Cara mulihake tanduran beku

Tanduran beku

Kadhemen lan, ing ndhuwur kabeh, frost bisa nyebabake kerusakan gedhe ing tanduran sing paling sensitif, nganti godhonge bisa diobong. Yen kedadeyan kasebut, sayangé, biasane kabeh bosok kabeh bagean: cabang, batang lan oyot.

Apa ana sing bisa ditindakake kanggo ngindhari? Ya mesthine, nanging kita kudu tumindak sanalika bisa. Dadi, ayo ngerti cara mulihake tanduran beku.

Temtokake gejala kadhemen ing tanduran sampeyan

Echeveria 'Curly Locks' kanthi bintik-bintik abang ing godhong saka adhem.

Echeveria 'Curly Locks' kanthi bintik-bintik abang ing godhong saka adhem.

Kanggo ngerti manawa tanduran wis beku, sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku ngenali. Kita kudu ngamati piye kabare sawise sawetara dina adhem. Kadhangkala bakal cukup yen duwe wayah sing ora apik ing wayah wengi, dadi sesuk katon ora enak, nanging bisa kedadeyan, utamane ing telapak tangan- yen kerusakan ora ditampilake nganti cuaca apik bali.

Apa gejala sing adhem kasebut? Pokoke ing ngisor iki:

  • Katon bintik-bintik kuning ing godhong (ana ing Cycas bubar tuku), utawa kemerahan.
  • Kaktus lan succulents dadi abang.
  • Godhong garing, duwe bintik coklat sing dadi ireng dadi ireng.

Apa sing bisa ditindakake supaya bisa bali?

Griya ijo

Sawise ngerti gejala kadhemen ing tanduran, kita kudu miwiti nindakake sawetara perkara supaya bisa pulih sanalika bisa. A) Ya, Kanthi gunting sing sadurunge disinfeksi karo alkohol apotek, kita kudu nyuda kabeh bagean sing kena pengaruh. Tanduran kaktus lan succulent mung bakal diobati yen empuk, mula kita bakal terus ngobati kesehatane nganggo piso sing sadurunge ora kena infeksi, lan lara nganti suwene seminggu banjur ditandur ing pot kanthi landasan pasir ( kayata pumice).

Kita uga kudu nindakake yaiku nglindhungi tanduran, ing njero omah ing ruangan sing akeh cahya metu saka njaba, ing njero omah kaca utawa nganggo bungkus termal luwih dhisik banjur nganggo plastik transparan. Ing saubenging log, kita bisa sijine a padhang godhong utawa kulit kayu supaya oyodane bisa luwih tahan karo kahanane. Kanthi cara iki, yen ana frost maneh, dheweke bakal meh ora weruh.

Pungkasane Apike banget supaya kita ngobati fungisida. Jamur minangka mikroorganisme sing ora bakal ragu-ragu nginfeksi tanduran sing ringkih. Nanging yen dianggep nganggo produk iki, kita bakal tenang.

Kanthi tips kasebut, tanduran mesthi bakal maju.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.