Cedrus atlantica

wit kabèh saka wit atlantik

Ing klompok gymnosperma, kita nemokake klompok konifer. Dina iki kita bakal ngobrol Cedrus atlantica. Yaiku jinis konifer sing ijo lan digunakake ing taman lan kebon sing luwih gedhe. Bisa nyedhiyakake iyub-iyub sing apik lan papan sing ideal kanggo sedina karo kulawarga. Narik banget minangka spesimen dhewekan lan klompok. Sanajan tuwuh alon banget, yen dirawat kanthi bener, bisa urip atusan taun.

Ing artikel iki, kita bakal ngandhani kabeh ciri, budidaya lan perawatan saka Cedrus atlantica.

Karakteristik utama

godhong akik saka konifer

Wit cemeng iki kanthi jeneng populer cedar Atlantik, cedar perak, lan cedar Atlas. Perlu sawetara kahanan lingkungan sing luwih spesifik kanggo urip, amarga asale saka wilayah pegunungan Algeria lan Maroko. Yen bisa tuwuh ing papan sing amba, iku bisa nggayuh dhuwur ing antarane 30-40 meter. Bisa duwe batang sing kandel diametere udakara rong meter.

Minangka makutha, cenderung bentuk piramida nalika tuwuh dhewe. Bentuk iki ngelingake kerucut. Mula teka klompok konifer. Saka cabang sprout godhong akikula klasik ing klompok konifer kanthi warna ing antarane ijo lan bluish. Godhong iki bisa ukuran antara 10-25 mm lan dheweke diklompokake ing brachyblasts. Godhong iki tuwuh ing brachyblasts, yaiku asale saka godhong sing padha.

Minangka penasaran, dikira yen a Cedrus atlantica Wis ditandur kanthi artifisial wiwit wiwitan, jarum sing luwih alus tinimbang spesimen sing ditemokake ing alam. Minangka kanggo kerucut, duwe kerucut lanang lan wadon. Kerucut wanita beda karo sing lanang amarga ukurane luwih gedhe, biasane ukurane antara 9-10 sentimeter.

Migunakake saka Cedrus atlantica

potr cedrus atlantica

Kaya sing wis kasebut sadurunge, iku wit sing sampurna kanggo ruang umum awit menehi bayangan sing cukup gedhe. Tuwuh utamane kanggo tujuan dekorasi hias. Siji-sijine kekurangan sing diwenehake lan umume wong sing ora seneng yaiku tuwuh kanthi rada alon. Nanging, minangka wit sing, yen dikembangake, katon apik ing kebon lan papan umum.

Sajrone tuwuh lan tuwuh, bisa tuwuh ing pot sajrone pirang-pirang taun amarga tuwuh alon-alon. Kanthi cara iki, ditransplantasikan kanthi sethithik nalika tuwuh lan suwe saya suwe. Panganggone liyane yaiku nggunakake kayu. Ing Prancis, iki digunakake akeh amarga kayu sing apik. Lan minangka kayu sing cocog kanggo gaweyan, perabotan lan veneer.

Syarat saka Cedrus atlantica

cabang saka cedrus atlantica

Elinga yen spesimen kasebut bisa dituku ing toko, nanging sampeyan kudu ngerti ciri fisik lan ngetung ukuran sing bakal teka nalika wis diwasa. Papan sing arep ditandur ing kebon sampeyan bakal gumantung. Pojokan sing ora ana alangan lan bisa dadi papan sing sepi nalika menehi shade disaranake. Salah sawijining kesalahan sing paling umum yaiku tuku tanduran sadurunge ngerteni babagan rustine. Kita bakal ngerti apa syarat utama sing Cedrus atlantica tuwuh ing kahanan sing apik.

Kaping pisanan yaiku lokasi. Sampeyan kudu ing njaba ing lokasi sing cerah. Yen sampeyan nandur langsung saka lemah, sampeyan kudu paling ora sepuluh meter saka kolam renang utawa jubin sing diaspal. Mula, disaranake nggunakake pojokan kebon. Sampeyan uga penting supaya pisah udakara 5 meter ing antarane wit iki lan liyane. Kanthi cara iki, kalorone bisa duwe pangembangan sing apik lan oyot bisa ditambahi kanthi bener.

Dene bumi, yen isih enom, mula kita nanem ing pot substrat universal bisa digunakake. Yen kita nyebar ing kebon, tanduran kasebut minangka tanduran sing luwih nuntut. Bisa tuwuh tanpa masalah ing lemah sing sugih ing bahan organik, yen disiram kanthi apik. Saluran yaiku kemampuan lemah kanggo nyedhot banyu udan utawa irigasi. Wit iki ora ngidinke puding amarga oyot bisa bosok.

Irigasi ing Cedrus atlantica mesti sithik. Ora butuh banyu akeh kaya tanduran liyane. Papan alami sing tuwuh wit iki duwe iklim Mediterania. Ing wilayah kasebut udan biasane udan deres lan mangsan. Umume padha pas karo pungkasan musim panas. Sajrone taun kapisan sawise nyebar, disaranake disiram saka wektu ke wektu udakara kaping pindho saben minggu kurang luwih sajrone musim panas supaya bisa oyot kanthi apik. Yen kasedhiya ing pot, kita kudu terus mbanyoni sajrone taun.

Perawatan lan reproduksi

Sawetara perawatan sing Cedrus atlantica yaiku pelanggan. Disaranake banget mbayar ing musim semi lan musim panas. Sampeyan bisa nggunakake kompos, tanduran sing dicincang, kulit gedhang, pupuk sapi, casting cacing, pruning ijo isih analsp. Yen sampeyan tuwuh ing pot, sampeyan bisa nggunakake pupuk utawa pupuk cair, kanthi mesthi ora ana overdosis pupuk.

Wayahe nandur yaiku ing pungkasan mangsa nalika suhu wiwit kepenak. Yen sampeyan nyebar ing pot, kudu diganti sing luwih gedhe saben 4 taun utawa luwih. Bisa ditambah karo wiji. Dheweke kudu nyebar nalika musim salju, amarga kudu adhem nganti adhem. Tahan frost kanthi suhu ing nganti -20 derajat lan suhu dhuwur nganti 35 derajat. Kisaran suhu iki tegese kita ora kudu kuwatir banget nglindhungi tanduran yen ana cuaca sing luwih ekstrim.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan Cedrus atlantica, karakteristik lan perawatan sing dibutuhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.