Kepiye Cara Ngembang Chard

Swiss chard

La chard minangka sayuran sing akeh dikonsumsi ing saindenging jagad. Bisa digunakake ing macem-macem persiapan lan mulane iku misuwur banget.

Ing wektu tuwuh chard, sampeyan kudu ngerti manawa subur ing meh kabeh lemah, siji-sijine sing dibutuhake yaiku lahan kasebut ora bakal kebak banyu. Saliyane, yen sampeyan pengin nguntungake saka sayuran iki, sampeyan kudu lemah sing akeh nutrisi lan saluran sing apik banget. Kanggo nyebar, kudu direndhem wiji ing banyu siji utawa rong dina sadurunge transplantasi menyang lemah.

Sampeyan bisa miwiti nandur Chard Swiss 2 nganti 3 minggu sawise musim salju pungkasan, paling apik nalika musim semi, supaya bisa tuwuh ing pungkasan mangsa panas. Yen sampeyan urip ing iklim sing anget yen musim salju ora adhem banget, bisa ditandur ing pungkasan mangsa panas kanggo panen ing musim salju.

Luwih becik nyelehake tanduran iki ing papan sing kena cahya srengenge, kayata kebon utawa teras, nanging uga bisa ngidinke shade. Minangka kanggo mbanyoni, sing ideal yaiku ngombe 2 utawa 3 kali seminggu.

Yen ngomong babagan lemah, luwih becik yen tuwuh ing lemah sing jero amarga chard bisa nyelehake oyot nganti 90 cm lan mula sampeyan bisa entuk kabeh mineral sing dibutuhake. Saliyane, ing bab chard sing ditandur ing pot, oyot kanthi cepet mbungkus awake ing wadhah lan ora sithik papan kanggo duwe panen ing wadhah sing padha.

Nalika godhong chard tekan 18 cm mula kudu narik metu sing adhep-adhepan. Yen tanduran luwih gedhe, godhong lan gagang ijo ditarik.

Nalika masak chard, godhong gagang (batang) kudu digodhog kanthi kapisah, amarga beda-beda ing wayah masak. Sayuran enak iki dipangan dimasak lan diiringi daging utawa daging pitik.

Informasi luwih lengkap - Cara nandur tomat

Sumber - Taman kutha

Foto - Macrofinanzas


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.