Kepiye cara ngombe bonsai?

Mbanyoni bonsai alus banget

Bonsai minangka tanduran sing, sawise suwe saya kerjo (kadang puluhan taun), manungsa wis bisa menehi gaya lan keanggunan tanpa padha. Kasunyatane, angel dipercaya manawa wit kasebut sejatine wit-witan; Ora nggumunake, nalika dipikirake, tanduran gedhe lan dhuwur banget ana ing pikiran sing kayane pengin nutul langit nganggo pang-pange. Nanging bisa uga mula dheweke narik kawigatosan lan kita kepengin entuk.

Saiki, keraguan nyebabake kita wiwit wayahe mulih, sing paling penting yaiku cara ngombe bonsai. Banyu minangka elemen penting kanggo urip, nanging Sepira kerepe sampeyan kudu menehi lan jumlah apa?

Kapan ngombe bonsai?

Mbanyoni bonsai kudu disusul

Irigasi yaiku, kita ora bakal ngapusi sampeyan, tugas sing paling angel dikuasai. Ing tangan siji, yen kakehan banyu, oyot bakal bosok, nanging yen kurang banyu ... oyot bakal garing. Iki kudu ditambahake manawa bonsai tuwuh ing nampan sing umume kurang lan rada sempit, ing endi ora akeh ruang kanggo landasan. Substrat iki, yen langsung kena srengenge, bakal kelembapan kanthi cepet, saengga yen manungsa ora nggatekake bisa uga ora ana tanduran sajrone pirang-pirang jam ing tengah panas.

Apa ana sing bisa ditindakake supaya ora ngganggu? Ya, mesthine nanging ora gampang. Kanggo ngerti kapan kudu disiram penting kanggo njupuk sawetara faktor:

  • iklim: suhu, udan, asor, angin ... kabeh iki langsung mengaruhi tanduran, lan mesthine uga bonsai. Intine, sampeyan kudu ngerti yen luwih anget lan garing, frekuensi irigasi bakal luwih dhuwur tinimbang yen adhem lan lembab.
  • Lokasi: bonsai sing thukul ing njobo bakal mbutuhake mbanyoni luwih asring tinimbang ing njero omah. Iki amarga amarga ing udara terbuka, substrat mbutuhake wektu luwih sithik kanggo garing nalika kena srengenge. Ing omah, udhara meh wae ora mlaku (dibandhingake karo kedadeyan ing njaba), lan uga srengenge ora tekan landasan langsung, mula tetep lembab luwih suwe.
  • Substratum: Substrat kayata gambut utawa mulch nyerep kelembapan lan tetep luwih suwe tinimbang akadama, pumice utawa substrat mineral liyane. informasi luwih lengkap.
  • Ukuran pot: sejatine nampan bonsai ukurane kurang luwih padha, nanging kudu dingerteni manawa ukurane luwih cilik, luwih sithik substrat lan, mula saya butuh banyu.

Dadi, adhedhasar apa sing wis diandharake, kapan sampeyan kudu menehi banyu? Ya, wangsulane cekak nanging ora kalah cetha yaiku: yen prelu. Ya, aku ngerti, aku ora ngandhani apa-apa, mula aku bakal nerangake dhewe: sajrone musim panas, sampeyan kudu ngombe saben dina, sanajan kaping loro utawa telu saben dina, luwih-luwih yen sampeyan duwe ing njaba, ing srengenge, lan swasana panas banget lan garing. Ing musim salju, irigasi kasebut bakal akeh jarak, saben 4-5 dina utawa luwih. Sisa taun sampeyan kudu terus ndeleng lan mriksa asor substrat supaya ora kakehan disiram.

Kepiye cara mbanyoni bonsai?

