Cara prune anggrek

pruning pruning sawetara anggrek putih

Anggrek minangka salah sawijining tanduran sing, wiwit dadi modis, terus ana ing omah-omah para pecinta ijo. Nanging iki ora langgeng, lan sampeyan kudu sinau carane prune anggrek supaya tetep sehat. Sampeyan ngerti carane nindakake?

Yen sampeyan wis diwenehi anggrek, utawa Sampeyan wis suwe lan wiwit lancar, mbok menawa sing dibutuhake yaiku pruning sethithik nanging kepiye carane? Kita nerangake kanggo sampeyan ing ngisor iki.

Nalika prune anggrek

Anggrek ditanem ing musim semi

Sadurunge sinau babagan cara prune anggrek, sampeyan kudu ngerti wektu sing tepat kanggo nindakake, amarga ora mesthi ana ing wektu tartamtu, nanging anggrek sampeyan bakal menehi pitutur marang kowe.

Kaya sing sampeyan ngerteni, kembang kang mbalang iku ora langgeng; Dheweke duwe wektu. Nanging, gumantung saka tanduran, iki bisa luwih dhuwur utawa luwih murah. Ing tembung liya, bisa tahan nganti pirang-pirang minggu utawa malah setahun tanpa kelangan semangat.

Mulane, pruning bakal gumantung banget marang tanduran. Mung yen sampeyan ndeleng manawa batang saka kembang kasebut wiwit ilang godhong lan dadi kuning, wektu kanggo prune.

Nanging, ati-ati, ora ateges sampeyan bisa nindakake kanthi lengkap. Lan iku, kadhangkala, bisa uga kedadeyan yen batang kasebut duwe tunas liyane lan tegese, saka sing padha, bisa mekar maneh ing kana. Dadi sampeyan duwe rong kahanan:

  • Batang dadi kuning rampung. Ing kasus iki, iku wektu kanggo Cut kabeh rod.
  • Sing stem dadi kuning ing salah siji bagéan. Yèn mangkono, lan liyane isih ijo lan malah aktif, sampeyan bisa milih kanggo Cut bagean mati lan ndeleng apa iku terus.

Cara pruning anggrek langkah demi langkah

Siklus anggrek

Saiki kita bakal pirembagan babagan carane pruning orkid. Bener, ora ana misteri, nanging iku penting kanggo nindakake iku uga supaya ing taun sabanjuré blooms maneh karo pasukan (lan sing paling penting supaya ora dadi lemah utawa dadi fokus penyakit).

Siapke alat

Langkah pisanan kanggo pruning anggrek, uga tanduran apa wae sing kudu dipotong, yaiku duwe alat sing pas. Ing kasus iki, amarga iki minangka tanduran cilik lan batange ora angel banget, karo gunting pruning bakal luwih saka cukup.

Ya, priksa sterilize wong. Koyone konyol, nanging yen sampeyan nggunakake reged, utawa yen sampeyan wis ngethok tanduran liya, penyakit bisa ditularake. Kanggo menehi ide, sampeyan ora bakal kelet karo jarum wong liya, ta? Inggih, ing kasus tetanduran iku padha.

Kanggo sterilisasi, cukup nganggo kain nganggo alkohol. Mbukak liwat glathi (loro-lorone) lan malah nangani.

Sampeyan uga kudu priksa manawa ing gunting dipotong kanthi apik, amarga sing paling ora trep kanggo sampeyan yaiku nggawe potongan sing reged, yaiku, ora dipotong kanthi apik, sampeyan kudu nandheske tanduran kasebut supaya bisa ngethok batang utawa godhong kasebut.

Kanthi gunting pruning siap, unsur liyane sing Disaranake sampeyan duwe bubuk kayu manis cilik ing tangan. Kayu manis pawon, ya.

Iki minangka unsur sing nutupi potongan lan tatu tanduran kanthi apik, nyegah penyakit sing ngrusak kesehatane. Mulane, yen sampeyan ngethok, yen ditambahake sethithik ora bakal lara; kosok baline.

Minangka aksesoris, kita bisa menehi rekomendasi duwe wadhah gedhe kanggo nggarap tanduran lan yen sampeyan nyelehake barang saka lemah, aja nganti nyebar ing omah. Uga lemah anggrek lan pot anyar yen sampeyan wis rusak utawa ora bener maneh.

Prune godhong kuning

Kita miwiti ing sisih ngisor, yaiku, ing endi anggrek duwe godhong. Sing paling normal, umume, iki tetep ijo kabeh taun. Nanging bisa uga ana sing dadi kuning. Biasane, yen kedadeyan kasebut amarga kita wis adoh banget karo irigasi; nanging uga bisa kedadeyan amarga tanduran wiwit hibernate utawa amarga ora cukup nutrisi.

Apa wae, sing pertama yaiku ngethok lembaran kasebut. Padha ora ono gunane kanggo sampeyan, lan padha nyolong energi saka sampeyan.

Kadhangkala orkid kudu dipotong

Prune batang garing

Saiki kita fokus ing bagean batang, utawa rod. Ana anggrek sing mung siji, liyane loro, liyane telu ... Sampeyan kudu mriksa saben wong kanthi kapisah amarga ora kabeh layu bebarengan, nanging padha pindhah kanthi langkah (lan sawetara malah bisa maintained liwat wektu).

Yen sampeyan ndeleng yen wis garing, potong saka simpul katelu. Ngitung saka ngendi? Inggih, saka dhasar. Cut saka ing kono.

Ora ateges kita bakal ninggalake cara kasebut, nanging potongan pisanan diwenehake ing kana supaya anggrek kurang nandhang sangsara.

Saiki sampeyan kudu ndeleng carane gagang saka basa menyang simpul katelu. Yen garing, utawa wis garing, sampeyan bisa motong ing dasar tanpa masalah. Nanging yen isih ijo lan konsisten, sijine kayu manis sethitik ing potong sing wis diwenehi lan supaya iku. Ana sawetara wektu yen anggrek thukul maneh ing kono.

Copot tanduran saka pot

Iki minangka perkara sing ditindakake dening akeh wong, nanging minangka bagean saka pruning anggrek. Dumadi ing copot tanduran saka pot, copot lemah sing ana lan priksa oyod. Dadi? Inggih, amarga langkah sabanjure kanggo Cut kabeh sing katon ireng, garing utawa bosok.

Iki minangka pruning sanitasi lan cukup ngepenakke kanggo tanduran, supaya aja kaget yen dadi rada kasar.

Nandur maneh ing lemah anyar

Sawise sampeyan rampung karo werna, pruning kaya mengkono bakal rampung lan sampeyan mung bakal iku tetep kanggo sijine maneh ing pot (utawa ing anyar sing luwih gedhe) lan isi karo lemah anggrek anyar (supaya nutrisi luwih apik).

Iki uga minangka bagean sing paling rumit amarga sampeyan kudu nulungi dhewe nganggo tongkat utawa padha supaya lemah bisa tekan kabeh pojok tanpa ngrusak oyod tanduran kasebut (lan ora ana bolongan sing isih ana).

Apa sampeyan ngerti carane prune anggrek? Saiki giliran sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.