Celosia wulu

Kisi mekar ing musim panas

La kisi wulu Iki minangka tanduran taneman sing apik kanthi siklus taunan (yaiku, germinates, tuwuh, kembang lan woh banjur layu sajrone setaun) sing akeh digunakake kanggo dekorasi kebon, teras lan balkon sajrone sawetara wulan.

Supaya ayu lan bisa dirasakake, kita ngajak sampeyan maca artikel iki Kita bakal ngandhani babagan ciri lan perawatan sing dibutuhake.

Apa sampeyan pengin tuku substrat kanggo tanduran sampeyan kanthi rega sing luar biasa? Banjur aja ragu-ragu lan entuk kanthi ngeklik Kene.

Piye kabare

Celosia plumosa minangka tanduran taunan

Gambar - Wikimedia / Digigalos

Protagonis kita minangka tanduran jamu taunan asli Amerika tropis sing asmane ilmiah yaiku Celosia argentea var. wulune. Umume dikenal minangka kisi wulu, lacewing argentea utawa amaranth wulu. Dhuwuré antara 20 nganti 80 cm, gumantung saka macem-macem.

Godhonge ringkes, lanceolate, kanthi urat sing ditandai kanthi apik, lan dawane 3-5cm. Kembang, sing thukul ing musim panas-musim gugur, diklompokaké kanthi kembang empuk, kandhel lan wulu saka warna abang, jambon, oranye utawa kuning.

Apa perawatan kanggo celosia plumosa?

Kisi kasebut taunan

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Yen sampeyan pengin entuk salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Celosia plumosa: perawatan
Artikel sing gegandhengan:
Celosia plumosa: perawatan

Lokasi

Iki minangka tanduran sing kudu ana ing njaba, nalika srengenge kebak, saengga bisa ngasilake kembang kanthi sehat. Amarga cilik, katon apik ing pot sing dilebokake ing meja, balkon, lsp; sanajan akeh sing biasane ditandur ing sawetara pojokan kebon, mula nggawe efek sing luar biasa.

kisi-kisi iku ora njero ruanganSenajan yen sampeyan duwe kamar sing entuk akeh cahya alami, ya sampeyan bisa duwe.

Irigasi

Kudu dadi Kerep, biasane ing musim panas. Sampeyan kudu ngombe saben 2 dina nalika musim panas lan kurang sithik taun. Mesthi wae, aja nganti ngilangi banyu: yen sampeyan tuwuh ing pot kanthi piring ing sangisore, elinga yen sampeyan ngombe banyu kanggo ngilangi banyu sing luwih akeh sawise 30 menit, amarga oyot bakal bosok lan mati.

Selang
Artikel sing gegandhengan:
Jinis banyu kanggo tanduran banyu

Kajaba iku, penting ora udan bagean udhara, yaiku godhong utawa kembang, amarga bisa ngobong srengenge utawa dadi jamur, sing bakal mateni kanthi cepet.

Bumi

Kisi kasebut duwe kembang sing penasaran

Iku gumantung saka ngendi sampeyan pengin tuwuh:

  • pot kembang: gunakake landasan budaya universal, yen bisa dicampur karo 30% perlite utawa padha supaya saluran pembuangane apik.
  • jardín: yen sampeyan pengin duwe ing lemah, sampeyan kudu ngerti manawa tuwuh akeh ing kabeh jinis tanah, yen duwe saluran sing apik.

Pelanggan

Celosia minangka tanduran sing tuwuh kanthi cepet

Sajrone ngembang, luwih becik dibuahi pupuk organik cair, kaya guano (didol Kene). Pilihan liyane yaiku mbayar pupuk tartamtu kanggo tanduran kembang (didol Kene).

Ing kasus apa wae, indikasi sing kasebut ing kemasan produk kudu ditindakake supaya minimalake risiko overdosis.

Tanduran wektu

Wektu paling apik kanggo nandur ing kebon utawa mindhah tanduran kisi menyang pot sing luwih gedhe yaiku ing spring, nalika suhu minimal paling ora 18 derajat Celcius.

