Cara tuwuh moringa ing omah

Bibit oleifera moringa

Apa sampeyan pengin ngerti cara tuwuh kelor ing omah? Iki minangka wit tropis sing asale saka India, sing kondhang amarga kandungan vitamin (A, C, B, E lan K) lan sumber mineral, ing antarané kalsium, zat besi, fosfor lan magnesium. Kanggo kabeh iki, akeh mupangate kanggo kesehatan manungsa, amarga bisa digunakake kanggo ngobati anemia, bronkitis, penyakit jantung, diabetes, hipertensi utawa malah minangka perawatan komplementer kanggo kanker.

Lan yen sampeyan ora ngerteni, tingkat tuwuhane cukup cepet, tegese, yen kondhisi kasebut cocog lan ora ana embun-embunan, sajrone pirang-pirang taun bisa duwe wit kebon sing asri. Temokake kepiye carane supaya winih bisa germin lan berkembang.

Nalika nyebar wiji kelor?

Moringa, sing jeneng ilmiahe yaiku Moringa oleifera, yaiku wit sing tuwuh nganti 10 meter ing alas tropis ing India, sing suhue antara 22 nganti 35ºC. Mula, yaiku tanduran sing bisa ditandur ing njaba mung ing iklim sing panas; sanajan, yen frosts ringkes lan sok-sok nganti -1ºC ana ing wilayah kita, bisa uga adaptasi tanpa masalah.

Ngerti iki, kita bakal entuk wiji ing musim semi, amarga cara iki tanduran bakal paling ora 8 wulan supaya bisa tuwuh lan entuk kekuwatan nalika musim salju.

Kepiye supaya germin?

Bibit enom saka Moringa oleifera

Gambar - Godhong wangi

Yen kita pengin entuk persentase germinasi sing dhuwur, kita kudu nindakake ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, kita bakal ngenalake wiji ing segelas banyu sajrone 24 jam.
  2. Banjur, kita ngisi pot kira-kira diameter 8,5cm kanthi landasan universal sing dicampur karo 30% perlite. lan kita banyu.
  3. Saiki, kita sijine siji wiji saben pot, ing tengah, lan tutup karo lapisan 1cm saka landasan.
  4. Banjur, kita tambahake belerang utawa tembaga kanggo nyegah jamur, lan kita banyu maneh.
  5. Pungkasan, kita nyelehake pot ing njaba, kanthi srengenge sing kebak, lan kita banyu supaya substrat ora ilang lembab.

Sawise udakara sewulan, bibit pisanan bakal germin. Nanging sampeyan kudu ninggalake ing pot kasebut nganti oyot metu saka bolongan pembuangan. Yen wis kedadeyan, kita kudu pindhah menyang wadhah sing luwih gedhe utawa menyang kebon.

Tanduran sing apik! 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Lola ngandika

    Matur nuwun! Aku bakal ngenteni oyot tuwuh.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Lola.

      Ya, iku paling apik supaya sampeyan bisa ngatasi transplantasi kanthi apik.

      Greetings.

  2.   Hector Almaguer ngandika

    Dina sing apik Aku nyebar wiji kelor lan tanduranku apik banget. Aku takon: sepira gedhene kudu tuwuh supaya bisa panen godhong?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hector Hector.

      Apik banget yen sampeyan bisa ngetrapake wiji Moringa. Seneng banget, tuwuh kanthi cepet 🙂

      Babagan pitakon sampeyan, tanduran kudu paling sethithik rong-telung meter.

      Matur suwun!

  3.   Stephany ngandika

    Hello!
    Aku bakal nandur wiji kelor, aku duwe pitakon, sepira kerepe kudu kena srengenge lan sepira kerepe aku kudu nyiram?
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Stephany.

      Tanduran winih kasebut kudu dipasang ing sinar srengenge langsung wiwit dina kapisan. Lan kanggo irigasi, gumantung karo cuaca, nanging penting supaya lemah ora garing kabeh.

      Greetings.

  4.   novel ngandika

    Good morning
    Aku nandur kelor, sawise germinasi thukul kira-kira 20 cm lan godhonge wiwit kuning lan rontog. Godhong anyar tuwuh lan sanalika godhong-godhongan garing lan tiba.
    Substrat ora udan utawa garing.
    Apa sampeyan menehi saran babagan cara kanggo nguripake moringa?
    apik matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Roman.

      Aku nyaranake nambani tembaga bubuk, yaiku fungisida alami. Nalika wit isih enom banget rentan kanggo jamur.

      Sampeyan kudu banyu nalika ndeleng manawa bumi wiwit garing kanggo kabeh; tegese, ora mung saka ndhuwur. Kanggo iki, sing paling apik yaiku nggunakake meter kelembapan, sing nalika dienalake, bakal nuduhake meh langsung yen lemah udan utawa garing.

      Greetings.