Kepiye cara tuwuh bawang bombay?

Bawang

Bawang minangka salah sawijining tanduran sing ora bisa ilang ing kebon apa wae. Ora mung amarga prelu banget ing pawon, nanging uga seneng banget tuwuh, kanthi nyebar wiji utawa nandur bohlam.

Dadi yen sampeyan pengin ngerti cara nandur bawang, aja nganti lali kesempatan kanggo sinau babagan topik iki.

Kepiye budidaya?

Bibit

Wiji bawang kudu dipikolehi nalika pungkasan mangsa panas, yaiku nalika ditandur. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngisi winih winih - bisa dadi pot kembang, wadhah susu, segelas yogurt, utawa liya-liyane - kanthi substrat universal sing bisa dituku ing nursery utawa saka Link iki.
  2. Sakbanjure, disiram lan wiji kasebar, ati-ati supaya ora kakehan wadhah sing padha amarga mengko yen ana masalah bakal misahake bibit. Kasunyatane, luwih becik nyelehake ora luwih saka telu ing pot diameter 10,5cm.
  3. Pungkasane, dheweke ditutupi lapisan substrat tipis lan, kanthi sprayer, banyu bakal disemprotake.

Yen ukurane gampang dimanipulasi, mula kudu ditandur ing kebon utawa ing pot sing gedhe banget, paling ora udakara 40cm.

Wangi

Cara sing luwih cepet kanggo entuk bawang yaiku tuku bolam langsung saka toko pasokan kebon ing musim semi. A) Ya, sampeyan mung kudu ing ngisor iki:

  1. Lemah dhisik disiapake: ngilangi suket lan watu liar, diratakan nganggo garu lan pasang sistem irigasi tetes.
  2. Sawise, dheweke ditandur kanthi larik, kanthi jarak 15cm saka saben bohlam lan saben baris.
  3. Pungkasane, lemah ing saubengé diperes banjur disiram.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Saiki bawang wis ditandur, kita kudu ngrawat nganti tekan wayah panen, sing bakal kita lakoni kaya ing ngisor iki:

  • Irigasi: dheweke ora butuh mbanyoni akeh, nanging luwih gampang ngindhari manawa bumi tetep garing luwih saka telung dina. Kajaba iku, sampeyan kudu mandheg mbanyoni udakara 20 dina sadurunge panen.
  • Pelanggan: menarik yen mbayar pupuk organik, kayata guano (sampeyan bisa tuku Kene). Cukup tambah lapisan sing lancip ing antarane larik lan aduk karo lemah.
  • Panen: Nalika pucuk godhong wiwit kuning, saiki bakal wayahe muter lan gulu gulune supaya kena ing lemah. Banjur, kanthi garpu, sampeyan kudu nggali bolam sithik tanpa ngrusak kulit. Sawise sawetara dina, kabeh bakal digali lan dilebokake ing lemah kanggo ngrampungake srengenge.

Bawang

Apa sampeyan ngerteni menarik?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.