Multiplikasi

Kembang thecelosia cilik

Gambar - Wikimedia / 阿 橋 HQ

Multiply dening wiji ing musim semi (Sampeyan uga bisa mlebu ing pertengahan / pungkasan mangsa yen sampeyan duwe omah kaca utawa germinator listrik). Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Kaping pisanan, wiji kasebut diisi (pot kembang, nampan bibit, wadhah yogurt utawa susu sing wis digawe bolongan ing pangkalan, ...) kanthi landasan universal (didol Kene).
  2. Sawise, banyu disiram kanthi tliti, ngrendhem jagad kanthi becik.
  3. Banjur, wiji dilebokake ing permukaan, supaya bisa adoh banget.
  4. Banjur ditutupi lapisan substrat tipis.
  5. Pungkasane, disiram maneh, wektu iki nganggo sprayer supaya bisa adhem lapisan sing paling entheng sing wis ditambahake ing lemah, lan wiji kasebut diselehake ing njaba, kanthi srengenge sing kebak.

Tetep dadi lembab substrat (sampeyan bisa nindakake iki kanthi nyelehake piring utawa nampan ing sangisoré wiji, lan iseni banyu saben sampeyan weruh manawa lemah wiwit garing). Mangkono dheweke bakal germinal udakara 10-15 dina.

Wabah lan penyakit

Iku cukup tahan, nanging biasane duwe masalah Mites lan jamur bubuk. Sing kaping pisanan diobati nganggo acarisida (didol Kene), lan sing nomer loro nganggo fungisida (didol Kene) lan ngontrol risiko.

godhong powdery mildew
Artikel sing gegandhengan:
Oidium: obat omah

Kajaba iku, penting uga yen ing mangsa rendheng sampeyan kudu ngawasi keong, amarga cenderung mangan godhong kasebut.

Rustitasitas

Ora tahan adhem utawa es. Kasunyatane, saben taun, sing normal yaiku sawise ngembang godhonge wiwit garing. Kanggo nambah umure, sing bisa ditindakake yaiku motong kembang nalika sampeyan ndeleng yen wiwit ora apik.

Tanduran wiwit mati nalika suhu 10 derajat Celcius.

Apa gunane?

Celosia plumosa ing taman

Gambar - Wikimedia / Digigalos

Kisi wulu kasebut bisa dihiasi dekorasi teras, balkon utawa teras, utawa ing kebon minangka tanduran sing padhet kayata. Kaya sing wis dingerteni, pancen gampang diurus, mula iku cocog kanggo pamula utawa kanggo wong-wong sing pengin warna tanpa kudu rumit banget.

Apa sing sampeyan pikirake babagan kisi wulu? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

22 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Monica Caceres ngandika

    Banget migunani lan matur nuwun kanthi sanget kanggo konten sampeyan, iku sing dakkarepake, sing praktis banget. Sugeng rawuh

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng ngerti manawa wis migunani kanggo sampeyan 🙂

      1.    Maria Alejandra Silva ngandika

        Halo, aku duwe pitakon, yen Kisi Bulu saben taun, apa tegese mung bakal urip setaun lan bakal mati lan aku mbuwang? Aku ora bisa ngrawat kaya kabeh tanduran supaya saben taun mekar maneh?
        Aku ngenteni tanggepan sampeyan, dina sing apik lan berkah.

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Maria Alejandra.
          Ya, tahunan mung urip ing sawijining mangsa (sawetara wulan, umume ora setaun).
          Nanging sadurunge mati, dheweke mekar lan ngasilake wiji. Iki bisa disimpen lan disemai nalika musim semi, utawa supaya tiba ing pot supaya alam kasebut bisa ditindakake 🙂
          Greetings.

  2.   Lilu ngandika

    Halo, nalika tuku tanduran kasebut duwe warna sing padhang, aku duwe sewulan lan warnane jelas aku nduwe njaba, kaya teras sing ditutupi, amarga ora srengenge surup, tulung tulung aku kepiye duwe warna

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Lilu.
      Supaya tuwuh kanthi apik, penting yen ana ing srengenge langsung, sedina muput.
      Ing semi-shade utawa shade bakal ilang warna.
      Greetings.

