Cara prune geranium

Kembang geranium

ing geranium Tanduran hiasan banget lan gampang dirawat; Dadi salah sawijining sing paling disaranake kanggo pamula, amarga mung kudu ana ing area sing akeh cahya, lan mbanyoni kanthi rutin, supaya substrat isih banjir suwe banget.

Nanging saliyane iku, disaranake uga ora ngethok batang, amarga yen ora bakal saya gedhe. Temokake kapan lan carane prune geranium

Kapan geranium dipotong?

Geranium inggris

Tanduran iki dipangkas ing musim gugur, sanajan sampeyan urip ing iklim nalika musim salju tuwuh, luwih becik nunggu musim semi. Geranium ora nolak hawa adhem, mula yen dipotong sawise musim panas, bisa uga ora cukup wektu kanggo pulih, lan nalika suhu mudhun ing ngisor 0ºC, bakal nyebabake godhong sing rusak. Amarga iku, penting yen ing wulan adhem dijaga ing njero omah.

Saliyane, yen sampeyan urip ing iklim sing entheng, sanajan ana frosts entheng (mudhun nganti -2ºC) lan ora suwe, sampeyan bakal bisa ndeleng, sanajan lan sawise motong, bakal terus saya gedhe, ya, luwih alon.

Cara prune geranium

Geranium kanthi kembang abang

Pruning bakal nggawe tanduran katon luwih kompak, lan kembang luwih akeh. Nyatane, nalika sampeyan ngethok cabang, utawa motong, sing sampeyan lakoni yaiku "meksa" supaya tuwuh cabang sing luwih murah, mula asil pungkasane bisa nggumunake. Kanggo nggayuh iki, sampeyan kudu:

  • Mirsani tanduran saka sudhut sing beda, lan mutusake apa bentuk sing pengin sampeyan wenehi: dibunderaké, oval, utawa ditinggalake minangka tanduran gantung ing kasus geranium ivy.
  • Banjur sampeyan kudu motong utawa motong cabang sing isih ana, lan uga mbusak sing katon ringkih utawa lara.
  • Bukak kembang sing layu. Iki ngalangi geranium supaya ora katon ala, lan uga ngrangsang tunas kembang anyar.

Lan yen sampeyan pengin duwe geranium anyar, potong sawetara cabang nganti cedhak karo batang utama, lan tanduran ing pot nganggo gambut ireng dicampur karo 20% perlite. Dheweke bakal nggunakake paling siji utawa rong minggu.

Apa sampeyan ngerteni menarik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gian ngandika

    Aku maca laporan, matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan 🙂

  2.   KATHY RIOS GARNICA ngandika

    Pandhuan sing diwenehake ing kaca iki migunani banget kanggo aku. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng maca, Kathy 🙂

  3.   Juanita ngandika

    Cabang sing dawa tuwuh kanggo aku, aku wis ndeleng ing pot kembang kanthi cabang sing cendhak lan kembang banget, aku bakal nuruti pituturmu, saiki aku bakal prune dipotong.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Juanita.

      Ya, supaya ora kedadeyan, kudu nyuda gagange sithik.
      Ayo goleki manawa ngasilake luwih akeh kembang ing musim semi 🙂

      Greetings.

  4.   Susana ngandika

    Artikel sing apik banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun sanget, Susana.