Carane prune wit almond

pruning almond

Senajan wit almond wis garing lan ora mbutuhake perawatan sing akeh, nanging perlu perawatan yen kita pengin supaya bisa ngasilake woh sing cukup. Iku kabeh babagan pruning. Ana akeh teknik kanggo sinau carane prune wit almond apa sing bakal nggawe wit kita menehi kita akeh almonds. Ana macem-macem cara kanggo nutupi pruning iki gumantung ing wektu taun lan umur wit.

Mulane, ing artikel iki, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane prune wit almond lan aspek apa sing kudu digatekake.

Karakteristik utama

manajemen wit almond

Kita ngerti manawa saben jinis wit duwe ciri khusus, lan kita kudu nganggep supaya bisa ngoptimalake produksi woh. Kahanan kasebut ndadekake wit almond dadi spesies wit sing ngasilake dhuwur ing Spanyol, lan para ahli budidaya lan pruning wis nyempurnakake teknik kanggo ningkatake panenan. Ngerti kapan prune wit almond penting sajrone proses ngembang almond. Gumantung ing jinis pruning, wektu pruning lan pilihan wektu pruning, produksi bisa luwih optimized lan wit sehat sugih ing almonds bisa katon.

Pruning perlu ing kabeh kasus amarga ora mung perlu saka sudut pandang produktif, nanging uga kegiatan sing bermanfaat kanggo kesehatan wit kasebut. Peningkatan kualitas lan kuantitas produksi minangka akibat langsung saka kondisi wit almond sing apik. Kita bakal weruh apa macem-macem jinis pruning sing diduweni wit almond.

Kapan wit almond dipotong

carane prune wit almond

Kaping pisanan, kudu dijlentrehake manawa ana sawetara jinis pruning wit almond, sanajan kasunyatane kedadeyan ing wit almond lan ing pirang-pirang wit woh. Ing tangan siji, tatanan pruning, ing tangan liyane, asil pruning, lan pungkasanipun pemugaran saka pruning. Kabeh iki kudu ditindakake sajrone wektu dormant wit, yaiku nalika musim dingin diwiwiti, nanging kita bakal aplikasi siji utawa liyane jinis pruning miturut umur lan negara wit.

Kita ngerti manawa saben jinis wit duwe ciri khusus, lan kita kudu ngetrapake karakteristik kasebut kanggo ngoptimalake panggunaan produksi woh. Kahanan kasebut ndadekake wit almond dadi spesies wit sing ngasilake dhuwur ing Spanyol, lan para ahli budidaya lan pruning wis nyempurnakake teknik kanggo ningkatake panenan. Ngerti kapan prune wit almond penting sajrone proses ngembang almond. Gumantung ing jinis pruning, wektu pruning lan pilihan wektu pruning, produksi bisa luwih optimized lan wit sehat sugih ing almonds bisa katon.

Pruning perlu ing kabeh kasus amarga ora mung perlu saka sudut pandang produktif, nanging uga kegiatan sing bermanfaat kanggo kesehatan wit kasebut. Peningkatan kualitas lan kuantitas produksi minangka akibat langsung saka kondisi wit almond sing apik. Kita bakal weruh apa macem-macem jinis pruning sing diduweni wit almond.

Carane prune wit almond

carane prune wit almond

Kaya sing wis kasebut sadurunge, ana macem-macem cara kanggo sinau babagan prune wit almond amarga ana macem-macem jinis pruning. Kabeh padha duwe kabutuhan wit almond sing beda miturut wektu taun lan ukurane. Aku uga kudu nyathet umur wit kanggo ngerti apa jinis pruning sing luwih menarik kanggo ditrapake.

Ayo ndeleng apa jinis pruning utama sing ana kanggo wit almond:

Pruning formasi

Iki ditindakake nalika wit isih enom lan sampeyan pengin njupuk wangun tartamtu kanggo tuwuh kanthi cara sing seimbang. Thanks kanggo pruning iki, almond bisa dipanen luwih gampang. Supaya pendekatan iki sukses, wutah kudu dikontrol kanthi apik ing taun-taun awal. Jinis pruning iki kurang luwih perlu sajrone 4 musim pisanan kanggo mbantu wit duwe struktur sing konsisten lan cabang sing sehat.

Pruning buah

Sawise 4 musim pisanan wis liwati, wit kudu ganti. Saben taun, cangkir nyedhot lan ekstensi kudu dicopot, lan cabang sing mati utawa rapuh dicopot supaya cabang sing isih sehat bisa terus tuwuh minangka energi. Care kudu dijupuk kanggo njaga imbangan kabeh wit. Tujuan utama yaiku bisa nambah produktivitas lan cabang ora kena pengaruh. Iku cabang sing nyoba kanggo mulihake kekuatan kanggo wit apricot. Kita ngerti manawa wit apricot ilang kekuwatan lan umur cabang. Kanthi nerusake pruning, upaya ditindakake kanggo miwiti maneh siklus produksi lan nambah produksi almond sing berkualitas.

Pruning peremajaan

Jinis pruning iki digunakake luwih kanggo wit sing lara utawa sehat sing wis ing tahap senescence. Yen pang-pange wit-witane kandel banget lan wis tiba, pruning sing agresif banget kudu ditindakake. Masalah karo pruning agresif iki yaiku wit pungkasane bisa mati.

Pruning ing ijo

Mung ana siji pangecualian kanggo kasunyatan manawa sampeyan kudu nindakake pruning wit almond. Mangsa pruning kanggo wit apricot tansah ing mangsa, lan wit ing negara liyane, nanging Sawise pruning pisanan kita kudu nindakake pruning ijo ing mangsa panas pisanan. Sing diarani pruning ijo minangka pruning sing nyoba mbusak cangkir lan cabang nyedhot sing ora dikarepake kanthi arah sing ora dikarepake kanthi cepet amarga bakal tuwuh kanthi cepet.

Wit almond minangka wit woh-wohan sing bakal tuwuh maneh nalika suhu wiwit munggah ing ndhuwur 15ºC. Minangka spesies sing sensitif banget marang kadhemen - mung ndhukung nganti -5ºC - yen kita pengin entuk panen sing apik, penting banget kanggo tuwuh ing wilayah sing ora ana frosts sing kuwat.

Pruning minangka pakaryan sing ngrusak tanduran, ora sia-sia, sing ditindakake mung ngethok cabang. Sawise rampung, wit kudu nggunakake energi kanggo pulih, apa mung bisa ditindakake yen sampeyan sehat lan kahanan sing tuwuh kanthi bener. Kanggo kabeh alasan kasebut, dianjurake kanggo prune wit apricot ing awal musim gugur utawa pungkasan mangsa / awal musim semi.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara prune wit almond.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.