Casuarina (Casuarina equisetifolia)

Tampilan wit Casuarina equisetifolia ing habitat

Kayane katon kaya konifer, nanging sejatine ora. Ing Casuarina equisetifolia Wit iki minangka wit sing apik banget lan tahan, sing tuwuh ing lemah sing wedhi lan ora apik, lan uga bisa ngasilake kembang cilik sing hiasan banget.

Pangopènan ora rumit, sanajan sejatine kudu ditandur kanthi jarak tartamtu saka pipa lan liya-liyane supaya ora ana masalah. Apa kita ngerti?

Asal lan ciri

Casuarina equisetifolia minangka wit ijo

Punika a wit semi-ijo (sebagian ilang godhong nalika musim gugur-mangsa) sing jeneng ilmiahe Casuarina equisetifolia. Iki misuwur dikenal minangka pinus Australia, pinus Paris, wit sedhih, Filipina kepungkur, utawa casuarina jaran, lan endemik ing Australia, Malaysia, lan Polinesia.

Tekan dhuwur 25 nganti 30 meter, kanthi bantalan lurus lan batang kanthi kekandelan maksimal 50cm. Godhonge lancip, dawa, ijo warnane, lan dawane 10-20cm. Kembang kasebut unisexual, ukurane cilik lan warnane abrit-pink. Woh kasebut minangka nanas palsu globose sing isine samara diameter 5-8mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Kembang saka kasuarina equisetifolia warna abang

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake dijaga kaya ing ngisor iki:

Lokasi

Penting, ing Casuarina equisetifolia iki njaba, ing srengenge kebak. Sampeyan kudu ngerti, kajaba nandur udakara 5-6 meter saka pipa, jubin paving, lsp. Sampeyan uga kudu rada adoh - paling ora 1 utawa 2 meter - saka tanduran sing dhuwur amarga ora ngidini tuwuh tuwuh ing sangisore utawa sakiwa tengene amarga ana alelopatik.

Bumi

  • Pot kembang: medium sing tuwuh universal (sampeyan bisa entuk Kene). Nanging dudu tanduran sing bisa diombe nganti pirang-pirang taun.
  • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik.

Irigasi

Frekuensi irigasi bakal beda-beda gumantung saka wilayah lan iklim. Lan yen ana ing pot, luwih becik menehi banyu 2-3 kali seminggu nalika musim panas lan saben 6-7 dina suwene taun, nanging yen ing lemah bakal cukup kanggo nyiram kaping pindho saben minggu sajrone taun kapisan banjur saben 2-10 dina suwene taun.

Pelanggan

Wêdakakêna guano pupuk apik banget kanggo Casuarina equisetifolia.

Bubuk guano

Wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas disaranake mbayar saben wulan sewulan karo pupuk ekologis, nanging yen ana ing kebon ora prelu banget. Penting, sampeyan nggunakake pupuk cair nalika ana ing pot supaya landasan ora ilang kapasitas pembuangan.

Multiplikasi

Iku multiply dening wiji ing musim semi. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu ditindakake yaiku isi pot diameteripun 10,5cm kanthi medium universal (sampeyan bisa entuk Kene).
  2. Sawise iku, disiram kanthi tliti lan maksimal rong wiji dilebokake ing lumahing.
  3. Banjur, dheweke ditutupi lapisan substrat sing lancip, supaya ora langsung kena srengenge.
  4. Sabanjure, taburi tembaga utawa belerang supaya ora katon jamur.
  5. Pungkasane, wis disiram maneh, wektu iki nganggo sprayer, lan pot dilebokake ing njaba, kanthi teduh sebagean.

Mangkene, bakal germin ing 1-2 wulan.

Pruning

Dudu wit sing butuh pruning, amarga dhewe cenderung tuwuh cabang sing kurang utawa kurang, mula ora bakal repot yen dipasang jarak udakara 5-6 meter saka tembok utawa tembok.

Wabah lan penyakit

Ora duwe 🙂. Saiki, yen disiram akeh banget, oyot bakal bosok. Kanggo ngindhari iki, sampeyan kudu ngontrol risikone.

Rustitasitas

Tahan banget adhem lan frost nganti -9ºC. Kajaba iku, tahan angin uyah lan panas banget (40ºC) yen kasedhiya banyu.

Apa gunane?

Godhong saka Casuarina ekuisetifolia minangka kenang-kenangan kanggo pinus

Ornamental

La Casuarina equisetifolia Wit iki hiasan banget, yaiku digunakake minangka spesimen sing terisolasi lan ing kelompok. Iki uga cocog kanggo nggawe layar utawa pager sing dhuwur sing bakal njamin privasi sampeyan ing kebon.

Reboisasi

Kanggo resistensi lan adaptasi, minangka salah sawijining tanduran sing disenengi kanggo ngatasi hutan maneh sing wis ditinggal tanpa urip minangka asil saka tangane manungsa. Sanajan kanthi pribadi aku mikir manawa kanggo kasus kasebut, ideal yaiku nandur tanduran asli lan ninggali Casuarina equisetifolia kanggo kebon utawa kebon individu sing nandhang panggunaan produk beracun kimia.

Madera

Kayu digunakake kanggo gawe pager lan ngasilake areng.

Medicinal

Kulit kayu sing kandhange nduweni kandhungan tannin sing dhuwur, mula digunakake kanggo pertempuran diare.

Curiosities

Woh-wohan saka Casuarina equisetifolia duwe bentuk bunder

Iki minangka tanduran sing menarik banget, ora mung amarga kabeh sing wis diwaca, nanging uga tahan. Nanging, Apa sampeyan ora ngerti sebabe adaptif kasebut? Ya, wangsulane ana ing mycorrhizae, sing bisa ngetrapake oyot lan mbantu ndandani nitrogen, nutrisi dhasar kanggo tuwuh tanduran.

Dadi, yen sampeyan nggoleki wit sing dekoratif lan gampang dirawat, lan sampeyan duwe kebon sing amba, wenehi Casuarina equisetifolia ing urip sampeyan. Mesthi sampeyan ora bakal getun yen duwe 😉.

Muga-muga sampeyan seneng karo artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.