Catha edulis

Tampilan edhisi Catha

Gambar - Flickr / Malcolm Krama

Nalika kita biasa ndeleng jinis-jinis tanduran tartamtu, nalika kita diarani wong liya sing kita ora ngerti kadang-kadang narik minat kita. Iki mung sing bisa kedadeyan Catha edulis, wit sing cukup mbebayani yen ora dingerteni.

Dadi ayo ngindhari masalah, lan Ing ngisor iki kita bakal ngandhani apa ciri lan panggunaan sing duwe tanduran penasaran iki.

Asal lan ciri

Protagonis kita yaiku wit ijo utawa semak belukar sing jeneng ilmiahe yaiku Catha edulis, sanajan umume diarani kucing, tschat utawa miraa. Asale saka wilayah tropis ing Afrika Wétan.

Tekan ndhuwur antara 5 lan 8 meter, lan godhong 5-10cm x 1-4cm, ijo. Kembang, cilik lan kasusun saka limang kelopak putih, dikelompokake ing klompok ing antarane godhong kanthi dawane 4 nganti 8 cm. Woh kasebut minangka kapsul trivalvate oblong, kanthi 1 nganti 3 wiji ing njero.

Apa gunane?

Panganggone salah 🙂. Isine molekul psikostimulan, yaiku katul lan katonone. Nganti saiki, Catha edulis dianggep minangka salah sawijining psikostimulan sing paling ketagihan lan kuat, nanging pramila mbebayani: konsumsi qat sacara rutin ngrusak fungsi kognitif. Kanggo kabeh iki, ing Spanyol mung diwatesi didol liwat apoteker.

Nanging, lan sanajan swarane rada ironis, panggunaan minangka tanduran hias ing negara kita ora dilarang. Ing wong liya, kayata Inggris, ya, ana upaya dilarang ing taun 2006, nanging tanpa sukses. Lan ing papan asale, khusus ing pasar, didol kanthi bebas.

Godhong Catha edulis

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Minangka tanduran sing apik banget, apa ora? Nanging kita kabeh ngerti manawa kadang-kadang sing apik ... bisa larang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jairo ngandika

    Halo, ing endi bisa entuk ornamen?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Jairo.

      Kowe saka ngendi? Sampeyan bisa nemokake ing nursery tanduran online, nanging yen ora, critakake banjur bakal mbantu.

      Greetings.