Cara prune maple Jepang

Pruning maple Jepang ditindakake ing mangsa adhem

Maple Jepang minangka wit utawa semak sing populer ing kebon. Godhonge menehi sentuhan oriental sing disenengi banget, lan Kajaba iku, dheweke ora butuh ati-ati, sanajan sejatine yen iklim luwih panas tinimbang kebutuhan, mula bakal dadi tanduran sing nuntut.

Sanajan mangkono, ora ana cara kanggo nyedhiyakake perawatan sing paling apik supaya tuwuh ing kahanan. Salah sijine yaiku motong, nanging Kapan lan carane prune maple Jepang? 

Kapan maple Jepang dipotong?

Maple Jepang butuh pruning biasa

Gambar - Wikimedia / Rüdiger Wölk

El maple jepang Iki minangka tanduran iklim gunung sing sedheng. Manggon ing wilayah sing umume musim panas, lan ing musim adhem mongso adhem, nutupi malang karo salju. Kanthi kahanan kasebut, apa sing ditindakake wit tuwuh ing musim semi lan musim panas, kanggo mlebu musim gugur lan musim salju nalika istirahat.

Kanggo alasan iki, wektu pruning wis pungkasan mangsa salju, nalika tunas arep tangi (yaiku, nambah ukuran, "bengkak"). Mangkono, luka sing bakal kita alami bakal cepet, amarga nalika tanduran tuwuh maneh, getah bakal nyebar liwat cabang kanthi luwih cepet.

Kepiye cara prune maple Jepang?

Kanggo nyemprotake maple Jepang, luwih dhisik sampeyan kudu ngerti manawa tanduran sing dimaksud kudu sehat, utawa paling ora cukup kuwat kanggo nahan pruning kasebut. Sampeyan kudu mikir manawa saben potongan sing digawe, maple Jepang bakal nggunakake energi kanggo nutup tatu kasebut, lan yen bisa nandhang lara sing kuwat, kita bakal menehi resiko yen ora bisa ngatasi.

Uga, penting nggunakake alat pruning sing tepat, lan kita ngresiki nganggo banyu lan sabun piring sadurunge lan sawise digunakake. Ing ngisor iki:

  • Gunting omah (kayata pawon, kayata) kanggo cabang ijo kanthi kandhel 0,5 sentimeter utawa kurang. Tuku ing kene.
  • Gunting anvil kanggo cabang ijo sing kandel udakara 1 sentimeter. Didol Kene.
  • gergaji tangan kanggo kayu kanthi kekandelan 2 sentimeter utawa luwih. Sampeyan bisa tuku saka Link iki.

Pruning maple Jepang sing ditandur minangka wit utawa semak

Pruning maple Jepang luwih gampang dibandhingake. Tututi langkah demi langkah iki kanggo entuk tanduran sing subur kanthi godhong-godhongan sing apik:

  1. Copot kabeh cabang sing wis mati, yaiku sing ora ana tunas tunas.
  2. Temtokake bentuk sing dikarepake kanggo maple sampeyan: yen sampeyan seneng tuwuh kaya wit sing dhuwur, copot cabang-cabang sing asor lan ngresiki batang; Kosok baline, yen sampeyan seneng tuwuh luwih akeh kaya grumbulan, kudu ngedhunake dhuwure pandhuan utawa cabang utama 5cm kanggo meksa njupuk cabang ngisor. Suwe-suwe, lan saya gedhe, sampeyan mung kudu milih cabang sing bakal dadi bagian saka desain maple sampeyan.
  3. Pungkasane, isih mung kanggo nambah sisa pruning ing tumpukan kompos.

Aja lali gunting disinfeksi utawa gergaji kanthi sawetara tetes alkohol apotek sadurunge lan sawise nggarap tanduran. Kanthi cara iki, sampeyan bakal mesthekake ora bisa diserang jamur utawa penyusup liyane.

Pruning bonsai maple Jepang

Bonsai maple Jepang kudu dipotong nalika musim salju

Gambar - Wikimedia / Cliff saka Arlington, Virginia, AS

Yen sampeyan duwe jepang maple bonsai, mula sampeyan kudu ngerti yen tujuan pruning yaiku supaya tetep nganggo gaya sing wis ditemtokake. Mula, perkara pertama sing kudu sampeyan lakoni yaiku milih bentuk sing dikarepake.

