Kepiye cara nyebar wiji caraway?

Wiji caraway

Caraway minangka ramuan tanduran sing wiji-bijine wis dikonsumsi kanggo sifat-sifat hebat wiwit jaman Charlemagne, sing lair ing pertengahan 700an lan tilar donya ing 814 Masehi. Wong iki seneng banget, mula dheweke njaluk sawetara lapangan sing ditandur karo tanduran liya sing migunani.

Nanging kenapa apike nyebar wiji caraway? Dadi, amarga minangka salah sawijining sekutu paling apik kanggo ningkatake kesehatan sistem pencernaan lan kanggo ngatasi gejala jiwa, tatu lan lara bakar. Dadi yen sampeyan pengin ngerti kepiye, lebokake sarung tangan sing diwiwiti.

Kapan disebar?

Tanduran carum carvi

Wiji caraway disebar, luwih becik nalika musim semi, sanajan bisa uga ditindakake ing musim gugur yen kita urip ing wilayah kanthi iklim anget kanthi frosts banget utawa ora ana frosts.

Pilihan liyane yaiku musim panas, nanging ing musim iki sampeyan kudu ngontrol irigasi amarga yen lahan kasebut bakal garing kanthi cepet, lan wiji kasebut bakal kasedhiya.

Kepiye carane disebar?

Carum carvi utawa caraway

Ing jubin

Kanggo entuk tanduran sing sehat, dianjurake supaya nyebar wiji langsung menyang lemah. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Kaping pisanan, suket, watu lan lebu liyane sing ana ing lemah bakal dicopot.
  2. Kapindho, diratakan nganggo garu lan sistem irigasi netes dipasang.
  3. Sing nomer telu, nganggo cangkul, larik udakara udakara 5cm digali, mula jarake antara 20cm.
  4. Papat, wiji kasebut diselehake supaya adoh saka siji liyane.
  5. Kalima, dheweke ditutupi rereget.
  6. Nenem lan pungkasan, disiram kanthi sadar.

Supaya lemah tetep lembab, mula bakal germinasi sajrone 2-3 minggu.

Ing pot utawa tanduran

Yen ora ana lahan sing kasedhiya utawa bakal disebar nalika musim panas utawa musim gugur, luwih becik disaranake ing wadhah sing ana bolongan got. tindakake langkah-langkah iki:

  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngisi wadhah, sing ukurane paling sethithik 20cm, kanthi medium sing tuwuh universal.
  2. Sawise, disiram kanthi sadar.
  3. Banjur, wiji kasebut kasebar, mesthekake yen rada beda.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  5. Pungkasane, disiram, wektu iki nganggo sprayer lan wadhah dilebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Mangkono, dheweke uga bakal germin ing 2-3 minggu.

Tanduran sing apik!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.