Cetakan putih ing lemah tanduran

jamur ing landasan

Akeh kesempatan, kita bisa ndeleng ing landasan tanduran, carane katon kaya lapisan putih. Lapisan iki digawe saka jamur lan paling asring katon nalika nerangake tanduran njero ruangan sing disusun ing pot. Substrat biasane campuran sing dituku ing toko lan umume luwih gampang katon jamur kasebut. Sanajan penampilane nggawe sampeyan ragu, aja gupuh. Ora mesthi ateges mbebayani tumrap tanduran. Wujude saka cetakan putih ing lemah tanduran bisa njajah kabeh landasan lan bebaya utawa ora.

Mula, kita bakal ngaturake artikel iki kanggo ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni babagan cetakan putih ing lemah tanduran lan rasane.

Napa cetakan putih tuwuh ing lemah tanduran

cetakan putih ing lemah tanduran cara mbusak

Babagan sing kudu dingerteni yaiku sampeyan ora mesthi ndeleng lapisan cetakan putih ing lemah tanduran pot. Umum banget yen, utamane nalika di irigasi karo banyu tunyuk, uyah lan jeruk bali sithik ing lemah kanthi suwe. Iki amarga tetanduran nyerep nutrisi lan banyu saka lemah, nuwuhake zat sing ora dikarepake. Kaping pisanan katon kaya beludru putih, nanging nalika tuwuh, pungkasane bakal malih dadi jas rapuh. Lapisan iki gampang dicopot nganggo tangan utawa nyopot sentimeter pertama landasan, banjur ditrapake maneh.

Saliyane, yen lapisan putih teles, cetakan putih ing lemah tanduran. Sampeyan uga gampang ngenali kanthi cara nyebar. Sampeyan kudu ngerti manawa kanthi cepet njajah kabeh landasan, uga tanduran. Ana ing acara-acara kasebut nalika ora ana sangsi manawa iku jamur.

Kahanan kasebut asring banget ing campuran substrat lan nutrisi, amarga nggawe lingkungan sing uga kondhisi kanggo pangembangane. Nalika kahanan asor lan suhu dhuwur, iki bakal kedadeyan ing lemah lan, uga nutrisi ing landasan, bakal ningkatake jamur.

Ing kasus saprofit, mung mangan bahan tanduran sing mati, mula dheweke ora nyebabake bebaya tumrap tanduran utawa wong. Ing kasus apa wae, akumulasi sing ora normal bakal mbentuk lapisan sing kandel ing landasan, saengga tanduran bisa nyedhot banyu nalika nahan banyu. Ing kasus kasebut, uga kudu dicopot.

Cara mbusak cetakan putih ing lemah tanduran

cetakan putih ing lemah

Yen sampeyan ora ngerti jinis cetakan apa sing ana ing substrat, lan cetakan kasebut tuwuh gedhe banget utawa ngasilake ambu sing ora enak, luwih becik sampeyan dicopot. Cetakan tartamtu ing landasan bisa mbebayani lan nyerang tanduran kita.

Yen panci kasebut duwe cetakan, kudu diresiki kanthi sak tenane. Copot werni oyot saka pot dhisik, banjur tliti sikil kanthi tliti supaya bisa. Yen kena cetakan, sampeyan uga bisa motong. Sawise iki, kudu nggunakake landasan anyar lan wadhah anyar, utawa kanggo sterilisasi pot kanthi saksine.

Yen ora nyebar ing pot, sampeyan bisa nggunakake agen antijamur. Fungisida organik mesthi luwih disaranake. Contone, sampeyan bisa nggunakake susu sing larut ing banyu lan tabur ing landasan. Kanthi cara iki, sampeyan bisa nyemprot bagean tanduran sing kena pengaruh saben dina nganti cetakan ilang.

Sampeyan uga penting kanggo pindhah pot menyang papan sing apik lan garing sabisa, lan nyuda penyiraman tanduran nalika isih ngobati jamur. Yen kurang banyu, bakal luwih gampang nyopot cetakan kasebut.

Prevención

jamur sing ngrusak tanduran

Ing kasus biasane luwih becik nyegah munculé jamur sadurunge nyoba ngilangi. Nyegah tuwuh cetakan ing lemah tanduran iku gampang banget kaya kondhisi sing ora cocog karo jamur: ventilasi lan asor asor. Temenan, dudu babagan mandheg nyirami tanduran, nanging ngenteni landhesan bakal garing sadurunge mbanyoni bakal mbantu akeh. Opo maneh, Penting, yen tanduran ana ing panci, mula ana bolongan got supaya ora klempakan banyu.

Minangka kanggo aerasi, cukup kanggo priksa manawa tanduran wis ana ing posisi sing udhara sirkulasi kanthi alami. Nanging, sawetara spesies rusak kanthi arus, mula ora disaranake. Ing kasus kasebut, sampeyan mung kudu mbusak lapisan ndhuwur landasan kanthi alus, lan ora bakal ngrusak oyot. Kanthi aduk landasan kanthi apik, iki uga bakal ngusir hawa kanthi alami, sing bakal ngalangi tuwuh jamur.

Sampeyan uga penting kanggo nyedhiyakake tanduran kanthi pupuk sing dibutuhake, ora kakehan utawa kurang pupuk, lan mesthi mbusak ampas godhong lan kembang sing tiba saka lemah utawa landasan. Pilihan sing apik yaiku nggunakake tray menyang banyu ing sangisore tanduran tinimbang nyemprotake banyu saka ndhuwur. Iki mung bisa ditinggalake sawetara menit, banjur dicopot utawa dicawisake banyu saben wektu supaya ora ana puding ing oyot. Puddling bisa nyebabake ora mung jamur liyane, nanging uga bosok saka oyot.

Kesalahan perawatan

Ana sawetara kesalahan ing perawatan tanduran lan ora ana sing pengin duwe, ayo ndelok apa aspek utama jamur sing bisa tuwuh ing lemah tanduran:

  • Lingkungan ventilasi cilik: iki minangka kahanan khas ing wulan paling adhem taun iki. Amarga suhu kurang, kita cenderung nyuda wektu ventilasi ing omah.
  • Suhu anget: Iki minangka faktor sing nemtokake supaya ora tuwuh jamur ing lemah sayuran.
  • Asor dhuwur: Iki minangka sebab utama munculé jamur ing lemah sayuran.
  • Bahan kimia bosok ing substrat: Sanajan bisa migunani kanggo tanduran kanthi jumlah sithik, yen nambah ing ndhuwur kabeh faktor pungkasane bisa ngasilake wiji jamur sing sampurna.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cetakan putih ing lemah tanduran lan cara ngilangi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.