  3.   yasna ngandika

    Halo…. pitakon, saben wiji ngasilake 1 tanduran? ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Yasna.
      Intine ya. Yen winih bisa urip, bakal germin.
      Matur suwun!

  4.   isabella ngandika

    winih sing tiba saka kembang tuwuh warna sing padha

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Isabella.

      Intine, ya, nanging ing sawetara kasus bisa uga duweke wong liya.

      Greetings.

  5.   ayleen ngandika

    Aku ora ngerti, nanging aku tuku kanggo fuchsia sing apik banget, dadi perhatianku amarga urip banget lan muga-muga bisa dirawat kanthi apik, matur nuwun saran, aku ngerti dheweke ora bakal udan ing ndhuwur mung. ROOT lan dheweke butuh akeh srengenge ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Ayleen.

      Matur nuwun Muga-muga tips kasebut bisa mbantu sampeyan supaya tanduran saya apik 🙂

      Greetings.

  6.   Giocar ngandika

    Halo Aku pengin ngerti apa ana cara supaya kembang bisa tuwuh kanthi warna-warna. Aku nyebar wiji banjur padha metu. Kuning lan abang. Nalika aku tuku, dheweke duwe 4 warna lan saiki mung 2. Apa sing bisa menehi saran marang aku?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Giocar.

      Luwih becik njaluk tanduran kembang kanthi warna sing dikarepake. Kisi kembang, kayata kuning, bakal ngasilake wiji sing bakal ngasilake kembang kanthi warna kasebut, kajaba yen hibrida mula ana kemungkinan 50% kanggo ngasilake kembang kanthi warna sing beda.

      Matur suwun!

  7.   Daniela ngandika

    Halo, aku duwe pot kanthi 4 wulu kanthi warna sing beda-beda. Aku salah sawijine wis lulus kabeh tahapane lan bakal sekarat, 3 liyane ayu banget lan kanthi warna sing cerah. Aku ora ngerti sebabe sing seda banget. Kepiye aku ngerti wiji kasebut? Aku mriksa saben wong, nanging ora weruh. Siji-sijine sing dakdeleng yaiku ing wulu kuning duwe sawetara tunas cilik sing katon mati lan ing njero duwe werni ireng cilik, iya iku? Muga-muga sampeyan nanggapi kula

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniela.

      Ya, bal-balan ireng cilik kasebut minangka wiji.
      Sampeyan bisa nyebar ing pot kanthi lemah budidaya, ing musim semi. Aja kakehan dikubur.
      Lebokake ing srengenge lan jaga supaya lemah tetep lembab, nanging ora kake banyu.

      Greetings.

      1.    Ingma Lopez Lopez ngandika

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo panjelasan. Aku wis duwe jawaban kanggo pitakonanku liwat jawaban liyane. Aku bakal nyoba taun sabanjuré ing spring kanggo miwiti karo wiji, nanging ing sawetoro wektu, carane padha wadi?

        1.    Monica Sanchez ngandika

          Halo maneh.
          Sampeyan bisa nyimpen ing tas plastik karo tutup hermetic 🙂
          Sijine ing laci, lan ing musim semi sampeyan bisa nandur.
          A Salam.

  8.   Alicia salvador ngandika

    Aku ora ngerti tanduran iki, lan aku seneng

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alicia.

      Apik banget, lan gampang dipikolehi. Ing musim semi, biasane adol ing nursery lan pasar.

      Greetings.

  9.   Ingma Lopez Lopez ngandika

    Aku durung ngerti. Yen sampeyan wis duwe tanduran sing padha, apa mekar maneh ing taun sabanjure utawa sampeyan kudu ngetokake wiji lan miwiti maneh?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Inma.
      Iku tanduran sing mati sawise ngembang, dadi yen sampeyan pengin duwe maneh, sampeyan kudu nyebar wiji.
      A Salam.