Nalika mbanyoni bonsai, sampeyan kudu nyiyapake apa sing bakal digunakake, sing ing kasus iki minangka kaleng mbanyoni khusus kanggo bonsai (didol Kene), lan banyu udan, utawa gagal, botol kanggo konsumsi manungsa utawa tanpa jeruk nipis. Sampeyan entuk? Dadi, langkah sabanjure yaiku ngisi kamar mandhi karo banyu lan banjur adhem kabeh landhesan.

Banyu sumur ing kabeh permukaan, nganti sampeyan ndeleng metu saka bolongan pembuangan, direndhem kanthi apik. Yen sampeyan nggunakake landasan adhedhasar gambut lan banyu diarahake menyang pinggir lan ora diserep, aja ragu-ragu njupuk bonsai lan nyelehake pot utawa nampan ing cekungan banyu sawetara menit. Kanthi cara iki, landasan bakal entuk maneh kemampuan kanggo ngeculake cairan mulia sing bener.

Lan yen sampeyan duwe piring ing sangisore, elinga mbusak banyu sing luwih akeh sawise mbanyoni.

Kurang lan akeh banyu ing bonsai: kepiye carane ngrampungake masalah kasebut?

Bonsai garing kadang bisa pulih

Bonsai asring asring nemoni masalah, amarga kekurangan lan tambahan. Apa langkah sing kudu ditindakake supaya sehat maneh? Ayo dirembug:

Kakurangan irigasi

Kurang mbanyoni minangka masalah sing bisa dingerteni kanthi ndeleng bonsai. Gejala sing paling umum yaiku:

  • Tips godhong garing
  • Tiba godhong, batang lan kembang
  • Aborsi kembang
  • Substrat garing

Kanggo ngatasi, sampeyan kudu ngethok bagean sing garing nganggo gunting sing sadurunge ora diinfeksi, banjur lebokake pot utawa wadhah ing wadhah kanthi banyu sawetara menit.

Irigasi sing berlebihan

Banyu sing akeh banget umum ing bonsai, utamane ing banyu sing ditandur ing njero omah. Ayo ngerti gejala kasebut:

  • Godhong enom malih dadi coklat
  • Godhong ngisor kuning
  • Godhong tiba
  • Katon saka jamur ing oyot, batang utawa ing sisa tanduran

Mbalekake nalika nandhang banyu akeh banget ora gampang; Nanging sampeyan bisa nyoba. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Potong bagean sing kuning lan / utawa coklat nganggo gunting sing resik.
  2. Banjur copot tanduran saka nampan kanggo bungkus bal ROOT utawa roti lemah nganggo kertas pawon sing nyerep, lan tinggalake kaya sewengi.
  3. Banjur ditanem maneh ing tray bonsai lan diobati nganggo fungisida.
  4. Pungkasane, lebokake ing area sing padhang, lan aja banyu nganti sampeyan weruh manawa lemah wis garing.

Apa godhong kudu disemprot / disemprot karo banyu?

Biasane kanggo tanduran njero ruangan, lan akibate uga bonsai sing ditandur ing njero ruangan, disemprot karo banyu. Nanging ..., sanajan saben guru duwe bukune 🙂, Saka panemuku, ana prekara sing ora kudu ditindakake amarga aku mbabarake ing ngisor iki:

Ora ana ventilasi sing apik

Ora cukup kanggo nyegah penyakit. Yen tanduran rada ringkih, spora bisa germin lan nyebabake kerusakan serius godhong ... lan mulane bisa ilang.

Risiko sesek banget

Sanajan godhong nyerep banyu liwat pori-pori ing permukaan, yen iki tetep lembab ing pungkasane bakal entek hawa lan dheweke bakal mati.

Mula, yen sampeyan manggon ing omah sing asor asor, luwih apik yen sampeyan tuku pelembab utawa nyelehake gelas kanthi banyu, supaya sampeyan ngerti yen asor dhuwur ing cedhak nanging tanpa nyebabake masalah.

Bonsai njobo butuh banyu sing luwih kerep dibandhingake karo bonsai ing njero ruangan

Gambar - Flickr / jacinta lluch valero

Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.