Kepiye cara mangan tanduran

Kanggo ngerti carane feed tanduran, sampeyan kudu ngerti fotosintesis

Akeh wong sing wis ngerti tanduran ambegan lan ngombe, nanging yen makhluk kasebut kudune mangan uga? Kepiye cara mangan tanduran? Iki minangka pitakon sing ditakoni akeh wong lan sing tenan duwe wangsulan sing gampang banget.

Kanggo njlentrehake keraguan babagan nutrisi tanduran, kita bakal ngrembug babagan sawetara lan nerangake kepiye panganan lan nutrisi tanduran.

Informasi babagan tanduran

Tanduran feed liwat fotosintesis

Sadurunge nerangake kepiye cara menehi tanduran, kita kudu ngerti lan ngerti sawetara aspek kasebut. Iki minangka organisme urip sing, kaya kita, digawe saka macem-macem sel kompleks. Dene panganan, dheweke ngasilake dhewe liwat fotosintesis. Tanduran minangka bagean saka kerajaan Plantae sing kalebu grumbul, wit, pakis, suket, ganggang ijo, lan lumut.

Cabang ilmiah sing nyinaoni tanduran diarani botani lan saiki wis ngidentifikasi luwih saka 350 ewu spesies tanduran sing beda. Sanajan umume sayuran tuwuh ing lemah kanthi oyot ing ngisor lan batang ing ndhuwur, ana sawetara tanduran sing ngambang ing banyu.

Bagéan saka tanduran

Kaya manungsa utawa kewan, tanduran arupa bagean sing beda-beda sing memenuhi fungsi tartamtu. Kita bakal menehi komentar babagan ing ngisor iki:

  • ROOT: Biasane, oyot tuwuh ing ngisor lemah lan ndhukung tanduran. Mula, bisa dibandhingake karo sikil kita. Kajaba nyedhiyakake stabilitas, oyot bisa nyedhot banyu lan mineral saka bumi. Sawetara tanduran malah bisa nyimpen panganan.
  • Gagang: Nututi oyot yaiku batang. Minangka struktur utama tanduran sing ndhukung godhong lan kembang. Kajaba iku, duwe jaringan pembuluh darah sing fungsine kanggo nyimpen lan ngeterake banyu lan panganan ing saindenging tanduran.
  • Lembar: Bagéyan saka tanduran sing tanggung jawab kanggo fotosintesis yaiku godhong. Liwat proses iki, tanduran bakal nyedhot energi saka sinar srengenge lan banjur ngasilake panganan dhewe.
  • Kembang: Ana akeh tanduran sing duwe kembang, nanging ora kabeh. Ing bagean sayur iki, produksi wiji ditindakake.

Kepiye cara menehi tanduran lan apa sing diarani proses kasebut?

Godhong ngasilake panganan sayuran

Proses sing nerangake kepiye panganan minangka fotosintesis sing misuwur. Supaya tanduran bisa urip, butuh karbon dioksida, sinar srengenge, banyu, lan mineral. Kanthi unsur kasebut bisa ngasilake panganan dhewe nganggo fotosintesis.

Nalika ngomong babagan bijaksana mentah, kita ngrujuk campuran banyu karo uyah mineral. Iki diangkut nganggo batang menyang godhong supaya tanduran bisa ngasilake panganan. Sawise bijak mentah tekan godhong, dicampur karo karbon dioksida sing diserep godhong saka udhara lan dadi wong sing diarani olahan. Iki minangka panganan pungkasan kanggo tanduran.

Artikel sing gegandhengan:
Transpirasi tanduran

Mula kita bisa ujar manawa godhong kasebut minangka pabrik panganan cilik kanggo sayuran. Dheweke ana kanthi macem-macem warna, ukuran lan bentuk, nanging sanajan beda aspek, Dheweke mesthi dadi organ sing tanggung jawab kanggo ngasilake getah sing rumit. Yen wis digawe tanduran panganan iki, banjur diangkut menyang bagean liya tanduran, kayata oyot lan batang.

Kepiye cara panganan nalika wengi?

Yen wengi, tanduran ora bisa fotosintesis maneh, amarga mbutuhake sinar srengenge. Nanging, sayuran tetep panganan sanajan ing wayah paling peteng. Kanggo iku padha pati pati dadi gula dhasar. Kanthi mekaten, tanduran saged urip lan terus tuwuh. Mekanisme iki ditemokake dening peneliti ing John Innes Center (JIC) lan nerangake carane godhong sayuran bisa ngowahi jutaan ton pati dadi gula saben wengi sawise wengi.

Artikel sing gegandhengan:
Apa fase fotosintesis sing peteng?

Nanging saka endi asale pati kasebut? Kajaba ngasilake gula liwat karbon dioksida, aspek fotosintesis liyane sing kudu disorot yaiku uga nggawe pati. Tanduran nyimpen pati iki sementara ing godhong sedina muput. Sawise srengenge sirna lan ora bisa fotosintesis maneh, mula ganti pati dadi gula.

Apa gizi ing sayuran?

Tanduran panganan macem-macem nutrisi

Saiki yen wis ngerti kepiye cara menehi tanduran, mula ora bakal ngomong sethithik babagan gizi. Sing paling penting kanggo tanduran yaiku kabeh nitrogen, fosfor lan kalium. Nanging, dheweke uga butuh elemen tilak lan mikronutrien. Sabanjure kita bakal ngobrol babagan sumber utama kanggo entuk nutrisi tanduran:

  • Cadangan lemah alami: Saben jinis lemah ngemot nutrisi lan mikronutrien penting kanggo tanduran. Jumlahe gumantung karo jinis lemah lan musim sing ana ing endi.
  • Pupuk mineral: Umume, pupuk digawe kanthi bentuk padhet utawa cair lan ngemot level nutrisi tanduran sing luwih dhuwur lan luwih konsentrasi tinimbang sumber organik.
  • Sumber organik: Sumber organik kalebu getih, slime, pupuk kandhang, panganan balung, lumpur limbah, lan pupuk organik. Iki bisa nambah penylametan banyu ing lemah lan kahanan fisik.
  • Tangki udara: Biasane gas amonia utawa larut ing udan, nitrat saka udan, garam, klorin saka embun, lan belerang saka udan asam.
  • Banyu: Banyu nyedhiyakake unsur nutrisi penting kanthi alami utawa liwat pupuk sing wis dilebokake ing banyu irigasi.

Loro saka nyantikake lingkungan sing ana ing sekitar kita lan nglayani kita lan kewan minangka panganan, tanduran uga tanggung jawab nyedhot gas beracun, kayata karbon dioksida, lan ngasilake oksigen sing dibutuhake kanggo urip. Amarga iku, penting kanggo ngrawat sayuran kanggo njaga ekosistem sing hebat yaiku planet bumi kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.