Luwih becik ndeleng batang, ndeleng bentuk apa, lan cara nyebarake cabang. Pancen luwih gampang nggarap wit minangka bonsai nalika ngurmati pangembangane, tinimbang nyoba ngganti.

Sawise sampeyan milih gaya, sampeyan mung kudu pruning kanggo menehi. Nanging sampeyan kudu eling yen dianggep bonsai sejati, sawetara taun kudu kliwat, sajrone kudu dirawat lan dipotong supaya diwasa.

Pramila pemotongan utawa bibit sing anyar wis bosok dudu bonsai sanajan ditandur ing nampan bonsai. Mesthi wae bisa, nanging mung yen, kaya sing wis diandharake, pruning wis bisa digunakake pirang-pirang taun.

Artikel sing gegandhengan:
Apa sing diarani Bonsai lan apa ora?

Langkah demi langkah

Langkah-langkah umum kanggo ngetutake yaiku:

  1. Ing mangsa adhem, kita kudu mbusak cabang sing intersect, uga sing katon lara utawa rusak. Yen sampeyan duwe ngisep, yaiku tunas sing tunas saka sisih ngisor batang, dheweke uga kudu dicopot.
  2. Sajrone taun, cabang-cabang kasebut kudu dipotong. Iki ditindakake kanthi rong tujuan: siji, kanggo gaya; lan loro, kanggo cabang liyane. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu tuwuh papat utawa enem pasang godhong, lan copot 2-3 pasang.
  3. Pungkasane, sampeyan kudu ngetrapake pasta obat ing tatu supaya luwih mari.
Maple Jepang bisa dipotong nanging ora drastis

Gambar - Wikimedia / Joe Mabel

Maple Jepang, sing jeneng ilmiah kasebut Acer palmatum, yaiku wit-witan sing asale saka Asia Wétan. Nduweni tingkat tuwuhing sing cukup cepet yen kahanan saya pas, lan regane hias, kaya sing sampeyan kenal, dhuwur banget.

Godhong kurma sing asri, kanthi warna wiwit ijo nganti abang, liwat jeruk, dekorasi omah kanthi cara sing luar biasa. Penyayang saka lemah lan banyu sing asem, disaranake supaya tetep ing papan sing peteng supaya ora rusak, luwih-luwih yen sampeyan urip ing iklim sing panas banget.

Nanging supaya sehat, luwih becik dipotong, muga-muga sampeyan bisa migunani babagan artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   perrotta nelida ngandika

    laporan sing jelas banget. matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We seneng yen bisa digunakake kanggo sampeyan, Dog.

  2.   Ana Belen ngandika

    Mupangat sanget matur nuwun..saya wis luwih cetha..kita bakal weruh kepiye..Matur suwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Aku seneng banget migunani kanggo sampeyan 🙂. Kabeh sing paling apik.

  3.   M.jose capilla ngandika

    Buenos dias.
    Setahun kepungkur aku nanem maple Jepang pertama. Ing wektu iki, cabang wis tuwuh munggah ora seimbang saka arsitektur wit liyane. Aku wedi ngethok, yen ngrusak tuwuh. Nanging rupane ahira pancen wis bubar. Apa sampeyan bisa motong supaya cocog karo liyane?
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kawigatosan.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo M. Jose.
      Ya, sampeyan bisa nindakake tanpa masalah. Ora bakal mengaruhi tuwuhing awak 🙂. Ing kasus apa wae, lebokake tempel tamba yen cabang kasebut ana ing kayu; yen durung lignified iku ora perlu banget.
      A Salam.

  4.   Pumuki ngandika

    Halo Monica
    Aku duwe maple 3m sing cabang paling garing dadi garing, apa luwih becik dipotong sanajan musim panas?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Pumuki.
      Ora, aku ora nyaranake. Luwih becik ngenteni musim gugur.

      Banyu nganggo wesi chelated, sing bakal mbantu.

      A Salam.

      1.    karem ngandika

        Halo, aku pengin konsultasi karo acerku utawa ora menehi asil. Aku seneng ngirim foto supaya sampeyan bisa nulungi njupuk maneh.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Hai Karem.

          Mesthi, sampeyan bisa ngirim gambar maple menyang contacto@jardineriaon.com

          Salam 🙂

  5.   Claudia ngandika

    Matur nuwun informasi sing migunani banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We seneng yen wis migunani kanggo sampeyan 🙂