ngerti: Yen sampeyan wani nandur poppies, sampeyan bisa nggoleki resep-resep ing internet kanthi wiji sing enak iki. Nanging ati-ati, ora kabeh jinis poppies menehi wiji sing bisa ditonton.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.