Kembang lilin (Chamelaucium uncinatum)

semak-semak mengesankan karo lores cilik lan rosaceae

La Chamelaucium uncinatum utawa uga dikenal minangka kembang lilin, yaiku semak belukar sing ngasilake kembang sing cukup pamer sing kalebu kulawarga Mirtaceae. Iki minangka tanduran sing asale saka sisih kulon Australia, sing nyebar nyebar menyang wilayah liyane ing Australia lan kanthi komersial menyang Mediterania lan Amerika Utara.

Pusat perhatian ing tanduran iki yaiku kembang sing diasilake, kanthi tekstur sing padha karo lilin sing nutupi kabeh, sanajan godhong sing duwe bentuk akik uga cukup dihargai. Iki minangka shrub perwakilan ing flora Australia sing ditanam minangka kembang sing digunakake kanggo macem-macem ornamen ing kebon lan kembang.

Ciri khas saka Chamelaucium uncinatum

gambar cabang kembang jambon sing diarani Chamelaucium uncinatum

Tahap kembang ing Chamelaucium uncinatum, bagean saka tatanan tombol sing tuwuh kembang sing apik kalebu limang kelopak sing dipasang, sing bisa ditemokake kanthi varietas ungu, jambon, putih lan ungu.

Kanggo tuwuh kembang iki, sampeyan kudu ngerti manawa bisa disesuaikan karo kahanan sing ditawakake iklim sing cukup garing, ora duwe sarat akeh babagan banyu, saengga nduweni kemampuan kanggo tahan nalika kahanan garing. Kajaba iku, duwe kembang sing cukup jembar, tetep isih urip nganti 60 dina, ing endi bisa tahan frosts cahya.

Saiki ana macem-macem jinis genus kasebut Chamelaucium, ing endi spesies kasebut bisa ditemokake Chamelaucium uncinatum, dadi pimpinan ing pasar kembang. Ing pirang-pirang wilayah ing Eropa, kalebu spesies sing paling laris, uga kalebu 50 jinis kanthi ukuran lan warna.

Iki minangka spesies shrub umur dawa sing duwe akeh cabang lan struktur sing tegak sing bisa duwe ukuran dawane udakara 4 meter kanthi mahkota ambane nganti 3 meter. Cabange digawe saka batang kayu sing tipis, sing ditutupi godhong, kabeh ijo cahya, kanthi bentuk akik.

Godhonge sing ditata kanthi mbalikke nggawe cabang, sing maune diikat menehi aroma jeruk sing rada alus. Kanthi cara sing padha, godhonge duwe ujung jarum, karakteristik iki tanggung jawab kanggo istilah uncinatum.

Wiwit dina pungkasan musim salju nganti pertengahan musim panas, musim kembang subur subur. Prosese adhedhasar photoperiod, kajaba kasunyatan manawa dina sing cendhak lan suda suhu bisa nyebabake kembang tuwuh.

Sawise kembang muncul, dheweke bakal tetep suwe, luwih-luwih sawise pruning kanggo diopeni, kembang iki dianggep regane ekonomi ing hortikultura. Sawise kembang diwasa, mula bakal ngasilake woh-wohan sing sithik dheweke duwe warna abang sing padhang lan mung duwe siji wiji.

Habitat

Iki minangka tanduran sing bisa ditemokake ing wilayah pesisir, ing lereng, rawa, ing wilayah sing akeh watu utawa uga pasir kaya ing dataran Australia sisih kulon. Ing wilayah asale, bisa dipikolehi ing alam liar, sing umume ing sisih kulon Australia lan uga ing sisih kidul-kulon.

Dina iki minangka kembang sing ditandur kanthi wiyar ing macem-macem wilayah Australia, wiwit saka Perth nganti Kalbarri, nanging uga nduweni pengaruh penting ing Amerika Serikat, khusus ing California.

Apa luwih Biasane ditanduri ing kebon omah kulawarga uga ing tanduran komersial lan nursery supaya bisa masar kembang yen wis dipotong.

Perawatan kembang lilin

La Chamelaucium uncinatum cukup awet lan gampang tuwuh ing macem-macem lingkungan ing Mediterania. Kudu akeh sinar srengenge, lemah sing cukup subur, kanthi got sing apik uga wedhi, amarga gampang banget udan lembab ing lemah.

Budidaya iki cocog kanggo iklim wilayah subtropis lan Mediterania, awit wis garing bangetutawa, sing uga tahan kahanan garing, uga frosts sing kadhang kala kedadeyan. Kanggo digunakake minangka tanduran hiasan, bisa ditandur ing njero pot, ing taman, ing kebon pagar, uga kanggo teras utawa balkon.

Dadi kembange akeh banget, butuh suhu sing rada anget banjur kena hawa sing adhem, ing suhu kasebut kudu ora ngluwihi 25 ° C.

Tanduran uncinatum Chamelaucium sing dikembangake kanthi bener biasane ngasilake akeh cabang supaya cenderung mudhun, mula digunakake kanggo nggawe kranjang digunakake kanggo dekorasi. Supaya semak iki disebar, digawe liwat wiji ing tengah musim semi. Nanging, cara reproduksi sing paling cocog yaiku wiwit saka potongan.

Wabah lan penyakit

Aphid

AphidIki minangka serangga sing nyebabake kerusakan langsung sing signifikan. Kerusakan kasebut ana ing godhong sing paling lembut, ing tunas lan uga ing pinggir. Kanggo ngilangi hama iki, sampeyan kudu nggunakake kontrol biologis utawa kudu nggunakake insektisida sing sistemik.

botrytis

Iki minangka spesies jamur sing nyebabake kembang dadi bosok sawise kena pengaruh. Iki minangka serangan sing biasane kedadeyan ing musim salju lan kanggo ngilangi penyakit iki, kudu digunakake fungisida.

Alternasi

Jamur iki nyerang nalika musim gugur, nyebabake godhong warna bisa beda-beda nuansa abang lan oranye, sing bisa ngganggu kabeh tanduran.

Kaya kasebut sadurunge, Iki minangka tanduran sing digunakake kanggo dekorasi amarga akeh kembang pamer sing akeh sing ngasilake. Kosok baline, amarga duwe cabang produksi sing dhuwur, mula digunakake kanggo nggawe kranjang hias.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.